Plač ročného dieťaťa pri umývaní zúbkov

24. mar 2024

Dobrý deň, tí, ktorým deti plakali pri umývaní zúbkov, v akom veku prestali? Syn má 14 mesiacov, zo začiatku bolo umývanie bez problémov, ale okolo 8. mesiaca to začal byť boj a trvá to dodnes. Neskutočne pri tom plače a hnevá sa a mňa to veľmi trápi. Skúšali sme už všetko možné, občas niečo zaberie, ale ďalší raz to už nefunguje. Keď má sám kefku v ruke tak si ju pchá do pusinky a to mu nevadí. Ale zúbky si neumyje, kefku len cmúľa. Skúšali sme spievanie, videá, zabávali sme ho, pustíme vodu a on si umýva ruky, umývala som si zuby s ním, dala som mu kefku do ruky a navigovala jeho ruku v pusinke, akože si ich umýva sám...no proste zo zúfalstva už čokoľvek. Trvalo toto obdobie u vás dlho? Dá sa to väčšiemu dieťaťu už potom vysvetliť a mal by spolupracovať? Alebo máte, prosím, nejaké tipy ako na to? Ďakujem

bara_borka
24. mar 2024

niektoré činnosti sa deťom nepáčia, aj keď sú pre nich dôležité ich absolvovať. niektoré vrestia pri kúpaní, iné pri podávaní liekov, iné pri prebaľovani, a aj tak ich nenecháme pokakane či hladné alebo špinavé. niekedy treba tu minútku vydržať a proste ich očistiť aj nasilu s vedomím, že to robíme s láskou pre ich dobro. pekné video je znázornené na konci článku túto. https://www.stomatorodinka.sk/detske-zubky/ako-...

bara_borka
24. mar 2024

môj syn plakal cca 8 mesiacov, teraz ako dvojročný síce smokli, ale liha si a čaká na čistenie, občas poplace a bráni sa, keď to necháme na čas, keď je už úplne unavený vecer

dadka1997
24. mar 2024

Nikdy mi neplakali, ešte sa aj tešili

basulaak
24. mar 2024

O mesiac ma 3 roky. Skusene vsetko. Zabalim do uteraku ci deky, prilahnem a cistim. Parkrat si nechal a smial sa. Zvysok nema naladu a place -bez slz, herecka jedna. Co uz, zubar odobril, lepsie ako pokazeny chrup 🤷‍♀️na 3. narodky skusim kupit sonicku detsku kefku. Inak ja uz neviem 😅

tani777
24. mar 2024

Moja mladsia prestala bojovat s umyvanim zubkov az ked mala okolo 3 rokov 🙈 nepomahalo nic,ani pustanie videi na telefone,musela na to dozriet..samozrejme,ze tie zubky vyzeraju tak ako vyzeraju,ma uz aj opravene 🤷‍♀️ ale teda bol to fakt boj,co som neverila,ze sa neda umyt zubky dietatu,vsak "chytis,otvoris usta,strcis kefku a ocistis" haha..ak sa podarilo strcit jej kefku do ust,tak do nej tak silno kusla,ze som nou nepohla,ani vytiahnut z ust som ju nedokazala..taze ja len,ze chapem a sucitim ❤️

amelia89
24. mar 2024

mladsi plakaval do 1.5 roka a teraz ma 3.5 a ani pip,aj medzizubnymi vycistim a bez problemov. a druhy ma zachvilu 2 a ten kedze ma priklad u brata je v pohode uplne.

akvi
24. mar 2024

Tak ja budem za divnu opäť, ale nikdy som dieťaťu nasilu neumyvala zuby. Boli lepšie a horšie obdobia, ale nikdy nie nasilu. Stav chrupu od umývania až tak nezáleží, sú na to aj štúdie, skúsim niekde pohľadať. Oveľa oveľa dôležitejšie je, čo deti jedia. A kľúčová je aj genetika. Ja som úplne ukážkový príklad, ja som si ako decko čistila zuby sporadicky, naši na to kaslali. Do 30- ky som mala jeden jediný kaz. Moja sestra poctivo drhla zuby a pokazené ich mala už aj na ZŠ. Môj syn má zuby po mne. Zatiaľ bez kazu, je dospelý. U nás do cca 5-6 rokov žiadne sladkosti neboli, takže aj tam je základ.