Ahojte. Poraďte, už som v koncoch. Syn 15m - prvý zúbok mu vyliezol okolo 10m - zvládal to velmi pekne, občas bol mrzutý, ale inak fajn. Teraz ma vonku asi 12 zúbkov - nechce si nechať pozriet usta. Idú mu zadné asi 5ky, tie uplne posledne zúbky. Idú mu 2, alebo 3 naraz. Je strašne podráždený, zlý. Všetko trieska o zem včetne seba. Na noc mu dávam Nurofen sirup, občas keď vidím že ma bolesti aj cez deň. Natierame Calgel, Camistad baby a Dentinox, ale všetko pomoze tak na 5-10 min. A teraz prichádza večer - rutinu ma rovnakú od narodenia - papanie, kupanie a následne ukladanie. Zaspí do cca 15-20 min čiže ukážkovo. Cez deň sme pred nedávnom prešli z 2 na 1 spánok ktorý trvá max 1:15h. Prešli sme si spánkovým ppradenstvom kvôli závislosti na pití čaju v noci kedy bol viac hore ako spal. To ustálo a začali zuby. V noci je hore asi 8-10x s veľkým plačom. Zobudí ho aj “cvrknuté” v plienke. Tak celu noc len natieram zúbky, prebalujem a tíšim. Ked zaspí a ja si ľahnem do postele počká 5 min kým zaspim a spustí znova. Trvá to už nekonečných 5 mesiacov (keď to rátam aj s tym čajový budením od 12-13,5m). Od narodenia nikdy neprespal celu noc. Nevadí mi k nemu vstať 1-2x. Ale to čo stvára je hrozne. Manžel k nemu vstane max cez víkend. Cez tyzden skoro vstava do fyzicky namáhavej prace.
Prosim ukludnite ma že to prejde, lebo mam dojem že to trvá už večnosť.
Ďakujem
@silviazlat ked mu davas na noc nurofen a nezabera, skusila by som si ho dat k sebe do postele, aby ta citil pri sebe. A zrusit caje, staci cista voda.
A jasne, ze to raz prejde, zuby mu nebudu rast roky...
@0silvia0 Nurofen mu zaberá, ale vždy len na napr 5-6h a keďže sa moze dávať max 3x za deň tak tie zvyšné hodiny su hrozne. U nas v posteli byt vobec nechce. Začne kopať okolo seba, jašiť sa. Akoby mal vo svojej postieľke viac klud.
@simsalabim Nurofen dávam. Je to napísané v príspevku
@silviazlat moj syn mal tiez taketo stavy so zubami, o dcere som ani nevedela, ze jej zuby rastu. Musis to len vydrzat, cez den ho nejako zaujat a na noc nurofen, co aj robis. Ale ja som s detmi spavala, nikdy som ich na caje neucila, tak v noci tolko nevymyslali, budili sa len na dojcenie. Ale kedze som ich mala pri sebe, nebolo to take zatazujuce pre mna.
@silviazlat ano, prepac, necitam pozorne... ja by som bola vdacna aj za tych 5-6 hodin spanku a zvysok uz nejako vydrzat.
@silviazlat neskusila si mu na noc dat Nurofen? Kebyze mna niekolko dni otravuju zuby a nemozem spat, tiez by som potom bola extra mrzuta. Ulavi sa mu a vsetci sa lepsie vyspite.