Ošetrenie zubov 2-ročného dieťatka v narkóze

zuzinkazu
4. máj 2023

Ahojte, dvojročná dcérka má problém so zúbkami. Samozrejme, že ošetrenie odmieta a po porade s viacerými zubármi nám bolo povedané, že jej stav by bolo najlepšie riešiť v celkovej anestézii. Ak s tým máte niekto skúsenosti, vedeli by ste mi poradiť dobrú dentálnu kliniku kde takéto ošetrenia, tak malým deťom, robia? ďakujem za každú radu.

katkaba1
4. máj 2023

@zuzinkazu aké mesto?

anjelicek26
4. máj 2023

Celkova narkoza pre deti pod tri roky je dost problem, skor oblbovaci sirup a podrzat (pamatat si nic nebude). Ale ak ti viacero zubarov povedalo, ze len takto, tak neni ina moznost. Dcera mala 7, dostala plyn, za pol hodinu vybavene...ale u nej slo len o jednu stolicku...

orangiiina
4. máj 2023

A čo konkrétne jej treba robiť, keď už v takom veku odporucaju narkozu? :(

zuzinkazu
autor
4. máj 2023

@katkaba1 sme zo Zvolena, no vrámci Slovenska nemáme problém zacestovať

mimimoje
4. máj 2023

Trnava, MB dent pani dokorka Sabová, odporúča. Prípadne skúste Hlohovec Andel dent

zuzinkazu
autor
4. máj 2023

@orangiiina má pokazené dve horné stoličky a celkom sa jej rozpadli horne dvojky. Žiaľ ja hlúpa som jej minulé leto sladila vodu lebo mi nechcela piť a takto to dopadlo. Ostatné zúbky su v pohode

katkaba1
4. máj 2023

@zuzinkazu my sme BA a chodíme k Dr.Martinko, sú drahí ale super.
Viem, že niekde robia aj rajským plynom, neviem ale či je vhodné aj pre 2 ročné. No asi šetrnejšie ako anestéza.

lenkahvh
4. máj 2023

Utorky to robi Dr. Šikulova v BB, v Roosveltke, ale vraj sa dost dlho caka

vreckovka2
4. máj 2023

@zuzinkazu my chodíme do Stomahol v Nitre. Sme spoko. Ak by drobec vydržal cestovať, tak by sme išli do BA, mala som tam vybrané 3 kliniky. Ak ste sa neradili ešte u pedostomatológa, tak by som ešte skúsila. Možno ti ponúknu aj iné možnosti. Ja som v BB kraji pedostomatológa, ktorý by nás vzal nenašla. Nášmu ak by sa zhoršili zuby, tak by ho pravdepodobne oblbi zatiaľ. Ale on má iba demineralizované a sledujú mu zuby každé 4 mesiace. Čiže hneď ako bude náznak zhoršovania, tak sa mu zuby opravia.

zuzinkazu
autor
5. máj 2023

@vreckovka2 ďakujem za radu, skusila som Stomahol, vyzerá v pohode, ponukli nam tam aj možnosť, že by skusili radsej s oblbovákom, no žial nam dali prvú konzultáciu až na polku júna a osetrenie niekedy v auguste, dcerku zubok uz teraz pobolieva, tak neviem či vydrží, každopádne ďakujem za tip 🙂

zuzinkazu
autor
5. máj 2023

@lenkahvh rada by som tie zúbky ešte zachranila, ak to pôjde, u Dr. Šikulovej je čakačka skoro rok, to nedáme

vreckovka2
5. máj 2023

@zuzinkazu obavam sa trocha, ze ani inde vam nedaju skor terminy. Ja by som obvolala kliniky v Bratislave, ale urcite budu tiez cakacky. Mozno aj dlhsie. Ak nezabudnes, daj potom prosim vediet ako ste dopadli. A ci ste nasli niekoho v BB kraji.

evkars
20. mar 2024

@zuzinkazu ahoj, prosim ta ako ste dopadli?

