Dobry vecer, mojmu synovy pre pretrvajucu bolest zubarka vytrhla trvalu 6 tku a aj mliecnu 5 ku vraj aby uvolnila miesto 4 ke. Dolne 5 ky sa mu nezarodili . Teraz ma na pravej strane dole iba 4 zuby. Je pravda ze ma velmi uzky chrup. Trapim sa ci bude vediet jest, a ako posilni horne stolicky ked nema spodne. 7 ku dole ma zalozenu, ale ktovie kedy vyjde? Robie sa detom implantaty? Dakujem ak sa mi niekto ozve budem velmi rada.
@sisacha fu ja by som sa tiež predtým poradila s iným zubárom. Neverím, že to dieťa malo taky zničený trvalý zub , aby ho trebalo trhať. A keď šlo o bolesť tak sa dal zub liečiť alebo vytiahnuť nerv alebo kadečo. Samozrejme niesom zubar , čiže nemôžem súdiť.. ale tak bola by som opatrná co sa týka zubov. Trvalé už nenarastu a zlý zubar vie narobiť veľmi veľkú škodu. Viem podľa seba
Zájsť s ním k normálnemu zubárovi pred tým trhanim by vyšlo lacnejšie než dávať teraz implantáty. Čo to je za postup trhať zdravé trvale zuby dieťaťu? Prečo najskôr netrhala len ten mliečny?
Zmen zubara. Skoda toho zubu, aj sestre ako malej chcel zubar vytrhnut zub, ze ju furt bolel, casto puchlo dasno a aj.uzlina. Rodicia sli k inemu, a ten jej vycistil kanaliky,kanalikovu liecbu a zub nevytrhol a dodones jej sluzi.
Niekotri zubari to.nevedia a.len trhaju. Pripadne kazy zle.povrtaju. Ja.po.mojej skusenosti, detom radsej dam kvalitneho zubara aj ked si za to.priplatim. Lebo mne nanic porobili zuby za mladi a teraz mi.musia vela kanalikov riesit a to.je ovela drahsie ako obycajny kaz vyriesit zo zaciatku poriadne.
Prosim poradila si sa pred tym, nez mu tie zuby vytrhla aj s inym zubarom? Toto znie ako prilis agresivny nepremysleny zakrok :( Implantaty sa samozrejme robia, ale detom veru nie, kedze celust este rastie, vyvija sa, tam treba pockat aspon do tych 14 rokov.