Je možné, že s rastom prvých zúbkov u nášho 6a pol mesačnáho syna, pretrváva kašeľ a soplíky už vyše týždňa??? Užívame coryzalia, ale myslím, že to má stále také isté...Teplotu sme nemali-len teda ten kašeľ a soplíky. Mala by som navštíviť radšej detskú lekárku-nech ho radšej popočúva a vyšetrí??? Ďakujem za všetky príspevky 🙂
my sme mali tiež soplíky. boli z jedného dna na druhý den. tak som jej dala libenar, asi tak dva dni. dala vyššie matrac, aby nebol vodorovne, a bolo. za dva dni jej to prešlo a vyšli aj zuby. 😀
my sme tiež dávali libenar a potom odsávali vysavačom.
U nás vždy, když rostou zoubky, tak je sopel..je to spíš voda, průhledná, ale teče i tři týdny.
@naaadaaa ahoj moj maly ma 5 mesiacov a tiez nam zacali ist zubky...my sa so soplikami trapime asi od 3,5 mesiaca, najprv to bolo tyzden potom to preslo, potom sa sopliky vratili na dva tyzdne a teraz sa znova trapime uz asi druhy tyzden so soplikami, teraz zacal kaslat..ja davam libenar od zaciatku odsavam tiez, pred tyzdnom som mu zacala davat aj sinupret a uz je tomu tyzden a nam sa to praveze zhorsilo ziadne zlepsenie nevidim...a to som bola aj u lekarky....a zubky nam este nevysli ale uz som z toho riadne vycerpana ja aj manzel, ved odsavame niekolkokrat v noci a cez den ani nevravim...a zubky este v nedohladne....
kašel môže byť z toho, že zatekajú soplíky. Skús naozaj polohovať, aj v kočíku, dať vankúš, aby sople nezatekali, moja kašlala z toho. Ak kašek nebude prechádzať ani potom, radšej by som šla k lekárovi. Inak sople môžu byť zo zubov, vtedy nezaberajú klasické lieky na sople. Ozaj len libenar a odsávať, a veľa vetrať, keď moja malá mala sople, najlepšie jej bolo von v kočíku na vzduchu, aj keď bolo chladno, dobre sa jej dýchalo.
sopliky u takych maličkych babätiek može sposobiť aj skrity reflux - babo negrcka ale ma stale sopliky ale maju taku uplne bielu konzistenciu, jedna kamaratko to mala nedavno a tiež po pár mesiacoch na to došli lebo maly stale soplikoval.
ale sopliky možu byť aj zo zubkom my sme sopliky zo zubkov mali len raz ked nam išli bočáky a tiež trvali pár dni a prešlo to - mali sme takzvanu zadnu nadchu kedy sopliky stekaju do hrla a vraj to može sposobiť rast zubkov, mi sme skor chrčali, sopliky nam nejako nevytekali von ale davali sme sinupren, ktory uvolnuje sopliky aby sa dostali poriadne von anezatekaju do hrdla a k tomu fenistil kvapky k tomu, nám to behom tyž. prešlo. a raz sme mali skoro dva tyž. sopliky nič ine len sople ale tie už tiekli von, a davala som tie iste kvapky plus kvapky nasivin do nošteka ale to už mohlo byť sposobene malym vyrusom lebo sme horučky ani nič ine nemali.
odsavala som skoro každu hodinu a tei kvapky do nosa nam behom dna zabrali a sopliky zhustli a už to odsavanie neoblo take intenzivne a o pár dni už sa skratilo 3-5x denne čo je posla mna super ked spočitam kolko sme odsavali prve dni. po 2tt nam zmyzli uplne a nemusela som odsavať čo bolo super, lebo už aj mala bola na nervy z toho a my tiež. ako došli tak aj odišli z ničoho nič z minuty na minutu - zatial sa držime 🙂
najlepšie by bolo keby sa pozrela na to dr. a ona zhodnotila danu situáciu, lebo v tomto počasi čo momentalne mame vonku by som sa nespoliehala len na rast zubkov aj ked to može byť.
dr. povie najlepšie a hlavne isť skor ako sa to može zhoršiť.
rychle uzdravenie prajem aby sopliky čo najskor prešli lebo neni to moc prijemne ako pre babo ani pre mamičku .. 🙂
@naaadaaa
ja som pocula dva nazory. jeden je, ze to moze byt zo zubkov. a druhy, ze zo zubkov by to nemalo byt, ale ked rastu zubky, tak ma dieta slabsiu imunitu, tak skor nejake sopliky chyti.
my sme mali soplik par krat. raz tiez ked nam rastli zubky, tak to trvalo viac nez mesiac. ako malej soplik zatekal, tak zacala kaslat. po dvoch tyzdnoch sa mi ten kasel nezdal, tak sme zbehli za doktorkou a ona potvrdila, ze to ma na prieduskach. dala nam nejake sirupy na kasel a o dva tyzdne to preslo. takze ak sa ti zdalo, ze sa kasel zmenil k horsiemu, tak radsej zbehni za dokinou, nech maleho popocuva. inak nam vzdy presli sopliky same.
mne pediatricka tvrdila, ze ak su sopliky cire, ci biele, tak nejde o nic vazne, nemala by tam byt infekcia. a niektore deti to maju aj niekolko tyzdnov. treba zvlhcovat pravidelne kvapkami s morskou vodou a odsavat. plus ja malej davam, ked ma sopliky, alebo ked jej idu zubky, biogaiu a cecko na posilnenie imunity.
