ahojte baby, prosím vás mohli by ste mi ujasniť či dokážu zuby tak vytrápiť deti že úplne odmietajú jedlo? naša malá nechce nič - ani len mlieko 😒 teda aby som to upresnila nechce nič čo je teplé, jediné čo do nej dostanem je studený jogurt alebo výživa ☹ včera poobede zjedla akotakú teplú kašu no za polhodinu ju celú vygrcala, máme aj teploty a neskutočné hnačky a ja neviem ako by som jej to uľahčila ...
Ak to vygrcala, nema crevnu chripku? My sme ju mali nedavno, jedlo nenut, radsej davaj suche piskotiky, ak moze, v lekarni maju aj bezlepkove.. prejdite na suchsiu stravu, ziadne mliecne vyrobky.. 2-3dni.. a mozno to bude potom ok.. a hlavne tekutiny, opatrne davkovat.. 😉 ..
chod co najskor k lekarke....kamaratkina mala mala to iste ...vracanie,hnacka,teplota,nechutenstvo.......mala salmonelozu...radsej necakaj a chod,aby neskoncila dehydrovana...
ked ma hnacku,necakaj.uz si mala byt u lekara.hnacka a vracanie nieje sranda.
pri takých malých bábätkách sa neoplatí čakať a odkladať návštevu u lekára. Keď už aj zvracia, tak to zúbky nebudú...a pri hnačkách radšej nedávaj žiadne mliečne výrobky, to preháňa ešte viac..
no nasa vracala a bola z toho infekcia mocovych ciest,zvracanie je u deti bezne pri infektoch,telo sa tym akoby cistilo. ale mohla zvracat aj z toho,ze nasilu jedla,ked nechcela. nenutila by som ju jest,ked nechce,ale davala by som jej urcite tekutiny,aj ked striekackou,ako tu bolo spomenute. nas upozornovali vsak,ze ak je jednorazove vracanie,dve hodiny nema ist do zaludka vobec nic,inak to s najvacsou pravdepodobnostou vyvracia opat.treba pockat,aby sa ukludnil zaludok.ak vravis,ze poriadne hnackuje,tam uz moze byt aj iny problem,ako zuby.
Aj ja súhlasím s dievčatami že ak aj vracia asi to nebude zo zubov.
Hlavne sa do neho snaz dostať tekutiny!!!!! Neviem ake mlieko ti mala pije ale okrem materskeho mlieka by som mu žiadne ine mliecne výrobky nedavala. Akodmieta jesť určite ju nenúť. Dôležité su tekutiny ale nie horky čaj ale sladká, lebo ak nepapa potrebuje aj cukor ako zdroj energie a tiež mineraly lebo tie stráca ked vracia a ma hnacku. Takze skús neperlivu mieralku a pripadne jej do nej pridaj trochu cukru. Sledovať doma či ma dost tekutin môžeš tak že sledujes koľko ciká. Ak sa ti bude zdať že ciká menej ma pravdepodobne malo tekutin a potom necakaj a chod hneď ku dr.
Vracania, hnacky a teplota -niekto tvrdi, že možu byt zo zubkov, niekto nie-ale v každom pripade ma tvoja mala narusene travenie,takže by som malu hlavne do mliečnych vyrobkov netlacila-tie sa praveže jest nemaju pri traviacich problemoch.Radsej jej nasad dietu v podobe ryžoveho odvaru-vyvar za hrst ryže vo vode-dlho - a vývar potom trochu oslad a daj malej vypit-aj po lyžickych,či striekackou,dalej jej davaj varenu mixovanu mrkvu,može byt aj s trochou ryže,banany a kup probiotika-napr.infant dophilus PLUS.Nech pije dostatok tekutin-v podobe vody alebo cajika-slabeho. Laktoza z mlieka hnacky zhoršuje.Ak sa vam stav nezlepsi,chod k Dr.