Ročné dieťa nemá ešte ani jeden zub

14. aug 2022

Ahojte ženy
Už začínam byť z toho nervózna, viem že to nieje nič výnimočné ani zvláštne ale kedy už kurnik tie zuby vyjdú? :(
Malý má o pár dni rok a nič.. pritom ich čakáme už ako na spasenie.. už od štyroch mesiacov chodime s gelikmi a camiliou a nič.. ďasná navrete, presvita každý jeden zub ale ani jeden nie a nie sa prerezat.. takéto ďasno má už asi 4 mesiace
Už na 8 a 10 mesačnej poradni doktorka vraví že už čoskoro vykuknu za tri týždne ideme na ročnú prehliadku
Keby ho to tak netrápilo tak to neriešim, lenže vidno na ňom že ho tie zuby trápia, sú noci kedy nespime, stále si sucha usta, nos, málo je odmieta kúsky jedla stále musím mixovať, je plačlivy, nervózny ☹
Jedine čo nám zaberie keď je najhoršie je viburcol čipok na noc

leni2121
14. aug 2022

Ani my sme nemaliii ;)) a zubar mi povedal nech sa tesim ze tym neskor sa budu kazit ;))

krtko1313
14. aug 2022

Zaujímavé, ako ich je krásne vidno pod ďasienkom. Naša dcéra nemala ani 1 zub do 14m. Nechceli ju ani odsnímkovať,ja som sa bála, že vôbec nebude mať zuby. Ale u Vás pekne vidno, jedno pretrhne ďasno a už to pôjde, veľmi rýchlo. Držím palce.

marci77
14. aug 2022

to je asi vec genetiky, vobec by som nestresovala, urcite mu vyjdu neskor

moj starsi syn mu takto neskor vysli, potom v skole mu neskor vypadli ......a teraz uz bude pomaly siestak a stale nema este mliecne stolicky vypadnute

takze cim neskor narastu, tym neskor vypadnu

monika_63
14. aug 2022

Dcera nemala tiez do 1r ani jeden, 3tyzdne po narodeninach jej vysli 3naraz, a potom kazdu chvilu nejaky/e.

autor
14. aug 2022

@marci77 čo sa týka genetiky tak u mňa to bol pravý opak, ja som mala veľmi skoro a ani o jednom moja mama nevedela až zrazu objavila 🙂 u muža neviem ako.. ja nie že by som stresovala či tie zuby vôbec má ale len to ma hnevá že sa niekedy ozaj trápi :(

petraj122456
14. aug 2022

Synovi vyšiel prvy zub keď mal 13 mesiacov no stress

striga8658
14. aug 2022

Máme dvojičky, tiež nemali skoro do roka žiadny zub a potom to začalo, v priebehu mesiaca každému vyšli 4 zuby, a další mesiac ďalšie 4 zuby, a teraz sa navzájom hryzú, najväčšia zábava pre nich 🙂

54tinka54
14. aug 2022

Malý mal pred pár dňami rok a tiež čakáme na tie zuby už minimálne 4 mesiace a nič 🫤 tiež ho to trápi, šúcha si ušká, nos.. snáď už čoskoro začnú vykúkať

mollinka
15. aug 2022

moja dcera mala 15 mesiacov a tyzden, ked vykukol konecne prvy zubok... a potom jej islo 6 naraz aj s teplotami... tiez som sa pytala doktorky, ci vobec bude mat zuby,ale dockali sme sa. musite len vydrzat.

maggie1978
15. aug 2022

Prvý zub u mojich dvoch detí vykukol až v 13 mesiaci. A tiež som sa obávala. Tá staršia mala potom aj dlhoooo mliečne zuby, prvý jej vypadol tuším až keď skončila 2.rocnik. A má 11 teraz a stále mliečne zuby ktoré jej už postupne trhajú 🤷 Takže nemaj obavy, zúbky prídu 🙂

marci77
15. aug 2022

@maggie1978
jeeej, aj ja mam teraz 11 rocneho .....a presne ako u vas, niektorym spoluziakom uz v skolke zubky vypadli, a nasmu az pomaly v 2.triede na ZS prvy....... aj to sme museli ist este trhat k zubarke, lebo mu rastli za tymi mliecnymi zubami (spodne jednotky to boli)

a teraz ma este mliecne 4 a 5tky stolicky, teraz mu tusim jedna stvorka vypadla

no nic......mozno im potom dlhsie vydrzia tie trvale zuby, ked im teraz neskor rastu😉

ankare
15. aug 2022

Neboj, zúbky vyjdu,keď bude správny čas. Tie vrchné ešte nie sú tesne pred prerezanim, ešte to potrva. Držím palce!

lubina
15. aug 2022

Zuby narastu a ak este nema, tak aspon dlhsie vydrzia. Nasa starsia mala v jednom roku iba dva zubky a to sa uz rodina pytala, ze kde ma ostatne zuby 😠

nui_concept
Odpoveď bola odstránená
Zobraz