@naaadaaa tak my sme dnes nakoniec boli u lekarky a ten kasel u nas znamena ze ma nabeh na priedusky...no a sopliky zrejme z toho ze je chory a nie zo zubkov tazko povedat no...
@svetlusska ved to, ze stale sme na tom isom ba aj horsie...tak navstiveme doktorku v pondelok, radsej.
aj moja mala 6 mesačna ma sopliky..až sopliska ..a kašlik..dnes v poradni povedala lekaka ze je to aj od zubkov. a tiež polohujeme..Mali sme aj houčku ale už sme bez..už len čakame teda na zubok... 🙂
@naaadaaa ahoj, ako to nakoniec u Vas bolo? my teraz mame to iste, najprv som myslela ze kasle zo sliniek, ale dnes zacal soplit a aj taky hromovy kasel, tak ja neviem ...este k tomu sme mimo domu, tak k lekarke zbehnem az buduci tyzden, dnes asi pojdem pozhanat libenar a sinupret? co pomohlo Vam? dakujem
my zubky ocakavame. mame 8 a pol mesiaca. a nic.a vcera tiez zacala mat dcerka soplik..v noci sa jej strasne tazko dychalo, a budila sa na nadrapovanie.odsavala som.no velmi tazko, lebo si nechce data, a potom place, a ma este viac soplikov... Ja zijem v UK, neviem co na soplik jej mam dat. No v lekarni snad daco bude.a dufam ze nam to coskoro prejde
maminy to fakt verite tomu ,že sopliky su zo zubkov?? a je fakt smutne,ked vam to aj detska dr, potvrdila ☹ .pričina soplikov určite nie je v tom ,že sa drobcom prerezavaju zubky....
Ahojte prosííím o rady!!! Mám 15 mes dcérku dostala sople, ale také ako voda nonstop z nosa a teploty.Boli sme u dr brala jej krv z prsta,že nič vážne to nebude.Dávam jej Nasivin soft, a na teplotu striedame čipky s nurofen sirupom.Teploty už nemá ale ten sopel stále.A my ideme v piatok k moru.Mám strach,neviem,či íst.Ale peniaze nám nevrátia.
baby prosim vas tie co mate skusenosti so soplom pri raste zubov akeho bol charakteru?riedky ciri bez kychania alebo aj s kychanim a troska sopel do biela? lebo moja mala 6,5 mes ma od vcera prave tu druhu variantu a rastie jej druha dolna 1 a teraz neviem ci to je z toho alebo bacil.vdaka
Ahojte, môj malý má 14M a 5 zubov a každý zub mu vyšiel s čírím vodnotým soplíkom, nespavosťou a podráždenosťou. Kýchanie som až tak nepostrehla, ale spočiatku som mu soplíky stále odsávala, už bol z tej odsávačky zúfalý 🙂 ale teraz mu odsávam soplíky 3x denne - po noci, niekedy cez deň a hlavne pred spánkom a nechám voľne vytekať, iba utieram. A ked sa zúbok prereže tak hned nám zmiznú aj soplíky. Ja som s tým u dr. nebola, nikdy mu to neprešlo ani do zápalu hrtana, prípadne priedušiek, zatiaľ nebral nikdy ani antibiotika. Dávala som mu len nasivin do nosíka. Hovorí sa, že keď majú sople zelenkavú farbu, vtedy je prítomnosť infekcie a baktérií. V prípade teplôt alebo kasla by som pre istotu navštívila dr..
@dena3 neni zaco... to je dobre mat doma stale... moja mala bola chora asi tak 5krat..ale vzdy malicko... mala sopliky asi 3 krat, sice teraz najdlhsie skoro 2 tyzdne, ale to smeboli aj na svk madzi tym... a az ten surupcek paracetamolovy jej zabral... aj ked jej vela krat ako keby zacinala choroba.. ze mala trosku teplotku zvysenu..toto som jej dala dva tri dni a bolo dobre.. hned bola fit 🙂 aj na zubky je to najlepsie . a mojej malej dost chuti... 🙂
tak teda nám tež idu zúbky a trapia nás už mesiac sopliky.. lekár nám povedal že je to ok.. vraj len reakcia na zuby :/ tak odsavame a odsavame ..
Ahojte, chcela by som sa opýtať. Moja dcérka je už týždeň vyliečená zo zápalu priedušiek, na internete som čítala že pri raste zúbkov môže mať aj soplíky , čo aj má.. myslíte že aj kašel môže byť príčinou prerezávania zubov ? začala mi kašlať má červené líčka nechce jesť.. :(
myslíte, že s takým kašlom sa nemôže chodiť ani von ?
@naaadaaa len preto ze mu rastu zuby sopel urcite nema. ale ma ho preto, ze ho to boli, svrbi a pcha si spinave ruky od pusy a nieco si zaniesol. nejaky bacil.
vyplachuj nos slanou vodou, odsaj sople vysavacom a zacni rychlo davat sinupret, ten rozriedi sople,pojdu lahsie von. polohuj aj madrac v postielke