Dobrý deň....neviete prosím či Dôvera prepláca strojček na zuby pre deti plus konzultácie u zubára? Zubárka tvrdí že by mali ja som to v podmienkach nenašla nemáte prosím skúsenosť ďakujem
Všeobecná prepláca. Mne za dcérin preplatili už 500 Eur. 250 minulý rok a 250 tento rok.
Strojček do 18 rokov je čiastočne hradený z poistenia, a neviem ako Dôvera ale Všeobecná v rámci benefitov niečo prepláca, minuly rok som to sice nestihla ale tento rok mi preplatila 80€ za nocny strojcek a 35€ za hygienu po snati fixneho strojceka.
@matabb73 prosím , aký je postup vo Všeobecnej aby preplatila strojček? ďakujem za info, teraz máme čerstvo vyrobený vyberateľný strojček za 450€
@marci77 je to rôzne. Závisí od diagnózy a od lekára. Každý lekár má iné doplatky. Ja som na našu čeľustnú ortopédku čakala 3/4 roka práve preto, že má dobré cena. My sme za jeden fixný strojček platili okolo 210 Eur. Má dva, hore a dole. Predtým mala asi rok vyberací, ten stál okolo 120 Eur. Každý mesiac kontrola 5,90, raz za tri mesiace 13 Eur. Otlačky okolo 50 Eur. Asi raz za dva roky rongen, okolo 12 Eur. Doteraz sme dali asi 800 Eur a chodí tam tretí rok. Ešte nás čaká dlhá cesta, lebo dcéra má viac vád.
@janulienka144 keď som pred 10 rokmi chodil na strojček k súkromnému zubárovi tak mame vždy preplácala dôvera s tým, že sme doplácali nejakých 15€ za materiál ale on mal s poisťovňou zmluvu a mama keď hovorila, že tie sumy boli dosť vysoké čo si zubár fakturoval poisťovni
@alexnina777 najjednoduchšie ak más aplikáciu VŠZP a v nej peňaženku zdravia (ja v nej mám 3 ľudí, čiže 300€), potom už len odfotíš v aplikácii pokladničný blok od zubára, vypíšeš akú sumu chceš preplatiť a odošleš. Základnou podmienkou je mať absolvované všetky preventívne prehliadky, čo v prípade detí asi máme každý.
@alexnina777 lekár musí mať v prvom rade zmluvu so zdravotnou poisťovňou a časť musí byť hradená zo zdravotného poistenia automaticky. Ty si uplatňuješ preplatiť doplatok, takže služby, ktoré nehradí zdravotné poistenie nepreplatia. Potom ten doplatok normálne zaplatíš a dostaneš bloček. V aplikácii v mobile si potom požiadaš o preplatenie doplatku. Ten, na koho žiadaš, musí mať absolvované všetky preventívne prehliadky. U detí to je pediater raz za dva roky a zubár raz za rok. V peňaženke zdravia musíš mať vytvorenú skupinu s min. 4 členky a potom každý člen môže darovať druhému 50 Eur. My sme štyria a tak mám na strojček ročne 250 Eur. Ak by vás bolo 8, čo je maximum, mala by si 450 Eur.
@janulienka144 ja som pracovala ako sestra u celustnej ortopedicky tak ani jedna poisťovňa plne nehradí strojček. Všetci doplácali ku výkonom. Ale môj názor je že keď je lekár nenazrany na peniaze tak proste mu to čo dá poisťovňa nestačí a preto aj moja vždy tvrdila že to čo dá poisťovňa nepokryje úplne všetky náklady. Ale žila si nadpriemerne takže myslím že je to od zubára aký je. Niektorému stačí od poisťovne a niektorý ešte potrebuje od rodičov ťahať.
@85miska tak predpokladám že celý strojček nám nepreplatí ...ale aspoň časť som dúfala no uvidíme....môžem sa spýtať ako sa teraz pohybujú ceny? Dcéra bude mať len hore
@janulienka144 syn má keramický, len na hornú čelusť, stál nás 490 € + rontgen - 20€, vstupnú konzultáciu - 20 € + každý druhý mesiac 16,6 €/30€ podľa toho či len doťahuje, alebo mení celý oblúk
@akika koksoooo no to je brutál....existuje aj lacnejšia alternatíva ktorá spĺňa účel? Vôbec sa v tom nevyznam
@janulienka144 my sme za fixný klasický platili 210 Eur jedno zuboradie.
@matabb73 preplatila vám niečo z toho poisťovňa?
@janulienka144 toto je ešte v pohode - nám núkali Invisalign (4 roky dozadu) za cenu 3800€, tak sme dali klasický kovový (keramický je tiež drahší) - najväčšia bola vstupná investícia - konzultácia, odtlačky, nalepenie a potom sme platili za mesačné kontroly 10€, prípadne viac ak bolo treba utiahnuť alebo niečo doplniť - platila som to priebežne, takže mi to neprišlo až také strašné. Teraz ma to isté čaká s mladšou dcérou...
@janulienka144 áno, vyššie som o tom písala. Ja mám všeobecnú.
@janulienka144 neviem v akom meste. Na východe som ja pracovala a za 2 roky liečby keď všetko šlo ako malo tak do tých 1500€ . Začiatok je najdrahší. Odtlačky a nalepenie strojčeka. Kontroly moja doktorka nedávala platiť ak sa menil oblúk 1x za 3 mesiace platilo sa 30€.
@alexnina777 možem sa opytať, kde ste si boli dať robiť fixny strojček
@akika môžem sa spytať kde ste boli so synom dať robiť strojček
@renka30 možem sa spýtať koľko vás stala vstupná konzultácia a potom celkovo kolko ste zaplatili
@kristina655 nepamätám si presne, ale vstupná konzultácia cca 50€. Celkovo za 2 roky, horné zuboradie, keramický strojček spolu cca 1000€
Nie, ako benefit neprepláca.