Ahojte chcela by som sa opytat a poradit aky vztah maji vase dvojrocne deti s tymto ukonom. Moja zatne zuby stisne pery spuli jazycek velmi tazko jej to viem vycistit a ked jej dam samej cistit zlize pastu a tym to konci. Ako si s tyn poradit ? Mam vycitky ze nema o pusu poriadne postarane ale max nespolupracuje a sama tiez nechce. Ako jej to sprijemnit? Skusala som jej ukazat videa z youtube ako si deti zubky cistia aj som jej to ukazala na sebe aj som jej popritom spievala o cisteni zubkov a nic. Chcem ju uchranit od chodenia po zubaroch s bolestami zubkov. uz mame vsetky zatial su pekne bielucke ale rano.jej slabunko zapacha z pusinky. Mozno.z cumlika alebo mozno ma rano sucho v ustach. Ako tak ich ma vycistene ale to je malo neumoznuje mi lepsi pristup.
@sense dakujem no akurat toto ma nenapadlo ze este vzajomne sa to da 🙂 mozno by ju to skor bavilo ... lebo toto je dolezita vec a nespolupracuje zatial aj cesanie vlaskov je pre nu zivelna pohroma ale tak neucesane vlasy zapneme do copika ked sa uz fakt neda nie je to az take zle inokedy vydrzi a je ucesana ako babika ale zubky predsa .. vyskusam dnes a dam vediet budene to skusat 🙂
@sunny8 skus mozno zaberie...drzim palce...my ked sme boli u zubarky tak mala sa spravala ukazkovo, co az zubarka povedala ze malo deti je takych a ma rovnako stareho syna a povedala ze u nich je to tiez katastrofa ze u nich len podplacanie pomaha ale cim nepovedala, u nas cesanie bolo katastrofa a zabralo az to hoci to trva dlhsie ze najprv sa ucese sama a potom docesem
Daj jej chvilu pauzu, mizno mesiac, potom ju postav pred zrkadlo a nech si umýva zuby sama
Dostať taky navlek na prst a to je akoze kefka, mizno by sa jej páčil taky štýl
Inak mozes jej skusit aj len navlhcenou pkienkou skusit povytierat ustnu dutinu dasienka,jazyk a zubky...ak otvori usta
@sunny8 Moja starsia mala taketo obdobie, ked som vyskusala vsetko, dokonca si nemusela umyvat zuby vobec par dni s tym, ze ale nedostane ziadnu sladkost. Ani to nepomohlo, vobec nic. Jedine, co pomohlo, bolo nasilu otvorit usta, za strasneho revu umyt zuby a hotovo. Dvakrat to tak bolo, potom pochopila, ze to jednoducho musi byt a cistime normalne.
Inak este existuju aplikacie na smartfony, my mame teraz take ze Chomper Chums, kde si deti umyvaju zuby podla zvieratka. Nie je to v tej aplikacii celkom spravne ukazane, ale tak zas lepsie, nez vobec nic. U nas to ma velky uspech. Pohladaj napr. ako brushing for kids.
Drzim palce.
Zavrela som sa s dcerou do kupelne a nevysla dokym si nevycistila zuby. Trvalo to dobru pol hodinu ale za tu trpezlivost to stalo, dalsi krat sa stacilo len opytat ci tu chce byt zase tak dlho?
Na nás mal úžasný vplyv videoklip Veselé zúbky
https://www.youtube.com/watch?v=rXGMGFtzcxQTen zubožrút...
aj my sme si tým prešli..... dokonca pri oboch dcérach... ani za svet otvoriť pusu a umyť zúbky.... tato držal na rukách, schovali sa mu do pleca a bolo... tak nasilu sme museli umyť, tato podržal hlavu, ja som nejakým zázrakom otvorila pusinku a umyla som zúbky.. A teraz obe v poho aj staršia skoro 6 ročná aj tá mladšia 2 a 3/4 ročná, i keď tá občas vymýšľa ešte, najmä keď jej idem umyť jednou pastou čo nemusí... Samé prídu do kúpeľne, staršia podá kefky aj mladšej, dajú si pastu a drhnú 😀 dokonca si aj single kefkou samé umývajú 😀
Treba si umývať zuby spolu s dieťaťom, kúpiť nejakú super kefku a chutnú pastu (naše mali zo začiatku rady Perličku a Vademecum s takým krokodílom), urobiť z toho zábavu, my si ešte aj teraz recitujeme básničku o čistení zúbkov 🙂 😉
@anjelik2509 nasa tiez s tym krokodilom a ma aj zendium tiez podobna chut kefku ma taku aku si vybrala sama nasilim sa to da vacsinou to je tak lenze ju to vzdy bavi "trpiet"
@sunny8 staršia ju volá že "žabová pasta", myslela si že je to žaba ten krokodíl 😀
tak to treba len pretrpieť... príde čas, kedy prestane vymýšľať a vzpierať sa a pochopí, že to treba... 😉 chce to len čas a trpezlivosť..
Este ma napadlo skuste motivovat nalepkami ze za kazde vycistene zubky dostane nalepku....popr. ju nechaj par dni tak vylucte uplne sladke a po kazdom jedle nech si usta vyplachne to by uz v tom veku mohla zvladnut.....a vzdy ked si budete vy umyvat zuby nech vas vidi....
Nemáte im to spríjemniť !
Sú veci, o ktorých s deťmi nediskutujeme. Toto je jedna z nich.
Zuzka to sa umývajú ráno a večer a bodka.
Sláčikové kvarteto im do kúpeľne postavte.
Zuzka to - zuby.. telefón ti prepísal po svojom ☺
Umývanie zubov, strihanie nechtov, obliekanie, strihanie vlasov, umyvanie plus npr. Odber krvi a.i... Všetko sú to ritualy a záležitosti v podstate nevyhnutné, teda sa o nich nediskutuje( s dieťaťom) je to fakt, ktorý dieťa MUSI absolvovať, prijat. A teda motivácia áno, alé žiadna rodičovská defenzíva.
Ked si nechce nechat docistit by som i tak trvala na svojom, stale dookola jej opakovala preco si umyvame zubky, aby boli zdrave... raz pochopi este je malinka. A dovtedy by som jej ich proste umyvala nasilu.
Tak detom vraj az do 8 rokov treba docistovat zubky, lebo do tohto veku si ich same poriadne nevedia vycistit. My sme nasu dvojrocnu dcerku nutili, revala ako pavian, ale aj tak sme nepolavili. Skusali sme spievat, vzajomne si cistit zubky a nic nepomahalo. Teraz jej hovorime, ze ma na zubkoch plno chrobacikov, ktore tam vrtaju velke dierky, ked si neumyje zubky. Minule som jej povedala, ze ak si zubky neumyje, chrobaciky cez noc spapaju zubky a bude mat rano iba jeden zub ako jezibaba z rozpravky o Pernikovej chalupke. Pozrela na mna a hned dokoran otvorila usta, aby som jej vycistila zuby.
my sme kupili takw malinke pasticky s prichutami jablka,hrusky, pomaranca,jahody,levandule a citrona.Mozu sa aj spapat.Nala sa tesi ked ai moze vybrat prichut a umyt si zuby no najradsej vzdy skusi vsetkymi prichutami 😆
my s tymto problem nemame umyvali sme od prveho zuba a sama si aj desat krat umyva resp zo zaciatku ozuzlavala...my sme ale vzd yumyvali stylom ze spolu bud ked si muz alebo ja umyvali umyvala si aj on azo zacitku len hryzla kefku a potom sme docistili, ked mala chvilu krizu ze nechcela tak stylom ona mne a ja jej...skuste mozno pomoze