Idem si k vám po radu alebo skúsenosť. Dcérka 10r má problém s mliečnym zubom. Zubár povedal že ten zub mal byť už rok vonku. Zub je zlomený a ani sa nepohne. Skúša si ho hýbať ale je ako priklincovany. Zubár povedal že ak do najbližšej navstevy nevypadne tak jej ho bude musieť vytrhnúť. Samozrejme z dcerinej strany nastala TOTALNA panika. Najbližší termín 3.11 a zub sa ani nepohne a to ho už dva týždne ,,znasilnujeme" . Čím to môže byť že tak dlho drží ? Je na ňom ešte aj kaz aj zlomený je. Je to vrchná dvojka
@lienka9 pred vyšetrením ideme na RTG aby doktor videl kde je posadený trvalý zub
Neporadim, ale to som fakt nevedela, že je možné mať v 10tich rokoch mliečnu dvojku. Mojej vypadli z 7mich rokoch... Držte sa. Podľa mňa sa zrejme nič nedá robiť, keď sa ten zub nepohne
@bluka2 však to že na druhej strane ju už nemá strašne dlho. A už sa nevieme dočkať kedy sa jej zbavíme pretože je škaredo odlomeny ten zub ...a nie a nie von
Blbe je, ze ho ma zlomeny. Moje mamka ma horni dvojku stale mlecny zub :D trvaly tam podle rtg nema a ani nikdy nemela. Tak treba je to i priklad dcery, ze ji zustane, pak uz jenom zaplatit za opravu zubu 🙂
@bluemoon24 😳 čoze ...to sa môže stať ? Och ....tak radšej nech si ho ani nekyva počkáme na RTG ...ďakujem toto som netušila
Aj moja ma 10 a kvoli oprave trvalej stolicky, ktora jej praskla a bolo na nu treba dat taky kruzok, aby sa nerozpadla, jej zubarka tahala mliecnu stolicku vedla neho. Tiez si ho najprv kyvala dlho, lebo ho chcela dostat von sama, ale nesiel. Vytiahnutie bolo asi 5 minut, samozrejme predtym jej pichla lokalku, nasa este pred vpichom potiera dasno takou umrtvovacou vodickou, aby aj ta injekcia bolela co najmenej.
Inak neviem, aky dovod ma vas pan doktor, ze ho chce vytiahnut, lebo to, ze mliecny pojde von neznamena hned, ze trvaly vyrastie. Dcere tak vypadli tri stolicky, stvrtu vytiahli a teraz nema poriadne cim zut :D Uz ma dve trvale stolicky dole a hore neviem, ale smiali sa so zubarkou, ze nema zuby. Samozrejme RTG ma spraveny a vsetky trvale v dasne su vytvorene, len rastu pomalsie von.
Tak drzim palce 🙂
Urcite rtg pred vytrhnutim. Dcere sa tiez nezalozili vsetky trvale zuby, bude mat aj mliecne. Bud sa nechaju, alebo si v dospelosti da urobim implantant, pripadne strojcekom posunie. Ma to vsak vzadu. Mozno je to aj Vas pripad.
Ja mam 36 a mam 4 zuby (stolicky)stale mliecne.robil vam rtg? Ja napr nemam zalozene trvale zuby,tak dufam,ze mliecne vydrzia cim dlhsie..od toho by mohlo zavisiet aj riesenie,ze co dalej s tym zubom.