Ahojte. Ako zvladali pecatenie vaše "menšie" deti? Koľko to cca trvá ? Mala je celkom nervacka a Haklivá tak sa obavam 🥲 v stoličkách má ryhy a už jej trošku vidno pod ryhami tmavé.
Zubarke máme ísť v januári...
A kvôli čomu by ste mali pecatit? Lebo je to novodobý biznis?
Nič nepecat! Pozhovaraj sa s nejakým objektivnym zubárov. Vysvetli ti to. Je to biznis
@simona20201309
prečo biznis?
že predídeme kazom? tak nech.
@autorka
pečatenie je v pohode.
@mondolina nikde nie je dokázané že pecatenie predchádza kazom. Je dokázané že pecatene zuby sa kazia úplne rovnako ako nepecatene. Hovorila nám to zubárka so 40rocnou praxou ktorá bola na nejakom seminári niekde v zahraničí. Mala k tomu aj prezentáciu. Tieto informácie zrejme nie sú len tak verejne ale bolo to tam krásne znázornené. Bola to zubárka ktorá je už dávno za vodou a nepotrebuje vyberať peniaze na splátky drahých strojov.
Vravela nám že kľudne nám ich zapecati ak chceme. Ale mame si urobiť názor sami. Tak sme si ho urobili.
Zuby sa zalievaju len zhora. Medzi zubami nie. A mnoho ďalších argumentov ktorá ja bohužiaľ neviem tak presne zopakovať ako nám to vravela ona.
A ešte spomínala niečo o chémii, o zbytocnom zásahu do detského organizmu a naozaj veľa veľa negativ
@simona20201309
tak môj syn má zapečatené čo sa dá a klop klop kazy žiadne.
ja som v jeho veku (15) už mala všetky šestky plombované...
@simona20201309 ved to je snad jasne, ze to pomaha len na plochach stoliciek a medzizubne kazy moze dieta dostat aj tak...ale to snad kazdemu rodicovi dopne, ze treba nadalej cistit zuby a poriadne... ale je to pomoc na tych plochach sa ziadne nevytvoria... je to fajn pomoc.
@anjelicek26 chodíme každého pol roka a teda kaz nemá. Ona má veľké ryhy v zuboch ktoré sa veľmi zle čistia .
Dr povedala že to nie sú kazy ale má nábeh ..
Autorka moje deti mali dve velmi vela kazov v tom veku... po rokoch sme zistili velmi nizku hladinu vitaminu D, musime doplnat celorocne, tym padom boli zubky mäkke, zle sa im vstrebaval vapnik..trvale maju absolutne bez kazov a to uz je najstarsia dospela... pointa - nam to pecatenie vela zachranilo... aj tak sme chodili na zubnu hygienu a kontrolu kazde tri mesiace a aj tak sa im kde tam zacalo zasa nieco maleho robit, bolo to na porazenie...az nas zubarka potom poslala na krv a mala pravdu...
@simona20201309 presne tak. Je to iba ťahanie peňazí z ľudí. Ja nemám ani jeden jediný kaz, aj bez pecatenia.
Kamoska takto dala pecatit zuby malej a kazy ma aj tak.
Počatia sa trvalé zuby hneď po prerezani. Mliečne nie. Ak tam je už tmavé, znamená ze tam je alebo bol kaz. Správna hygiena stačí. Sú ľudia ktorý majú hlboké ryhy a u nich to ma veľký význam nie je to biznis. Zapecatwnie jedného zuba stoji 10 eur. 20 u nezmluvneho. Kontroluje sa pri každej preventívnej prehliadke. A keď sa niekomu kazia zuby aj napriek pecateniu je to kvôli zlej hygiene
@ronie338 toto je fotka 1.5r dozadu kedy som si všimla že má niečo zvláštne na stoličkách. Dr vravela že má hlboké ryhy, zatiaľ teda nevravi o ničom len o kontrole každého pol roka no teraz vidím že to nemá takéto biele ale už tam má medzitým aj tmavé. Tak preto sa pýtam radšej zapecatit akoby ju mali bolieť 🥲
@ronie338 našla som foto mesiac dozadu
@anjelicek26 pečatia sa trvalé zuby - stoličky
@adalee pecatia sa aj mliecne, vsetko je otazka zubara a penazi...aj mliecna stolicka je stolicka a deti ich maju casto do 12 rokov... a autorka to na fotke je podla mna uz krasny kaz.
Autorka. Tiež si myslím,že to je už kaz.
@anjelicek26 presne ako píšeš, je to otázka peňazí. Ale ako tu už písali, žiadny zubár ti nedá záruku, že kaz aj tak nebude. A to je podstata.
Ja som mala mliečne zuby sami kaz, lebo som ako dieťa bývalá často chorá a brala lieky. Teraz nemám jeden jediný kaz. Jednoducho tomu nezabránis, mozno na čas oddialiť, ale mas to proste geneticky dane.
Len mne sa zda, ze prave preto sa zuby pecatia kratko po vyrasteni, aby bola viac menej istota, ze zapecatia zub zdravy. Ked zapecatia zub s kazom, tak ten zub pod tou pecatou uz bude hnit nadalej. Aspon teda ja som tomu takto chapala, ked som zistovala info. Nam nenavrhol ani jeden zubar, co sa venuje detom pecatenie zubov. A toto vyzera na kaz. Ja by som ho dala cim skor opravit.
@vreckovka2 ako píšem boli sme u zubára v auguste a povedal, že to kaz nie je.
Ale má predispozíciu, že sa jej spravia. Uzavrela to ako hlboké ryhy
@vreckovka2 kôli hlbokým ryham sa tie zuby horšie čistia, preto je tam pravdepodobnejší vznik kazu
Tak ked uz ma kazy tak je dost neskoro pecatit nie? Mojim pecatili stolicky hned ako vysli a to boli fakt drobatka male, 2-3 rocne... uplne v pohode, vzdy robila len dva zubky naraz, radsej sme sli viac krat... mala to hotove rychlo... ved to neboli, prakticky je to pozitivny zazitok od zubara, vzdy dostali aj hracku...