Ahojte mamky. Moja dcera bude mat o chvilu 8mes. Od minuleho piatku ma sopliky. Vo stvrtok sme boli u Dr na kontrolu tak jej dal aj sirup na odhlienenie. V piatok sa k tomu pridruzili teploty. Od poobedia mala 38.8 kleslo po lieku na 37.7 a takto cely den. V noci mala 39.6 po paralenovom cipku kleslo na 37.2 . Dnes rano sme sli na pohotovost.Dr zobrala krv na CRP to vsak bolo nula. Takze zapal v tele nema. Nema zapalene hrdielko a dychanie ma ciste. Skonstatovala ze su to zubky. Chcem sa spytat mala niektora mamina tiez takyto problem pri prerezavani zubkov? Aj teraz mala teplotu 38.9 . Kedy sa zubok prereze? Ak to do po
Ndelku rana neprejde tak ideme zas k dr. No asi jej nepomozu kedze to treba len pretrpiet. Dakujem
@lavender21 cez 40? No mna by asi trafil slak. 😣ja som radsej isla na pohotovost predsa prve dieta a bala som sa ze jej je nieco vaznejsie. Pije dost vody..vlastne caju. Ona ked je OK vypije 3x 270ml caju denne takze teraz ma o flasku caju viac. Inak moc nechce papat tuhu stravu len mlieko pije. Striedam kazde 4hod nurofen/paralen.
@kikus20 super, robíš všetko správne 🙂 Tiež som bola pekne vystrašená keď tak mala prvý krát. Bola hrozne ospalá, bála som sa o ňu, hneď som volala doktorke... Odporučila mi len zrážať teploty a ak by to neprechádzalo tak prísť, bolo ešte skoro na CRP a potom mala už "len" 38°C... Tie zúbky vedia riadne potrápiť, uvidíš ako to bude pokračovať, ak by sa ti to nezdalo tak v pondelok určite zájdi za svojou doktorkou. Podobne sa prejavuje aj šiesta choroba, to je vírusové a po troch dňoch horúčok nasleduje výsyp. Tak ešte aj to môže byť...
@lavender21 tu 6chorobu mal svagrinin syncek ale pred mesiacom a tam je tusim inkubacna doba cca 2tyzdne.
@kikus20 áno, kratšia je tá inkubačná doba... Tak už uvidíš aký to bude mať ďalej priebeh, snáď to budete mať raz-dva za sebou 😉
Moj maly 9m. ma tiež od včerajsiej noci horúčky a sopliky, s ničoho nič dala som nuforen kleslo a teraz zase.. Myslim že to je tiez zo zúbkov veľmi slinta a všetko pcha do úst dúfam ze horucky nebudú dlho trvať a zúbky rýchlo vídu
To isté mame teraz zaspal dala som aj fenistil lebo dve hod vkuse plakal.. Najhoršie je ze sú sviatky.. Takže Dr az streda..
@faith6 fenistil davam aj ja. Ostane trosku kludnejsia a lepsie sa jej dycha. U nas je nastastie dr od pondelku. Takze ak v nedelu teplotu neprejdu pojdem radsej este raz nech malu pozre. Teraz zaspala mala 38.2 tak som jej nic nedala. Davam az nad 38.5 tak uvidime aka bude noc. Vy ako?
@kikus20 moja malá to tak máva. Tri dni má horúčky bez iných príznakov a cca dva týždne na to sa prerežú zúbky... Naposledy asi 10 dní dozadu mala cez 40°C :-/ každým dňom vyzerá že vykuknú očné zuby... Hlavne by mala dosť piť a treba striedať lieky na horúčku, aby veľmi nevyskočila... 🙂 určite bude raz-dva v poriadku a zúbky sa ukážu 🙂