Prerezávanie zúbkov - teploty a soplíky

kikus20
29. dec 2018

Ahojte mamky. Moja dcera bude mat o chvilu 8mes. Od minuleho piatku ma sopliky. Vo stvrtok sme boli u Dr na kontrolu tak jej dal aj sirup na odhlienenie. V piatok sa k tomu pridruzili teploty. Od poobedia mala 38.8 kleslo po lieku na 37.7 a takto cely den. V noci mala 39.6 po paralenovom cipku kleslo na 37.2 . Dnes rano sme sli na pohotovost.Dr zobrala krv na CRP to vsak bolo nula. Takze zapal v tele nema. Nema zapalene hrdielko a dychanie ma ciste. Skonstatovala ze su to zubky. Chcem sa spytat mala niektora mamina tiez takyto problem pri prerezavani zubkov? Aj teraz mala teplotu 38.9 . Kedy sa zubok prereze? Ak to do po
Ndelku rana neprejde tak ideme zas k dr. No asi jej nepomozu kedze to treba len pretrpiet. Dakujem

lavender21
29. dec 2018

@kikus20 moja malá to tak máva. Tri dni má horúčky bez iných príznakov a cca dva týždne na to sa prerežú zúbky... Naposledy asi 10 dní dozadu mala cez 40°C :-/ každým dňom vyzerá že vykuknú očné zuby... Hlavne by mala dosť piť a treba striedať lieky na horúčku, aby veľmi nevyskočila... 🙂 určite bude raz-dva v poriadku a zúbky sa ukážu 🙂

kikus20
autor
29. dec 2018

@lavender21 cez 40? No mna by asi trafil slak. 😣ja som radsej isla na pohotovost predsa prve dieta a bala som sa ze jej je nieco vaznejsie. Pije dost vody..vlastne caju. Ona ked je OK vypije 3x 270ml caju denne takze teraz ma o flasku caju viac. Inak moc nechce papat tuhu stravu len mlieko pije. Striedam kazde 4hod nurofen/paralen.

lavender21
29. dec 2018

@kikus20 super, robíš všetko správne 🙂 Tiež som bola pekne vystrašená keď tak mala prvý krát. Bola hrozne ospalá, bála som sa o ňu, hneď som volala doktorke... Odporučila mi len zrážať teploty a ak by to neprechádzalo tak prísť, bolo ešte skoro na CRP a potom mala už "len" 38°C... Tie zúbky vedia riadne potrápiť, uvidíš ako to bude pokračovať, ak by sa ti to nezdalo tak v pondelok určite zájdi za svojou doktorkou. Podobne sa prejavuje aj šiesta choroba, to je vírusové a po troch dňoch horúčok nasleduje výsyp. Tak ešte aj to môže byť...

kikus20
autor
29. dec 2018

@lavender21 tu 6chorobu mal svagrinin syncek ale pred mesiacom a tam je tusim inkubacna doba cca 2tyzdne.

lavender21
29. dec 2018

@kikus20 áno, kratšia je tá inkubačná doba... Tak už uvidíš aký to bude mať ďalej priebeh, snáď to budete mať raz-dva za sebou 😉

faith6
29. dec 2018

Moj maly 9m. ma tiež od včerajsiej noci horúčky a sopliky, s ničoho nič dala som nuforen kleslo a teraz zase.. Myslim že to je tiez zo zúbkov veľmi slinta a všetko pcha do úst dúfam ze horucky nebudú dlho trvať a zúbky rýchlo vídu

kikus20
autor
29. dec 2018

L@faith6 ahoj 😊 no u nas tiez uz druhy den horucky trosku klesnu a potom hned hore. Teraz mala 37.5 tak dufam ze uz bude dobre. Inak take sliny huste pusta nestiham prezliekat. Hadam vam to co najskor prejde aj ked radsej ist k dr

faith6
29. dec 2018

To isté mame teraz zaspal dala som aj fenistil lebo dve hod vkuse plakal.. Najhoršie je ze sú sviatky.. Takže Dr az streda..

kikus20
autor
29. dec 2018

@faith6 fenistil davam aj ja. Ostane trosku kludnejsia a lepsie sa jej dycha. U nas je nastastie dr od pondelku. Takze ak v nedelu teplotu neprejdu pojdem radsej este raz nech malu pozre. Teraz zaspala mala 38.2 tak som jej nic nedala. Davam az nad 38.5 tak uvidime aka bude noc. Vy ako?