Ahojte maminky, rada by som sa spytala na rast zubkov u dietata. Nas maly ma teraz 18,5m a ma horne 1,2,4 a dolne 1,4. Pokial viem, zubky rastu zvycajne v poradi, 1,2,4,3,5. Co ma matie je, ze nas maly ma uz dole stolicky 4ky taky mesiac-dva, ale dvojky mu stale nerastu. Nasla som pritom info, ze dvojky zvyknu dorast do 16m. Je to normalne? Stretli ste sa s tym? Ci je to dovod ist k zubarovi, moze mat nejaky problem? U zubara sme boli spolu, ked som mala preventivku ja, len aby sa zoznamil s prostredim a zubar povedal, ze vysetrit naozaj ho staci, ked bude mat vsetky zubky, okolo tych 3r. Teraz si ale robim starosti, ci su tie chybajuce dvojky ok? Dakujem🙂
syn mal prvy zub ako 13mesacny horna dvojka🤣🙈
U nas prve zuby v roku aj ro solne jednotky ..pak horne..pak stvorky...trojky..a ta daaaa dvojky mu vysli v 2.6r a 2.8r...to mi zubarka tvrdila ze za 36 rokov praxe nikomu nad 2 roky zuby nevysli..nie dvojky..a nam ano..len tak kukala ked sme dosli..takze nic nie je nemozneeee
Pardon za preklepy oprava:aj to dolne jednotky...😝
Môjmu veru vychádzajú zúbky pekne v poradí 1, 2, 4, 3 a teraz mu idú 6.
Ale je to individuálne u každého dieťaťa...
@orieska325 tak toto ma ukludnuje🙂 kn ma totiz aj 3ky opuchnute, ze sa tlacia, ale tie 2ky ani naznak. Mozno sa pridame k prekvapeniam vasej zubarky🙂
Nam vysli 4zuby skoro naraz ale bol to masaker vyse mesiaca ufff
No u nas stale vsetky zuby po 4ky vratane, okrem dolnych dvoch, vyzera to haluzne😅
@ryderka7 Jasne ze to nemusi byt podla ucebnice 🙂 Inak- mojej malej rastli dvojky tak akoby viac zboku, som bola presvedcena ze su to trojky, sa mi zdali hrozne daleko od jednotiek, a nakoniec sa tam nejako zrovnali a boli to fakt dvojky 😉 Teraz sa jej tlacia trojky takze mame veselo- tie su najhorsie, horsie ako stolicky...
Urcite nerastu postupne u kazdeho dietata,nemusis sa bat. Moj najstarsi mal prve dva zuby v troch mesiacoch a bola to najprv horna dvojka, potom dolna jednotka. A tak mu cik cak vysli vsetky zuby a nebol ziaden problem.