Podráždenosť syna - idú mu zúbky

silviazlat
10. jan 2022

Ahojte. Poraďte, už som v koncoch. Syn 15m - prvý zúbok mu vyliezol okolo 10m - zvládal to velmi pekne, občas bol mrzutý, ale inak fajn. Teraz ma vonku asi 12 zúbkov - nechce si nechať pozriet usta. Idú mu zadné asi 5ky, tie uplne posledne zúbky. Idú mu 2, alebo 3 naraz. Je strašne podráždený, zlý. Všetko trieska o zem včetne seba. Na noc mu dávam Nurofen sirup, občas keď vidím že ma bolesti aj cez deň. Natierame Calgel, Camistad baby a Dentinox, ale všetko pomoze tak na 5-10 min. A teraz prichádza večer - rutinu ma rovnakú od narodenia - papanie, kupanie a následne ukladanie. Zaspí do cca 15-20 min čiže ukážkovo. Cez deň sme pred nedávnom prešli z 2 na 1 spánok ktorý trvá max 1:15h. Prešli sme si spánkovým ppradenstvom kvôli závislosti na pití čaju v noci kedy bol viac hore ako spal. To ustálo a začali zuby. V noci je hore asi 8-10x s veľkým plačom. Zobudí ho aj “cvrknuté” v plienke. Tak celu noc len natieram zúbky, prebalujem a tíšim. Ked zaspí a ja si ľahnem do postele počká 5 min kým zaspim a spustí znova. Trvá to už nekonečných 5 mesiacov (keď to rátam aj s tym čajový budením od 12-13,5m). Od narodenia nikdy neprespal celu noc. Nevadí mi k nemu vstať 1-2x. Ale to čo stvára je hrozne. Manžel k nemu vstane max cez víkend. Cez tyzden skoro vstava do fyzicky namáhavej prace.
Prosim ukludnite ma že to prejde, lebo mam dojem že to trvá už večnosť.
Ďakujem

simsalabim
10. jan 2022

@silviazlat neskusila si mu na noc dat Nurofen? Kebyze mna niekolko dni otravuju zuby a nemozem spat, tiez by som potom bola extra mrzuta. Ulavi sa mu a vsetci sa lepsie vyspite.

0silvia0
10. jan 2022

@silviazlat ked mu davas na noc nurofen a nezabera, skusila by som si ho dat k sebe do postele, aby ta citil pri sebe. A zrusit caje, staci cista voda.
A jasne, ze to raz prejde, zuby mu nebudu rast roky...

silviazlat
autor
10. jan 2022

@0silvia0 Nurofen mu zaberá, ale vždy len na napr 5-6h a keďže sa moze dávať max 3x za deň tak tie zvyšné hodiny su hrozne. U nas v posteli byt vobec nechce. Začne kopať okolo seba, jašiť sa. Akoby mal vo svojej postieľke viac klud.

silviazlat
autor
10. jan 2022

@simsalabim Nurofen dávam. Je to napísané v príspevku

0silvia0
10. jan 2022

@silviazlat moj syn mal tiez taketo stavy so zubami, o dcere som ani nevedela, ze jej zuby rastu. Musis to len vydrzat, cez den ho nejako zaujat a na noc nurofen, co aj robis. Ale ja som s detmi spavala, nikdy som ich na caje neucila, tak v noci tolko nevymyslali, budili sa len na dojcenie. Ale kedze som ich mala pri sebe, nebolo to take zatazujuce pre mna.

simsalabim
10. jan 2022

@silviazlat ano, prepac, necitam pozorne... ja by som bola vdacna aj za tych 5-6 hodin spanku a zvysok uz nejako vydrzat.