Malinkej idú zubky a strašne plače, najviac večer pred spinkanim, ako jej mam pomôcť z bolesťou? Dala som jej aj Nurofen od bolesti, kamistad na znecitlivenie... Cez fičí na zubnej kefke a dlhých piskotach, keď to nie je po ruke tak place
@mamusa123456789 Skus take chladive hryzatko. Ked isli zuby nasmu, mal rad vsetko studene, aj jedlo.
@aliaray1 8 mesiacov mame, tu gazu vyskúšam, hryzatka nechce vôbec, ale malý ten to od curaproxu vvyhryzal jedna radosť keď mu išli, sz ho rozhryzol úplne,
@andreatytler nechce nič na hryzanie okrem kefky a piskot
@mamusa123456789 vyskusaj fakt, radia to aj detski zubari. Ze predtym ako vyjdu zubky sa ma zacat, kvoli ustnej hygiene a predchadzaniu kazom a zaroven sa im takto ulavuje od bolesti. Ja namocim gazovy stvorec, omotam okolo prsta a tak jej pomaly vytieram.
My sme to mohli skusat az ked mala v sebe nurofen, lebo to bol strasny rev a mykanie hlavkou...postupne sme nahradili nurofen za masirovanie a to homeopatikum (2-3 x denne)
@mamusa123456789 ahoj, kolko ma mala?
Nasej idu zubky od 2,5 mesiaca a zaberal nurofen 2 ml ale az ked uz plakala a nedala sa utisit. Vtedy si nedokazala trafit do pusy ani hryzatkom ani prstekmi.
Velmi pomohlo namocit gazu do vody a pomaly ked bola v klude sa trpezlivo ucit vytierat dasienka a podnebie. Dnes ked ma 5 mesiacov to priam zboznuje. Toto po kazdom jedle. Dalej su vyborne homeopatika Camilia a ak sa to s nimi neprehana, daju sa uzivat aj dlhodobejsie a vyhnes sa nurofenu. Trva najmenej asi tyzden ked zaberu. My uz gely vobec nepouzivame, maju minimalny ucinok a idu do zaludka viac ako na zuby. Teraz ked si vie trafit aj do pusy si uz aj pocas dna sama masiruje dasienko kefkou od elmex a curaprox hryzatkom alebo prstekmi.
Ked ti ale usedavo bolestne place a pripadne ma horucku nad 38C, podala by som nurofen a mozno skusit cipok, nezatazi tak zaludok a ucinok nastupuje rychlejsie. Cipok sa da aj rozpolit a podat polovicna davka. Len teraz je vypadok a nedostatok v lekarnach.