Ahoj! Počuli ste už niekedy o jantárových korálkach, ktoré sú proti bolesti pri prerezávaní zubov u detí? Myslíte si, že to môže byť účinné? Pomáha to aj proti bolesti pri raste trvalého chrupu alebo pri raste zubov múdrosti? Aké máte skúsenosti a načo sa jantár ešte hodí? Neberte ma za blázna... Len už nevieme ako ďalej, keď nič nezaberá.
Ako sa tu píše. Záleží či tomu veríš 🙂 . V podstate ide o placebo efekt. Fungovať to nefunguje 🙂 . Dieťatku sa zúbky prerežú, zlepší sa mu stav a to už či má náhrdelník alebo nie. A navyše načo riskovať, že sa nejakou guličkou udusí či nedaj bože priškrtí náhrdelníkom? Čo ak sa roztrhne? Rizík je veľa. Určite by som nič také neskúšala. A navyše, ak sa aj uvoľňuje nejaká látka, ako pôsobí, koľko sa jej uvoľňuje? Treba sa zamyslieť čomu vystavíš dieťa. Chápem, že mu chceš uľaviť ale treba si to zvážiť. 🙂
@viktoriakoliova ahoj ja tomu verim. Jantarovu retiazku dostal moj maly uz v porodnici. Odvtety ju ma na sebe a bude mat 3r v sept. Proste si nato zvykol ze to ma na krku, nekuse to, nehra sa s tym proste nic. Zuby nam vysli vsetky (az na posledne stolicky tie este nemame) bez teploty, mrncania a podobne. Jedine co mal redsiu stolicu.
To iste som praktizovala aj pri starsej dcere a nemali sme problem s prerezavanim zubkov. Ako pisu vyssie zalezi aj od toho, ci tomu veris, a samozrejme najlepsie su vlastne skusenosti...
Treba vyskúšať. Záleží či tomu veríš či nie. Ja som malému kúpila jantároví náhrdelník ale podľa mňa to nezabralo :( ale sú ženy čo si to chvália tak neviem. Ja som dala nurofen keď mu išli stoličky prvé a bol pokoj. 🙂