Rezanie očného zuba u 5-mesačného syna

13. sep 2023

Ahojte dnes ma syn 5 mesiacov a reze sa mu ocny zub vyzera to tak uz je aj na hmat citit, mame kamistad aj studene hryzatko atd. Kaka teraz castejsie do dna aj grcka ale teplota nie no noci su peklo, mate nejake zenske rady? Okrem vydrzat?
Dakujem. 🥺🙈

aliaray1
13. sep 2023

Ahoj, nasej isli od 2.5 mesiaca a pomahal:

1.5ml nurofen sirup od 3 mes (je to ako ibac proti bolesti),
Masirovanie dasien prstom a vytieranie pusy a dasien vlhcenou gazou - denne aj viac razy,
Vela vela mojkania aj napriek unave,
Homeopatika: viburcol cipky a Camilia (denne ako pisu),
Neskor na cumel ak ho nevypluvala calgel, dologel na noc
Nehnevat sa, ale polutovat a pomojkat.

lubkovaandrejka
13. sep 2023

Ahoj, si si ista,ze je to ocny?? Tie sa rezu od 16.mesiacov. Vraj 🙂 ale u nas na zubky pomahal babydent gel od multimam. To mozes pouzit kolkokrat do dna potrebujes. Kamistad tusim len 3x kvoli anestetiku lidokainu. No a ked nepomohol gelik, co sa stalo malokedy, ale stalo, pomohol nurofen sirup, ako radi aliaray 🙂 Vyskusaj, hadam to babu zaberie.

autor
13. sep 2023

@aliaray1 moc dakujem 🫶

autor
13. sep 2023

@lubkovaandrejka skusim nurofen samostatne mimo mlieka, ano?

lubkovaandrejka
13. sep 2023

Ano,samostatne. Mne mala za tym niekedy vypije trochu vody, ale vacsinou nechce nic. Uvidis, ulavi sa mu.

autor
13. sep 2023

@lubkovaandrejka pozeram mam doma len panadol jahoda 🙈

lubkovaandrejka
13. sep 2023

Tiez je proti bolesti, tak kludne pouzi aj ten. ;)

autor
13. sep 2023

@lubkovaandrejka dakujem za rady, je prijemne precitat nieco ine ako vydrzat 🙈
ja som tusila, ze asi zubky takyto nebol, neni sam ani minutu ani nezahra, hned mrnka, stale place aj castejsie kaka aj grcka, isto to budu zubky 🙈

aliaray1
13. sep 2023

Jaj a hryzadlo: studena osupana mrkva. Spravila som do nej dieru, prevliekla retiazku a nosili von namiesto dudla. Ta to zuzlala jak vevericka...skoro nonstop, tie bio mrkvy (zial nemam pristup k zahradnej zelenina a toto je rozdiel oproti beznej hypermarketovej...chutovo). Neskor si mrkvu vymenila za vychladeny hruby platok cerstvej uhorky. Ved za vyskusanie nic nedas.

aliaray1
13. sep 2023

Ano, nurofen pred spankom a len cez palicku co je k nemu pribalena, je to zaroven sikovna odmerka.
Panadol neni od bolesti (to je vlastne paralen)

autor
13. sep 2023

@aliaray1 ano to som teraz precitala 🙈

lubkovaandrejka
13. sep 2023

@aliaray1
@aliaray1 baby, ja tu nechcem mudrovat, schvalne som to vygooglila. Aha. Ja viem,ze paralen a panadol je to iste (paracetamol). Takze autorka, ak nemas doma nurofen, daj panadol. 🙂

aliaray1
14. sep 2023

@lubkovaandrejka vdaka za info 👍. Panadol mu aspon znizi tlak a mozno aj zaspi. Len teda, dokupila by som a davala ten nuro prednostne.

svokrinjazykmonika
14. sep 2023

Ja len že očné to nebudú. Prvé rastú predné 4 hore aj dole, potom prvé stoličky a až potom očné.

autor
14. sep 2023

@aliaray1 ano uz som dokupila, ma aj rano 37,5 bez odcitania viem, ze to teplota nie je ale je aj taky nervny chudiatko 🥺

autor
14. sep 2023

@svokrinjazykmonika kazde dieta je ine, mne vraj narastla prva stolicka, moj stary otec sa narodil a mal uz 2 predne horne zubky, neexistuje rovnica na kazde babo...

lubkovaandrejka
14. sep 2023

Nasa mala pri zuboch horucky 39.8 najviac. Pri kazdej stolicke. Niektori tvrdia,ze take horucky zo zubov byt nemozu ale vysledky krvi, serologie, crp ukazkove.