Ahojte,aj keď mi niektora poradíte, budem vďačná a aj keď si to len niekto prečíta budem vďačná tiež. Dcere sa zhoršilo zaspávanie v noci (už som to tu písala) ale už je to aj cez deň (má 2 spanky - ukončila 6sty mesiac), ale čo začala tak cca mesiac robiť je neskutočný hnev. Cez deň musím okolo nej doslova lietat, keď je 2 min sama, začne hucat, musím hneď k nej utekať lebo len na rukách sa ukľudní,áno skúšali sme aj nechať tak,ale potom to ukludnenie trvá ešte dlhšie. Už mi ani nevydrží len tak v kocari pozerať, stále sa jej musím prihovarat a najnovšie mi chce zaspať len v kocari vonku. Nemám čas ani jesť, ani variť, keďže spi len vonku a desím sa dňa, keď začne prsat. Zacala mi odmietať prikrmy, sem tam kašičku zje, ale UM vypije. Pcha si stále prst do úst, ale nevidím žeby mala ďasná navrete...mám pocit že manžel už sa jej ako keby vyhýba, išla som k mame nech si aspoň cez noc oddýchnem, ale už aj moja mama je hotová, lebo to jej rucanie od hnevu nám ide už hore krkom (pričom ona je neskutočne citlivá milujúca osoba) ona sama povedala že to je na nervy keď je to len na jednu osobu...začala som chodiť k psychológovi lebo v noci nemôžem spať keďže niekedy je aj 10x hore, lebo napr sa nevie pretočiť z bruška na chrbát ešte, alebo je smädná, alebo proste len tak príde na ňu,proste celkovo začínam mať také divné stavy, že prečo sa mi to deje a už nevládzem sa stále pred ňou pretvarovat že mi to nevadí (samozrejme nikdy som po nej nezhukla...)...pcha si prst stále do úst, aj uško si sem tam chytá, slinta ale vážne to už neskutočne dlho trvá a zuby sú nikde...čítala som že sa zuby nemusia prerezat po nejakej dobe,ale žeby dieťa malo napr aj mesiace takéto stavy? Už vážne nevládzem a nemá mi kto okrem mamy pomôcť (svokra si na ňu vôbec netrufa, otec môj chodí do práce) a podotýkam vyskúšala som camiliu, a dnes som dala cal gel a nemám pocit žeby to pomohlo...a pričom do 4teho mesiaca to bolo také usmiate dievčatko, samozrejme že sa pajedila, ale nie vkuse a aj spánok bol uzasny...a áno viem že sa dieta mení ale až takto drasticky??? doktorka mi vôbec neporadila, dokonca mi dala sestričku k telefónu ...proste ja už nevládzem, stále len ruky, ukazovanie hračiek,cinkanie, kočar, spánok nikde ani jej ani môj doma, manželstvo nahrotene (podotýkam že manžel sem tam k nej vstane aby jej napr prebalil plienku, keď sa nehnevá ale akonáhle by sa hnevala tak idem ja) a ešte nehrozí ísť niekde napr na terasu ...po 15min začne mať dcéra nervy a hneď ruky a striedanie si ju...
@aschkimka tak ani mojej sa nepáčilo, ale sme to skúšali po chvíľkach a zvykla si naň. No ono to nikdy neprešlo úplne ona je od mala taká temperamentná, ale už aspoň nereve celé dni. Teraz bude mať 4 a stále si vydobíja svoje, ale už sa s ňou dá aspoň dohodnúť a keď má program tak je s ňou super. A spávať začala celú noc až od dvoch rokov dovtedy sa budila dakedy 4krát dakedy 10 a pravidelne bývala o 4 ráno hore. Tiež aj cez deň mi spávala 3krát po pol hodine a od roka spáva už iba raz. Aj druhá má rok a býva pravidelne 5-6 krát hore a ráno o 5 vstáva ako hodinky. No a pri prvej sa to začalo zlepšovať keď sa začala pohybovať. Po pol roku začala liezť potom štvornožkovať a už bola spokojnejšia, lebo sa vedela dostať sama kam chcela.
@aschkimka len ti chcem napísať, že som ťa chcela iba podporiť. Nie si sama čo má také dieťa. Nesmieš si to tak brať isto neplače preto, že ťa nemá rada alebo preto, že niečo robíš zle. Isto ťa zbožňuje akurát cíti, že si unavená a vyčerpaná. Ešte ma napadlo skúšala si ju uspávať skôr ako na nej vidíš, že je unavená ?? Moja druhá má teraz rok a spí ešte po dva razy. Naučila som ju síce spať v kočíku, ale prvý spánok spí tak hoďku dakedy pol a potom druhý aj 2 hoďky plus mínus. Keď vstane o tej 5 tak o 8 mi v pol roku normálne zaspala a pptom zase zo 3 hoďky hore a zase som ju uspala. V tom čase mi zaspala ešte aj sama s dečkou a cumľom, teraz už chce iba kočík, ale bolieva ma chrbát a ona už má 10 kilo takže takto sme spokojné obe. Ja len, že ak by si chcela vyskúšať a úplne naj spáva od kedy má puffy deku, dostala ju na vianoce zaborila do nej prsty na rukách aj na nohách, zakryje si tvár a to ju upokojí 🙂.
@aschkimka podľa mňa sú také deti jednoducho. Moja prvorodená bola tiež taká. Stále zavesená iba na mne, ostatným ručala. V kočíku ani za svet, stále len na ruky, nič sa jej nepáčilo. Môže to byť všeličo, ale deti sa menia raz je lepšie obdobie raz horšie. Separačná úzkosť, zuby a kadečo iné. Ja si teraz hovorím, že to bolo kus aj mnou. Bolo to moje prvé dieťa a ja som ozaj dakedy bola načisto zúfalá a nervózna , nevedela som čo s ňou. Stále som riešila kojenie, zápaly, ragady, muž vkuse v robote, babky tiež, jednoducho som bola vyčerpaná. Ale utriaslo sa to aj keď doteraz je náročnejšie dieťa. A čo sa zubov týka, tiež bola riadne mrzutá. Vždy dostala teploty ku tomu a sopel a dokonca aj kašel. Ja viem, že to to je taká fráza, ale všetko časom pominie. Viem , že je to náročné a berie ti to všetku energiu, ale zlepší sa to . Ja už mám aj druhú a tá bola oveľa pokojnejšie bábo. No určite to už je aj tým, že už som vedela čo ma po pôrode čaká. Držím palce a nech toto obdobie čím skôr pominie .🙂 inak nosič nemáš?? Mne pri prvej zachránil život aj čo sa uspávania týka a celkovo aspoň som mala voľné ruky aby som si kávu vypila 🙂.