Ahojte dievčatá, chcem Vás poprosiť o radu. Mám 3,5M synčeka ktorý z ničoho nič odmieta papať.
Ešte pred časom v pohode spapal denne 800 až 900 ml UM, tj. 6-7 krmení po 140 až 160ml len tak šuplo do bruška.... za posledne dva dni spapal denne tak cca 400ml. Môže toto nechutenstvo súviseť s prerezávaním zúbkov? Máte niektora skúsenosť s tým, že dobrý jedák sa z ničoho nič začne vrtieť na flaši. Bojím sa, že mi schudne a bude dehydrovaný. Skúšali sme ho s mm krmiť aj striekačkov aj lyžičkou, odmieta. Spapá všetko (tj.160ml) len v noci, ked ani nevie že papá 😉 Stiehne flašu 160ml, grgne a spí dalej. Cez den tak len cucka 30-max 40ml.a to nepravidelne občas za hodinku, niekedy ani po 3hod. nemá chuť. Čo sa mu stalo? môžu to byť prvé zubky, že by sa už prerezavali? Dasienka som pozerala, zdaju sa byt v pohode. Inak je pohodovy, v noci pekne spinká, len cez den sa necha nukat a flasku nevie vypiť, mrnčí ked ho nutim jesť, priam začne plakať. Ked flašu odložím znovu sa hrá a usmieva 🙂
Je to prechodný problém alebo mám utekať k lekárovi?
Ahoj, toto robila niekolkokrat aj nasa mala. Zubky jej nesli. Pediatricka povedala, ze deti sem-tam chytia obdobie kratkeho nechutenstva, podobne ako my dospeli. Dovodom moze byt aj to, ze babo sa prejedlo a dava ocistnu dietku... Ale myslim, ze dovody mozu byt vselijake a tazko zistit, preco to tak je. Inak, viacero mamiciek spominalo, ze obcas sa objavia take dni, kedy babo proste nechce papat. A o par dni sa vsetlo vrati do starych kolaji.
@lukaz31 Ja si myslím, že to nebudú zúbky, pri zúbkoch by mal bolesti a bol by nepokojný najmä v noci. V noci sa budí sám na jedenie, alebo mu dávaš už automaticky? Skús mu v noci predlžovať intervaly. Možno nepotrebuje toľko papať. Radšej nech mu v noci vytrávi a bude viac papať cez deň.
Tuto noc mi pekne spapal zase celu flašku a rano len rehoty a pohravanie sa s cumlom. No nádych výdych, snád ma len take hrave obdobie a chut papkat sa vráti 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/ako-reagovali-vase-babatka-pri-raste-prvych-zubkov/
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/mozu-byt-pricinou-nespokojnosti-dietata-zubky/
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/ako-mam-malej-pomoct-pri-prerezavani-zubkov/
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/je-odmietanie-mlieka-priznak-prerezavania-zubkov/
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/prerezavanie-zubkov/
no ja malú kojím, ale tiež mala také obdobie, že ani za nič nechcela jesť cez deň...mám 2 kamošky a tie majú rovnako staré deti a tiež to vtedy zažívali...počula som, že veľmi veľa detí tým prejde okolo tretieho-štvrtého mesiaca...u nás to trvalo 3 dni, u kamošky viac ako týždeň...jednoducho nemali čas papať cez deň, veď svet je neskutočne zaujímavý....ja si myslím, že pokiaľ je spokojný, má dosť pocikaných plienok, tak to nerieš, uvidíš, prejde to 🙂
@dadda02 vďaka Daddka za upokojenie, ak očista, tak sa pridám k nemu, je predsa jar 🙂 len nech to dlho netrvá, fakt sa bojím o jeho pitný režim a najmä obličky. Všade sa píse ze bábo ma vypiť 150-160 tekutín na kg hmotnosti, Luki váži 6300g/65cm takže by mal vypiť 900-1000ml za deň, predtým to vedel, teraz ledva ledva dáme do bruška tých 400 ml, a tým pádom aj pocikaných plienok je málo - aby nebol dehydrovaný, bojím, bojím. ☹
@viki2912 my máme len to nechutenstvo, kaká, ciká veľmi málo, ani teplotu nemal.
Ked vstane trošku sa pohrame, zasmejeme, cucne trošku mlieka 30-40ml, zatancujeme si, trošku pomrnčí a chce spať. Teraz viac prespí ako predtým, možno má jarnú únavu? ☹ uvidíme, dávam tomu ešte pár dní, čo sa z toho vyvŕbi.
Všeobecne sa zmenil. Voľakedy plakal pri kúpaní, teraz sa kúpe rád. A tiež voľakedy nevedel zaspať inde ako vonku v kočíku, teraz sa kočíkať skoro vôbec nechodíme, lebo celú cestu preplače. Na chrbatiku spať nevie, len na brušku, a keď sa kočar natriasa, tak ho to ruší.
@lukaz31 deti sa menia,meni sa aj ich denny a nocny ritual a harmonogram....pokial nema teplotu vysoku ani ine priznaky,tak to budu zubky pravdepodobne...trreba sa riadit klinickym stavom diettaa.je hravy?ak ano,nevidim dovod znepokojovat sa....prijem tekutin a ak je mozne,koj ho.
@lukaz31 Ten priemer tekutin je trochu nizsi:120 - 130 ml/kg ako vseobecne minimum, tych 150-160 je uz slusny papkac. Ale to su len zovseobecnene priemery. (Nasa napr. papa tych 130ml/kg, takze ked mala odmietave obdobia, jedla ovela menej - ale to je iny pripad, kedze Tvoj papkal velmi pekne.) U nas pomohlo davat jej mliecko v polospanku - bud ked zaspavala alebo ked sa prebudzala. A tiez niekedy lyzickou, co brala ako nieco nove, zaujimave, tak otvarala pusinku ako vtacatko 🙂 U nas to trvalo max. tyzden. Viem si predstavit, aky je to nanic pocit, ked nechce papat. Sleduj ho , snaz sa dostat do neho nejake tekutiny, aby nebol dehydrovany a uvidis ako to pojde dalej. Prinajhorsom zavolaj pediatrovi a uvidis, co Ti povie.
A este nieco mame spolocne - aj u nas sa v 3. mesiaci zacal strajk s kocikom. Ale nepopustila som, isli sme kazdy den aspon na par minut, aby si zvykala, ze kocik bude, ci sa jej paci alebo nie. Teraz chodime von v case, kedy sa chysta spinkat, takze si v nom pospinka zhruba na 1/2 - 3/4 hodiny a potom vydrzi este dalsiu polhodinku lezkat a pozorovat svet. Tento rekord sa nam vsak zatial este nepodarilo prekonat a neraz uhaname domov s revom 🙂 Kupat sa bude stale radsej a radsej, uvidis. Zistuje, ze svet je velmi zaujimave miesto a treba ho spestrit aj mamicke :D
@lukaz31 ahoj,ano,aj ako nechutenstvo...hnacky,podrazdenost,zvysena teplota....davaj mu na noc nurofen,je to bolestive to prerezavanie.