Ahojte maminky moj starsi 2r syncek a hnile zubky..Su tu mamicky s rovnakym problemom???Chcela by som sa informovat..Dakujem
@kristina39
@mischief
ist k zubarovi, moja mala 18m ked jej vrtali 1x, viac tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/18-mesacnej-dcere-som-nasla-pravdepodobne-kaz/
a
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/je-postup-zubara-spravny/
@mischief moj ma hnile len horne zubky a jednu lopatku uz nema vobec :( bola som aj u zubarky ale ta uz s tym nemohla nic urobit...kazala len ze mam stale umyvat zubky...
Boli sme nam to totiz spravili ATB,a zubar musime cakat kedze. Mame aj rozleptanu syn.sklovinu
Aj my lebo horne jednotky,a uz sa s tym neda nic robit,Ale ani dobre cistit lebo on to ma otvorene nema xiv.sklovinu na ukonceni zubka takze iba repikom cistit
my sme sa s tým tiež potrápili. u nas to bolo príznakom refluxu. Zubárka to neriešila nijak, len posilniť ostatné zúbky elmexom a dostávali sme fluoridové tbl na posilnenie trvalých zúbkov.
@kristina39 ... my sice nemame hnile zubky ale na dvoch hornych sa nam akoby robil pri dasne naznak kazu aj ked neviem z coho nakolko sladkosti jeme naozaj minimalne ... doktorka nam povedala ze za to moze aj genetika ... moj brat mal podobne problemy uz od malicka ... na odporucanie zubarky pouzivame vyhradne pastu Elmex a raz do tyzdna nanasame Elmex gel .... nevidim sice zeby sa to vylepsilo ale akoby sa to vdaka tomu gelu aspon zastavilo a nesiri sa to ani dalej ani sa to nezhorsuje ... tento tyzden nas caka pravidelna zubkova prehliadka po polroku tak uvidime co nam povie doktorka .. 🙂
ahojte, tiez mame takyto problem. synovi uz rastu trvale, ale nasledkom tych zhnitych mliecnych mu rastu kadejako. U dcerky som dufala, ze sa tak nestane, no bohuzial, horne zubky uz mame zhnite ☹ . velmi ma to trapi, dolne maju ukazkove. tiez pouzivame elmex, zubarovi chodime pravidelne s obidvoma.
@lucinocka ... prave ze nie ... na to som bola upozornena uz ked bol malicky takze detske caje sme pili minimalne a hned sme sa ucili pit nesladene bylinkove co pijeme doteraz ... zaujimave je vsak to ze tie akoby male hnede povlaky pri dasne sa mu urobili len pri dvoch hornych zubkoch nikde inde ... ale ani ho to neboli ani citlive to nema ani sa to nesiri a nemeni len to tam je ... ako som pisala zubarka sa vyjadrila ze to vyzera na zacinajuci kaz ale mozno ten elmex naozaj posilnil zubky natolko ze sa to nesiri ... neviem uz to mame asi rok ...
konzultovat so stomatologom prítomným v realite
@alex31 u nas to tiez tak zacalo, zdalo sa mi, ze sa mu na hornych jednotkach robi zubny kamen, bol to taky pozdlzny pasik popri dasienku, po porade s mojou zubnou som sa dozvedela ze to moze byt odvapnenie, ze sa to mohlo zacat ked bol chory, mal vysoke teploty, pili sme caje-jasne ze sladke ja koza-neumyli zubky, k tomu atb a uz bolo....v stredu sa chystame k zubarovi, lebo sa to zhorsilo, od zaciatku pouzivame len elmex zubnu pastu pre deti, cistime pravidelne, ja mu umyvam, no vravim, zhorsilo sa to, dokonca sa mu jeden nalomil, strasne lutujem ze som nesla k dr skor, no ktovie co s tym budu vediet spravit....zacalo to zaciatkom tohto roka ☹ dam vediet co nam poradil...ak poradi...
Syn ma tri roky uz rok chodime k zubarke ma blomby asi 5 avšak z jedneho zubu mu stale vypadla uz sa nedá opravit a teraz mame taky dalsi zub uz z neho vypadla blomba dvakrát zubarka tvrdí ze si on vysprtá nejak von. Musime zmeniť zubarku mozno keby mu to urobila poriadne tak tie d e stoličky vydrzia tak nam zhniju. Bojim sa ked ho zacnu zubky bolieť. Je nejaka bezbolestna metoda pre deti? Rajsky plyn zatial len v BA my sme z PO niekde v KE? Nepoznáte?
no baby ja hlasim ze nam sa tie 1ky uz polamali a asi vyhnili a to ako som pisala hore som ich umyvala, boli odborne osetrene, dokonca 2x nakolko plomby vypadla a aj tak, das dorazili ATB v nemocnici, brala 14dni daky megasajrajt lebo po dobrati jej zo zadnej strany tie zuby cele zhnedli ... tak nema ani 2r a 2 predne zuby v riti...
Zubar mi povedal ze sa to ma nechat tak, korunky sa detom nerobia a korene sa kym nie je problem nechavaju kvôli drzaniu miesta.
Ahojcek Aj my mame ten problem a to mame 1 rok,co sa da s tym robot?