Ahojte. Máte skúsenosť s opravením mliečnych zúbkov pod narkózou? Dcéra (5 r.) má pokazené stoličky, bolia ju, ale čo sa týka lekárov, je nespolupracujúca (podvedomá trauma z nemocnice). Chcem jej dať spraviť zúbky pod narkózou, je objednaná na konzultáciu do Dr. Belan Dental Clinic. Rada by som vedela názory, skúsenosti s takýmto úkonom, ako to zvládli deti, ako reagovali na narkózu a pod. Ďakujem krásne.
@lucy_ms a je potrebne opravovat tie mliecne zuby a este pod narkozou? Dcerke mliecny zub vrtsli a plombovali no ona spolupracuje
@lucy_ms Dcéra tiež 5- ročná bola v decembri. Skúšali sme ten sirup, rajsky plyn a nic, ešte viac sa s ňou nedalo. Nakoniec v narkoze za 2,5 hodiny jej všetko opravili, na 2 zuboch robili kanáliky, 10 plomb. Zobudila sa v pohode, až doma zistila ze zuby nebolia. Ľutujem ze sme to tak skôr neriešili a trápili ju.
@slavomira236 samozrejme ze je treba riesit aj mliecne zuby ak su v zlom stave, pod nimi sa nachadzaju trvale, na ktore to ma vplyv
da sa to aj bez narkozy, oblbovak, rajsky plyn...
No tak a preco nespolupracuje?Ja by som ju kvoli zubom do narkozy vobec nedavala,narkoza nieje az tk bezpecna.Tak ju daj k zibarovi a odidi,nech ju poblombuju,nema co vymyslat.Tych par minut by mohla vydrzat,ako ja mal tiez urevanu dceru ale k zubarovi musi ist,aj ked reve predtym v aute aj u zubara ale tal co ine sa da robit?
@slavomira236 keďže nespolupracuje, ani ústa neotvoril, toto mi príde ako najlepšie možné riešenie. Už raz opuchla, stoličky má v zlom stave a musia vydržať ešte 5 rokov určite. A keď nimi zahryzne nejako zle, ja neviem, príde jej taká nárazová bolesť a to doslova vrieska od bolesti. Takže je nutné ich opraviť.
@elmivelmi má traumu z nemocnice, keď tam bola hospitalizovaná ako takmer dvojročná a to som tam bola s ňou. Proste trauma ostala, nespolupracuje ani keď ideme na poradňu. U zubára ani len neotvorí ústa a neviem, ktorý zubár by mal trpezlivosť, aby ju prehováral, nech otvorí ústa a vydrží, kým jej spraví zuby. Ak vieš o nejakom na západnom a strednom Slovensku, budem vďačná za kontakt.
Mojej robili v uk , aj vytrhli aj opravili, zvladla to super, skôr ja som stresovala. A robili jej to práve aby nemala traumu ze sa jej niekto hodinu vŕta v ústach. Inak ma zubárov rada.
Ja neviem ženy. Ale akože niekedy nebola možnosť si ani farbiť vlasy, ani dať makeup a zuby neopravovali,ale trhali ...ale preto,že to tak niekedy bolo,tak teraz si dávate látku namiesto vložky, nemalujete sa, neobjednate si jedlo? Ja som tiež ako malá musela u zubára vydržať . A hej mám traumu doteraz z toho. Chodím pre istotu k zubárovi každého pol roka,aby našiel hoci len mini kaz. Chodím na dentálnu a rovnako dbam na starostlivosť o zuby u svojich detí,ale nedopustila by som,aby mali rovnakú traumu ako ja,keď mi zubárka tresla hlavu o sklenený výklad a len tak vytrhla stoličku,ktorá sa ani len nekyvala ...keď ma stipala do pleca,aby som nerevala,lebo jej sa zle vŕta. Akože ženy žasnem. Že nechaj ju tam a nech reve.
Ale k veci. Moja bola len v premedikacii,lebo jej robili len jeden zúbok. Ale známi dvaja malí deti v celkovej a úplne super. Zúbky urobili všetky naraz, poobede išlo dieťa domov. Určite odporúčam toto riešenie a ked už aj zúbky bolia,tak aj oprava boli. Ja som veľmi rada,že táto možnosť už existuje a deťom neostane trauma na celý život. A nehovorte mi,že sa k zubárovi tešíte a dávate si robiť zuby bez injekcie 🤭
@elmivelmi kedysi nebola táto možnosť. Keby bola, určite by ju rodičia využili. Ja mám traumu zo zubárky, keď po mne húkala, štípala ma, ťahala za kútik úst a to som bola len na preventívke, ale pani proste bola taká a zrejme vtedy ako bonus nemala svoj deň. Teraz mám skvelého zubára, vyrovnáva mi vrásku na čele pri tom, ako mi vŕta zub, spieva mi, robí si srandu, lebo vie, že sa bojím a aj napriek tomu, aký dokonalý je, tak sa klepem a som v strese. Dcéru berávam so sebou, sedí u neho v čakárni, alebo v ambulancii, so sestričkou sú kamošky, on sa s ňou rozpráva, smejú sa, ale proste ani tak ústa neotvorí, lebo je chlap. A zase on na ňu netlačí, že keď otvorí o rok, tak o rok. Ale sme v stave, kedy nemôžem čakať rok, aby jej vôbec mohol spraviť nejaký zub. Preto mi tá narkóza príde ako ideálny spôsob vyriešenia situácie. To je celé.
@patulka410 úplne súhlasím. Dnes si nesvietime petrolejkou a neperieme v potoku. keby bola takáto možnosť aj pred 20. rokmi, určite by ju ľudia využili. Ďakujem za skúsenosť, budem veriť, že to dobre dopadne a neostane jej ani len najmenšia trauma.
@lucy_ms o prave vydrzali ,aspon sa vyhli narkoze.Nam hrozi narkoza u 4 r kvoli nosnej mandli,co je riziko kvoli dychaniu.Ale ja dufam ze sa jej vyhneme,radsej pockam 1-2r a dame to vybrat v lokalke.Ja skor by som sa obavalaa a aj obavam narkozy ako celkovo zle pre nwrvovu sustavu.A myslim si ze mliecne zuby na to dovod nie je.Sle tak vy ste rodicia,a mna do toho nic.Ja mam upostanu dceru aj sme sa obavali ako zibar ale akosi to dava,uz len dva kazy vyvrtat,Z jedneho zuba jej aj tahal nerv.Ale ved sluste s nou este skuste pichnut injekciu a aj bez injekcie sa da.Tak drzim palce
dcére robili v nemocnici .... čo viem, tak v nemocnici zuby trhajú a neopravujú - mliečne isto nie.
po narkóze je dieťa ospalé, po 2 hodinách ide domov.