zuzinkazu
autor
20. mar 2024

@evkars ahoj, dopadli sme tak, že jeden zúbok začal veľmi bolieť a dcérka opuchla, tak nás ako urgent zobrali v Prodental BB, uspali ju a tri zúbky vytrhli :( nemali žiaľ na ňu veľa času, riešili ju narýchlo pomedzi objednávky, len vytrhli asi aj zbytočne čo sa dalo ešte zachrániť... Potom sme tam ešte chodili, že ostatné zúbky jej spravia pri vedomí, chodili sme tam ako na klavír spravila jej jeden zub, z ktorého jej plomba po pár týždňoch vypadla, zistila som že tadiaľ cesta nevedie, hľadala som ďalej a nakoniec sme skúsili Andel dental v Hlohovci a tam nám pomohli. Je tam úžasná detská Dr. Chrenkova. Dala jej oblbovák, aby si nič nepamätala a opravila jej zúbky. Robila jej aj jeden hlboký kaz, kde musela vybrať nerv a ešte jej aj dávala korunku na rozpadnutu dvojku, tu jej spravila úplne dokonalé. Ľutujem, že sme nešli hneď tam, sú síce drahí ale robia na jednotku.

mariska1989
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
21. mar 2024

@zuzinkazu mozes byt konkretnejsia -su sice drahí- kolko to je€. Aj ja zhanam zubara co zoberie 2rocneho co nespolupracuje. Dakujem - mozes aj do spravy.

evkars
21. mar 2024

@zuzinkazu a kolko mala rokov? Ked jej to robili? Nas ma 20mesiacov, horne predne 4 zubky ma odvapnene, aj sklovina chyba, mame ist ku pedostomatologovi, no bojim sa celkovej anestezy. Ako to zvladla pri tom oblbovaku?

zuzinkazu
autor
21. mar 2024

@zuzinka888 za tri zuby (jeden malý kaz na stoličke, jeden hlboký kaz na stoličke a jeden kaz na rozpadnutej hornej dvojke plus korunka) cca 450€. V cene bolo ošetrenie, oblbovák, lokálna anestézia a asistencia pomocného lekára, lebo sme ju museli držať, nechcela spolupracovať, vymordovali sme sa. Mala injekciu proti bolesti, tak ju to nemalo nejak bolieť, ale dcérka vie vyvádzať aj keď jej chce pediater pozrieť do hrdla, je strašný paličák....Po tom oblbovaku si ale nič nepamätala, akurát včera sme boli na kontrole a veľmi sa tam tešila.

zuzinkazu
autor
21. mar 2024

@evkars keď bola v celkovej anestézii mala dva a pól. Záleží v akom stave má synček tie zúbky. Kým nie sú veľmi pokazené dajú sa ošetriť aj celkom jednoducho, len musíte mať šťastie na dobrého zubára...Kebyže my ideme skôr asi by nemusela do celkovej. Žiaľ stále nás zubári len naťahovali, že to treba len sledovať, lebo ak jej budú vŕtať bude mať traumu zo zubára na celý život....Šla som s ňou inde a tam to isté, nik ju nechcel riešiť, čas plynul a zuby sa kazili...
Aj mojej sa začali predné horné odvápňovať, jednotky jej zubárka zastrela nejakým lakom a celkom dobre to pomohlo, ďalej jej už sklovina neopadavala. Dvojky sa jej celé rozpadli, jedna išla von a druhú jej zachránili v andel dental. Krásne jej zúbok dorobili a ani nevidno, že s ním niečo bolo. Na horných trojkach má tiež kazy, tie jej v andel dental Dr. ošetrila striebrom, to kaz zastaví, na zúbku síce vidno, že je pokazený, no kaz by sa ďalej už nemal nešírit.
Kebyže viem o doktorke Chrenkovej v Andel dental skôr, mohla mať dcérka zúbky v poriadku. Máme to síce skoro dne hodiny cesty autom, ale už chodíme len tam.

zuzinka888
22. mar 2024

@zuzinkazu a poistovna nieco preplatila? A ako dlho ste cakali na termin- sorry,ze stale otravujem