Prerezávanie ktorých zúbkov vaše deti najviac potrápilo?

19. júl 2021

Dobrý deň, aké máte skúsenosti s prerezavanim zúbkov u detí? Všeobecne sa hovorí že prerezavanie stoličiek a očných deti znášajú najhoršie, čo mi dáva aj celkom logiku, keďže sú to veľké zúbky. mate niektorá iné skúsenosti? Syn totiž ťažšie znáša prerezavanie prvých 4 horných, tak sa fakt začínam obávať, čo príde potom 🙈 Resp. Mám pocit, ze mu pokazilo prerezavanie aj nočny spánok a to nás najhoršie zúbky len čakajú 🙈
Prípadne máte nejaké tipy ako mu pri tom uľaviť? Nurofen, viburcol, camilliu aj fenistil kvapky poznám, ale celkom bez úspechu.

Ďakujem 🌸

janba
19. júl 2021

Najhoršie naozaj boli prvé stoličky, to mal najvyššiu teplotu, hnačku, sopel.. ale este nemá druhé stoličky, tak som zvedavá 🙄😃
Dávala som na zuby Dentinox, pri teplote Nurofen. A snažila sa vydrzat to mrnčanie a nočné nespanie. Vydržala som 😃

eririka
19. júl 2021

My s s tým už prešli, boleli všetky, ficili sme stále na cipkoch, ktoré malý do dnešného dňa neznáša 😔

autor
19. júl 2021

@janba a očné? 😁 A ako dlho to asi trvalo? Lebo synovi sa tie horné 1a2 prerezavali od cca 5 mesiaca a vyšli mu pred koncom 8 mesiaca a posledný mesiac bol stále len umrncany, čo by sa aj dalo zniesť, len sa mu dosť pokazil aj spanok, už dva mesiace som nespala viac ako 2 hodiny v kuse, priemer je taká hodinka 🙄 neviem či to všetko môžem pripisovať zubov, ale neviem si vysvetliť prečo by sa mu zrazu tak spanok pokazil

janba
19. júl 2021

Očné boli tiež zle, ale nie tak ako stoličky 😃 u neho tak týždeň až dva, čo som pozorovala zmenu spania a správania, 3dni teploty a výšiel zub.
No ale horne jednotky mu vyšli ako druhé a tie ho tiež potrápili, tie mal skoro mesiac modréz fialové, navreté až konečne vyšli zuby. to som sa naozaj zľakla keď to také mal 😃

autor
19. júl 2021

@janba tak to si ma na jednej strane aj potešila, ak by mu za dva týždne vyšli 😀 tieto 4 sa mu prerezavali strašne dlho, má 8 mesiacov, 7 zubov a mám pocit že si zas začina pchať ruku dozadu na ďasná, tak som sa zľakla, že už sa mu začínajú tlačiť stoličky, keďže by mali vyjsť až po roku, že sa mu budú zas 4 mesiace tlačiť 😀

autor
19. júl 2021

@eririka klasické nurofen čipky, či máš nejaký tip? 🙂 Ja som mu občas dala sirup a fenistil kvapky, ale nejaký efekt v spánku som nevidela.. ale nedávam ruku do ohňa za to, že mu spanok pokazili zuby, ale teraz mal celkom kľudne obdobie, keď mu vyšli tri zuby a mal super náladu a aj spanok bol lepši, ale nie ako predtým, ale teraz sa prerezava ešte ten štvrtý

eririka
19. júl 2021

Panadol čipky, chladive gumené hryzstka

hennyinnsbruck
19. júl 2021

Ja som jej za 2,8roka dala mozno 4x daco proti bolesti na noc lebo zle spala inak sme u zuboch skoro nevedeli🙏🏻 Akurat idu posledne stolicky ale trva im to teda poriadne🙄🤣

autor
19. júl 2021

@hennyinnsbruck gratulujem 😉 ja teda viem zatiaľ veľmi dobre o každom, kedy a ako sa prerezaval.

hennyinnsbruck
19. júl 2021

No mali sme stastie🙏🏻 Je to neprijemne ked sa dieta trapi so zubami 😔

dijka123
19. júl 2021

skus dat cameliu to je super na to

miadi
19. júl 2021

Stolicky paeadoxne nemusia byt horsie nikdy nevies . Moja mala prve 4 vysli cez noc ako hryby. Po dazdi ani Neviem ako . Ale uz 2ky a 3ky cele noci na prse a cez den furt len mama mama .. a mala sople aj riedke kaka a sliz v nich.. den dva., potom stolicky uz boli len noci prevedene. Ale ok . Syn mà 17 m mal 8 zubov a teraz mu vysli 2stolicky a to tak ze sa v noci viac budil a dudkal na prse a rano o 5 sa budil s placom krikom ako nikdy co on sa hudi ako slniecko a to mu akurat tie stolicky vysli ., a teraz mà 10 a dnes jedna dalsia stolicka vysla teda 11 a este dalsie 2zubky uz uz sa prerezat tak je len furt mama mama . Ale inak ok len vydrzat

barbora0101
24. jan 2024

@janba ahoj, prosím ťa ako dlho asi trvalo kým sa prerezali celé tie prvé stoličky? Ak si ešte pamätáš :D lebo nám sa akosi dlho prerezavaju tie horné... A už dva týždne je to hrôza so spánkom...

janba
24. jan 2024

@barbora0101 jaj prepac, to už si naozaj nepamätám.