Ahojte maminky.
Používate prstiačik? Zvažujem, že ho malej kúpim, lebo moja zubárka odporučila od prvého zúbka používať kefku. Len sa neviem rozhodnúť. Ponúk je veľa, no neviem, či je lepší prstiačik alebo "obyčajná"kefka (napr. CuraKids). Videla som aj v TESCO takú sadu, kde sú tri "nástroje"- na masáž ďasienok, silikónová zubná kefka a potom klasická kefka s asi dvomi radmi vlákien.
Čo ste používali resp. používate vy?
Za rady vopred ďakujem. 😅
aj aj....kefku ma na to aby si sama cistila 😉 (teda zvykala si a robii to rada zvlast ked vidi ze si cistime my), a naprstok mam na docistenie kedze inak si nechce dat.....
My sme mali od začiatku kefku Curakids a teraz mame Colgate ale len preto,že Curakids nemali a potrebvala som na rychlo kedže malý svoju kefku zničil
@elvenprincess moja ma curakids, "skrabkame" si zubky cca od 6 mesiacov, rada z nej cuca vodu 🙂
Ďakujem za rady. Zrejme to ozaj spravím tak, že jej kúpim aj aj- ona sa bude "hrať" s kefkou a ja jej rýchlo vyčistím zúbky prstiačikom. 😵 A pastu používate, či až neskôr?
Ultrazvukové zubné kefky pre deti. Emmi-dent
Deti vedia jednoducho podržať zubnú kefku na svojich zuboch. Drhnutie už nie je potrebné. Toto robí čistenie omnoho jednoduchším. Čistenie zubov Emmi-dent-om je radostné!
Vzduchové vlnenia čistia aj medzi zubné medzery a prenikajú aj do ďasna. To je ideálne pre deti. Zubné nite a vyplachovanie, čo deti nemajú radi, už nie je potrebné používať.
Emmi-dent ultrazvuková zubná pasta je veľmi jemná a berie tiež ohľad na chuťové zmysly detí.
Vytvára miliardy mikroskopicky malé nano bublinky, ktoré sú schopné preniknúť do najmenších priestorov ústnej dutiny.
Implázia týchto mikroskopicky malých bubliniek, narušia nánosy a zubný kameň.
Antibakteriálne a terapeutické pôsobenie zabraňujú vytváraniu rôzne dutinky a tým je návšteva zubára pre deti veselým zážitkom.
Já jsem zkoušela prsťáček, ale upřímně mi to nepřipadalo tak pohodlné. Takže jsem koupila tuhle sadu https://www.nazuby.eu/Curaprox-Combipack-Girl-s... a bylo to lepší než ten prsťáček a malá si aspoň zvykla na kartáček 🙂
Ja môjmu čistím zúbky a ďasienka mogrou gázičkou - lebo keď má napuchnuté ďasienka, neviem, či by ho to kefkou nebolelo.
oprava - mokrou
Dievcence, mame 1 rok, doteraz som pouzivala na cistenie zubkou taku silikonovu kefku na prst... malinka ma 9zubkov uz, a uz sa jej snazim cistit trosku kefkou, mam pouzivat uz aj pastu??? ak hej, ako potom takej malinkej rocnej vyplachnem usta od pasty? vyupluvat to este nevie.... poradte
@zuzulikmichalik pastu sme do roka a pol nepouzivali, kefku mala elmex aj ked ju viac zuvala ako cistila a najpr som nechala ju a potom som kefkou docistila....docistovala som jej tri krat denne , ona sama si "cistila" aj desat krat... 😀 😀 😀
a
@sense a od roka a pol pastu ako ste pouzivali? vyplula to, alebo prehltala? neviem si to predstavit... A teraz teda staci len kefkou a cistou vodou cistit, ano?
@zuzulikmichalik neviem v kolkych vedela presne vypluvat ale dost skoro to bolo , ja som jej davala pasty ale len malinko, len taku dobku, mozno ako spendlikova hlavicka a pouzivali sme pastu bez flouru
@zuzulikmichalik urcite staci, mojej kamaratky stvorrocna dcera si doteraz umyva len vodou
@zuzulikmichalik este jej daj cas, ked sa nauci vypluvat az potom by som riesila pastu teraz to este nema zmysel 🙂
Pasta pri cisteni zubov nie je az taka dolezita, ide hkavne o techniku cistenia. Ak pastu , tak detsku Elmex a len naozaj taku bodku, taketo male deticky to aj tak prehltnu.
@elvenprincess ja som začala s tou na prst, ale po čase som kúpila CuraKids a snažíme sa čistiť, ale niekedy nemá náladu 😀 , tak to neznásilňujem, nech sa mu to nesprotiví