Parodontitída v 16. rokoch

6. jan 2022

Ahojte chcela by som sa opýtať ci je možné mať niečo ako parodontitidu (dúfam ze to dobre píšem ) v 16ich .asi pred 2 mesiacmi mi dali dole strojček a teraz nosím taky co sa vytahuje neviem ci to spolu sice nejako súvisí ale pre istotu .no a od vtedy co ho nosím tak mam pocit ze sa mi ako keby skracujú dasna alebo jednoducho odlišujú od zubov proste niekde mam to diasno až úplne dole a cítim akoby koreň zubu proste ze sa mi ten zub zužuje keď po nom prejdem smerom ku dasnu . Umývam si zuby tak ako aj predtým naozaj si dávam pozor použiť všelijaké kefky ale stále mam pocit ze sa to robí na viac a viac zuboch. Poraďte mi prosím co to môže byt??

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adamadent
6. jan 2022

Smer zubný lekár, špecifické baktérie môžu spôsobovať aj paro v mladom veku. Je potrebné urobiť RTG

autor
6. jan 2022

Ešte ma napadlo ci by to nemohlo byt tým ze asi moc tlačím s kefkou pri umyvani .teda mne sa ani nezdalo ze moc tlačím ale jedna zubárka mi povedala ze pravdepodobne áno a druha zasa ze si umývam zuby zle aj keď sa ich fakt snažím dobre a dôkladne

mer12
6. jan 2022

Môže to byť určite aj zlou technikou alebo veľkým tlakom pri čistení zubov. Záleží od toho,že či sa to ďasno posunulo všade na rovnakú úroveň alebo je nízko len na niektorých zuboch. Najlepšia technika na čistenie je stierava, začína sa od dasna, kde sa priloží pod 45 stupnovym uhlom a stiera sa smerom k hrane zubu, najlepšie 2-3 na jednom mieste a posúva sa ďalej, čiže žiadne suchanie abo krúženie, to spôsobuje tlak na ďasná a ešte teda, keď budeš tu techniku používať kefka musí byť tvrdsia, žiadna curaprox extra soft, keď už curaprox tak soft, tie sú paradoxne najtvrdšie. Aj keď ja odporúčam skôr iné kefky ( napr Tepe). Keď by to ďasno bolo všade nižšie určite smer Zubný lekar

autor
7. jan 2022

@mer12
Ďakujem nie nie robí sa to našťastie iba na niektorých zuboch

mer12
7. jan 2022

Tak potom zmeniť spôsob čistenia, najlepšie rovno ísť aj na dentálnu hygienu tam ti to aj ukážu a vysvetlia bližšie

davida
7. jan 2022

Mam to aj ja, tiez som drhla zuby s najtvrdsou kefkou a myslela si ze je to dobre...no nic, kup si extrasoft kefku a elmex gel, raz za tyzden si na noc potri dasna a chod spat,nevuplachuj. Takto mi to prikazala zubarka, tak to robim a je to veru lepsie

autor
7. jan 2022

@davida dobre skúsim dakujem