Podanie lieku na utlmenie u detského zubára

1lienka1
27. jún 2016

Ahojte mamičky, máte niektorá skúsenosť s podaním lieku na utlmenie dieťaťa u zubara?
Malý má 3,5 roka a majú mu robiť dva zúbky ale jedine že mu podajú utlmovak ale bojím sa toho, lebo V tých horších prípadoch to môže spustiť epilepsiu a pod. Máte niekto skúsenosti? Ďakujem ...

bosoriak
27. jún 2016

@1lienka1 Zo skusenosti: radsej utlmovak ako trauma zo zubara. Aj paralen moze sposobit vazne vedlajsie ucinky, ale tiez ho dietatu podas, ked ma teplotu. Neries, nech mu daju vsetko co mozu. Mojej mladsej teraz trhali dva zuby, ale my sme v zahranici, tu je standard ze dieta dostane rajsky plyn pred zakrokom. Vdakabohu za to, mala nema ziadnu traumu, k zubarke sa tesi.
Ked to porovnam s tym, co robili mne ked som bola mala (nasilu otvorene usta, drzali ma styria a vrtali bez anestezy)...
Drzim palce.

bibistec
27. jún 2016

ako nechapem preco by malo mat dieta traumu zo zubara my chodime pomaly od narodenia zubar nam stale vravel ze ked ideme my rodicia tak nech vezmeme aj dieta, prve zuby mala ako rocna ( prve dva horne) takze dost neskoro a vobec tam nema problem dokonca kamoskina mala co je hystericke dieta si u nasho zubara nechala vrtat a plombovat zub bez jedneho slova a pacilo sa jej cize je to o pristupe akym vediete dieta. ale ak uz je problem ok treba sa opytat zubara maju rozne prostriedky ci uz gely, apod injeksie proti bolesti a mozno aj rajsky plyn, viem ze pre dospelych je takze aj pre deti daju. drzim palce a k zubarovi treba chodit hlavne ak je vsetko ok a nic zle sa tam nebude diat potom sa dieta neboji

1lienka1
autor
27. jún 2016

No práve že prvý zub nám robili nasilu, tak druhý krát už neotvoril ani ústa, tak nám navrhli ten utlmovak. Ďakujem, snáď to zvládneme.

stastnablcha
29. jún 2016

ja som dala malj 2 ked sla k zubarovi. Vzdy sme nisli k asej pediatricke a ta namiesala nieco.... a chodime pravidelne na prehliadky, ale vie ze je histerka tak toto je preventivne.. a kedze jej liek podava pediater mam istotu ze je to ok a moja dcera zo zubara aj vdaka tomu nema strach..

shushka
15. okt 2022

@1lienka1 je to už staršia téma a máte to dávno za sebou, ale nevedela by si prosím pretlmočiť skúsenosti? čaká nás to (syn má skoro 6, čaká ho náročný zákrok a po zlej skúsenosti sa bojí vŕtačky) vďaka

kiki234
15. okt 2022

@shushka neviem ci pomozem, ale ked som bola mala mala som asi 7 tak mi museli pichat 3 injekcie, na umrtvenie a potom robili zakrok. Ano bolelo ale bol so mnou tatko, potom ma vzal na nakup mohla som si kupit co chcem. Bola som mala ale pomohol rodic, dtal pri mne pochvalil ma..

1lienka1
autor
16. okt 2022

@shushka ahoj, tabletka nepomohla, účinok sa dostavil až doma 🤣. Vyskúšali sme viacero zubárov, strach sa nezmenil. Zúbky postupne vypadali, teraz len čakať na vek kedy môžme dať strojček.