Začali sa nám prerezavat zubky a malinka má horúčku,nasadili sme nurofen a pomohol nám.No chcela som vedieť ci s takouto "zubkovou horuckou" môžme ísť vonku na prechádzku a čo pomáha na zmiernenie bolesti,počula som,že citrón,koža zo slaniny a podobne.Ďakujeme za odpoved 🙂
@henikapetko ahoj, no pokiaľ teplotu nebude mať cez deň, myslím si, že môžete. Moja malá tiež, keď ju trápia zúbky, dám jej nurofen od bolesti a ešte camilia ampulky, tiež nám pomáhajú. A boľavé ďasno natriem calgel-om /ten sa mi najviac osvedčil/. Či pomáha citrón na zmiernenie bolesti neviem, ale my, keď sme boli už bezradní a nijako sa nám nedarilo zraziť teplotu /zábal nemôžeme, lebo deti mávajú ľadové končatiny/, dala som citrón na dlane a chodidlá a pomohlo to...
ak malej ozaj nič nie je a je len zvýšená teplta tak na chvílu by som von išla,ale nenechala by som ju moc namáhat iba sa tak vyvetrat,aby sa k tomu nepriplietla iná choroba lebo pri prerezavaní zúbkov býva aj slabšia imunita anesla by som medzi deti a hlavne nie do obchodakov,lebo tam sa môže najskor njaká choroba chytit,a norefen by som dala len ak je cez 38 alebo na noc,nech sa vyspinká
baby, maly mal horucku v sobotu a dnes zvysenu teplotu. dasna nema navrete ale dolu na dasne ma cerveny - krvou podliaty fliacik. myslite, ze ma teplotu z toho, ze mu pojdu zubky?
Ahojte maminy nas trapia teploty od nedele,resp v nedelu v noci dostal prvu teplotu a to hned nad 39 takze som mu dala nurofen sirup a do rana klesla,no hned doobeda vystupila naspat hore, tak som mu dala paralen cipok a tiez pomohol no vzdy sa teploty vrati po tych 5-6 hodínach,dnes v noci mal teplotu 39,4 a rano som mu pozerala zubky a idu nam spodne dvojky jeden je uz prerezany a druhy skoro tiez len si niesom ista ci to moze byt az taka vysoka horucka zo zubkov...kedze tu citam to co tu citam..... u lekara som s nim zatial nebola cakam do zajtra tj 3.den s teplotou ak pojde o tu 5. ci 6. chorobu mal by sa zajtra vyhadzat ale bojim sa aby mu teplota nesla este vysie.....myslite ze ide o daky virus ? pretoze u ostatnych zubkov nemal az taku vysoku horucku....dakujem za kazdu odpoved
@kavicka21 ahoj my sme mali tyzden to iste ako popisujes. Od stredy mal teploty vyse 38 az 39. Horne dasna navrete. Isla som pre istotu dr, spravila crp vysetrenie, a potvrdila virus v hrdle.maly ani moc nechcel jest, pripisovala som to zubkom. Dr razne povedala, ze zo zubkov taka vysoka teplota nemoze byt, pokial nie je zapal. Takze bolo to virusove ochotenie hrdla a na treti den sa vyhadzal. Dr sama povedala ze tersz je vela virusov, kde telo reaguje na boj s chorobou vyhadzanim. Radsej chod dr pri tak vysokej teplote by som isla .
@henikapetko my pri teplotach von nechodime,ani ked su od zubkov. A este ani na dalsi den,ked uz odznie teplota.
Nasa si tiez kazdy zub odsopli alebo odteplotuje. Aj teraz jej idu posledne dve stolicky a ma sopel,kasle zo zatekajucich hlienov. A to bude mat 3r.
My davame bud gel alebo sa mi osvedcilo aj repikom potierat dasienka.