Ahojte, mám menší problém s chrupom môjho skoro trojročného syna. Od narodenia používa cumel, väčšinou pri spaní a z toho sa mu zrejme vytvoril menší predkus. Keď zatne zúbky, predné zuby sa mu nedotýkajú a horné mu troška vyčnievajú dopredu. Ináč keď má zatvorenú pusu, tak nič nevidno. Chcem sa opýtať, či sa mu to rastom trvalým chrupom môže upraviť alebo bude musieť nosiť strojček. Mali ste niektorá skúsenosť s tým, že sa mu to upravilo samé?? Zúbky čistíme ráno aj večer.
Mám obavy, či nebude mať nejaký extra veľký predkus, keďže trvalé zuby sú väčšie. Prosím, poradte...ďakujem 😉
to že ma predhryz na mliečnych zubkoch neznamena,že to bude mat zakonite aj na trvalych...predhryz može vzniknut vplyvom vonkajšich faktorov ako su cumel,cmulanie palcov...ale može byt aj geneticky. ...samo sa to neupravi,je potrebne strojček,na mliečne zubky sa ale dava len "vyberaci" aparat,na trvale sa to už potom rieši "fixnym"
@surviver aj ja sama mám menší predhryz ale môj zubár mi nikdy nič na to nepovedal, len, že to je v norme a nepotrebujem to korigovať strojčekom....takže mohla v tom zohrať svoju úlohu aj genetika ale všetci v mojom okolí mi vravia, že to môže byť hlavne tým cumlíkom aj keď ho cumle minimálne a palce si necumle vôbec...no uvidím ako sa to vyvinie tým trvalým chrupom a keď to bude dosť viditeľné určite to budeme riešiť strojčekom.. 🙂
@slavicita nerob si zbytočné starosti, aj môj mal 3 roky, dudel na spanie má stále - chystám sa vziat na mikulása - a predkus ma rovnaky, boli sme aj u zubárky na preventívnej prehliadke a ta ziadny problém nenasla, rastom trvalych zubkov sa to upraví