Rast trvalých zúbkov a bolesti uší

hajanka
29. feb 2020

Ahojte, mate prosim niekto podobnu skusenost s rastom trvalych zubov a bolestou usi?

Syn 5 a 1/2 roka ma este vsetky mliecne zubky. Nekyve sa ziadny zub.

Mal 2 velke kazy a uz od polky decembra sa vkuse stazuje na bolest usi (oboch), po ORL stranke ma uska v poriadku, boli sme tam uz vela krat dat skontrolovat.
ORL navrhla ako pricinu zuby, tak 1 kaz dole na mliecnej 5-ke mu bol hned rozvrtany, ostal otvoreny, ale po 2mes mu ho zubarka musela vytiahnut. Vraj mu rastu aj horne trvale 6-tky, na RTG je vidiet aj to, ze horne mliecne zubky uz maju pohltene korene, tlacia sa trvale zubky. Dole este nie. Bolesti usi pretrvavaju kazdodenne 😓 raz jedno raz druhe, alebo obe. Niekedy je to slabsie ze ho to prejde, inokedy musim dat Nurofen. Pritom zubarka povedala, ze kym 6-tka zub trva to aj 2-3 tyzdne, no jeho bolia usi uz 2,5mes a dasna su stale neporusene a ani ziaden zub sa nekyve.

letfenixa
29. feb 2020

Mňa keď bolia uši, tak viem, že mám kaz, a kým mi neodstranili osmičky, ktoré mi rástli 10 rokov, a stále neboli prerezane, tak ma uši bolievali skoro stále.

hajanka
autor
29. feb 2020

@letfenixa ja neviem ako mu pomoct, ani nik mi nic neporadi. A uz som z toho zufala, ze kazdy den co den trpi, zacina sa uz stazovat az na bolesti hlavy.
RTG vyzera takto. Dole oznaceny zub je vonku. Tie horne 6-tky + ostatne horne trvale co sa tlacia moze trvat este xy mesiacov kym sa to pohne, dovtedy co? 😓

letfenixa
29. feb 2020

@hajanka skús ešte konzultácie u iného zubára, či by niečo nenavrhol

hajanka
autor
29. feb 2020

@letfenixa u dvoch som uz bola, obe zubarky povedali, ze rastu trvale 6-tky, ale riesenie ci pomoc ziadna

gemelos
4. jún 2023

@hajanka z čoho to nakoniec bolo?

hajanka
autor
4. jún 2023

@gemelos pričinu sme nejak vôbec nezistili, tak sa uzavrelo že rastom trvalých stoličik. Bolesť nakoniec pominula. 🙏🏻🙏🏻ale bolo to brutálne 😨 mesiace bolestí a jedenia liekov