Dobrý deň, tí, ktorým deti plakali pri umývaní zúbkov, v akom veku prestali? Syn má 14 mesiacov, zo začiatku bolo umývanie bez problémov, ale okolo 8. mesiaca to začal byť boj a trvá to dodnes. Neskutočne pri tom plače a hnevá sa a mňa to veľmi trápi. Skúšali sme už všetko možné, občas niečo zaberie, ale ďalší raz to už nefunguje. Keď má sám kefku v ruke tak si ju pchá do pusinky a to mu nevadí. Ale zúbky si neumyje, kefku len cmúľa. Skúšali sme spievanie, videá, zabávali sme ho, pustíme vodu a on si umýva ruky, umývala som si zuby s ním, dala som mu kefku do ruky a navigovala jeho ruku v pusinke, akože si ich umýva sám...no proste zo zúfalstva už čokoľvek. Trvalo toto obdobie u vás dlho? Dá sa to väčšiemu dieťaťu už potom vysvetliť a mal by spolupracovať? Alebo máte, prosím, nejaké tipy ako na to? Ďakujem
môj syn plakal cca 8 mesiacov, teraz ako dvojročný síce smokli, ale liha si a čaká na čistenie, občas poplace a bráni sa, keď to necháme na čas, keď je už úplne unavený vecer
Nikdy mi neplakali, ešte sa aj tešili
O mesiac ma 3 roky. Skusene vsetko. Zabalim do uteraku ci deky, prilahnem a cistim. Parkrat si nechal a smial sa. Zvysok nema naladu a place -bez slz, herecka jedna. Co uz, zubar odobril, lepsie ako pokazeny chrup 🤷♀️na 3. narodky skusim kupit sonicku detsku kefku. Inak ja uz neviem 😅
Moja mladsia prestala bojovat s umyvanim zubkov az ked mala okolo 3 rokov 🙈 nepomahalo nic,ani pustanie videi na telefone,musela na to dozriet..samozrejme,ze tie zubky vyzeraju tak ako vyzeraju,ma uz aj opravene 🤷♀️ ale teda bol to fakt boj,co som neverila,ze sa neda umyt zubky dietatu,vsak "chytis,otvoris usta,strcis kefku a ocistis" haha..ak sa podarilo strcit jej kefku do ust,tak do nej tak silno kusla,ze som nou nepohla,ani vytiahnut z ust som ju nedokazala..taze ja len,ze chapem a sucitim ❤️
mladsi plakaval do 1.5 roka a teraz ma 3.5 a ani pip,aj medzizubnymi vycistim a bez problemov. a druhy ma zachvilu 2 a ten kedze ma priklad u brata je v pohode uplne.
Tak ja budem za divnu opäť, ale nikdy som dieťaťu nasilu neumyvala zuby. Boli lepšie a horšie obdobia, ale nikdy nie nasilu. Stav chrupu od umývania až tak nezáleží, sú na to aj štúdie, skúsim niekde pohľadať. Oveľa oveľa dôležitejšie je, čo deti jedia. A kľúčová je aj genetika. Ja som úplne ukážkový príklad, ja som si ako decko čistila zuby sporadicky, naši na to kaslali. Do 30- ky som mala jeden jediný kaz. Moja sestra poctivo drhla zuby a pokazené ich mala už aj na ZŠ. Môj syn má zuby po mne. Zatiaľ bez kazu, je dospelý. U nás do cca 5-6 rokov žiadne sladkosti neboli, takže aj tam je základ.
niektoré činnosti sa deťom nepáčia, aj keď sú pre nich dôležité ich absolvovať. niektoré vrestia pri kúpaní, iné pri podávaní liekov, iné pri prebaľovani, a aj tak ich nenecháme pokakane či hladné alebo špinavé. niekedy treba tu minútku vydržať a proste ich očistiť aj nasilu s vedomím, že to robíme s láskou pre ich dobro. pekné video je znázornené na konci článku túto. https://www.stomatorodinka.sk/detske-zubky/ako-...