Roztrieštený mliečny zub u 6 ročného

ivana890
2. máj 2014

ahojte, v januari sme boli u zubarky, maly mal na 5--ke hore kaz,ktorý ho nebolel, zubarka ho vyvrtala dala vložku,stym,že neskor na blombu. vložka nam 2 krat vypadla, nakoniec povedala ze je tam zapal, nechat to otvorene a len čistit, a po jedle vyšparat, Trhat mu ho nechcela,aby sa mu trvale nepoposuvali, dnes sa mu odlomil kusok zo zubu a teraz dalšie 2 kusky, Ma to tam cele hnede,hnilé, vytrhne mu ho? mate niektora skusenost?? dakujem

katy1979
2. máj 2014

Asi uz len trhat. My mame tiez dolamane zuby ale nemame ich vrtane takze zacial cakame.

vepaga
2. máj 2014

podľa mňa ho vytrhne, veď taký zub tam už nemá zmysel. Môjmu synovcovi takto vytrhli dva zuby

evakva
2. máj 2014

@ivana890 Moj syn ma 6 a ma podobny zub. Mal tam kaz, tak to blonbovala. Potom to bolelo, tak blonbu vybrala a pesne sme robili to iste co vy. Tiez sa nam totane rozpadol. Ma ta uz len koren. Vytiahla nam nervy a cakame, kedy vyrastie trvaly zub. Vraj to nesmie vytrhnut, aby sa zuby neposunuli. Maleho to neboli, tak len cakame.

csenibaba
3. máj 2014

Moja malá bola tak isto ako vy,nám stále lekár tvrdil ze netreba vytahat ten zly zub ze to alebo uz kusky toho zubu vytlacui trvaly zub!Len ze u mojej dcèrke sa to nestalo uplne opuchla tr.zub jej vyrastla hore lebo nemal miesto a ten ml.sa jej úplne hnisalo !Takze uz jej naozaj musel zubár vytrhat!Dostala injekciu do toho ale uz to mala tak zapálenè ze vsetko citila normalne ,a od vtedy ma taku traumu ze o zubara uz ani pocut nechce!