Prosím vás viete mi poradiť ci sa da niekde ísť s dcérou aby jej pomohli so zúbkami ale v narkoze? Ona si jednoducho do kresla nesadne. Preventívky u zubára zvládla s riadnym bojom ale neviem si predstaviť ze by jej mal niečo robiť. Stoličku ma úplne vyhnitu ma tam veľkú dieru treba s tym niečo robiť a neviem ako. Mam pocit ze ju to začína bolieť.
Máte s tym niekto skúsenosti? Dakujem
ja som bola tiez s dcerou ma dmo ale boli tam aj zdrave deti ktore mali strach zo zubara boli sme v martine a objednali nas po troch mesiacoch len sme jej chcli dat biele blomby a to nam nedali aj ked sme si ich chceli zaplatit nastastie to mala zadny zub
@gupka27 tiez to budeme absolvovat. Sukromna ambulancia (cize vsetko "cash"). Nutne predoperacne, anesteziologa maju dohodnuteho. Nebude to narkoza plna, ale analgo-sedacia. Dieta nieje uspate uplne, po zakroku si nepamata. Co som zistovala v statnej, tak len deti s diagnozou dmo, autizmus, mentalne poruchy atd. Ze len "strach" nestaci 😐
@0martina0 toto je info 1.5 mesiaca dozadu...ze vraj so strachom si musi bezny zubar poradit 😐 bohuzial, neporadi. Maly mal v 13. mesiacoch uraz, zlomil si predne zuby. Zubar to riesit nechcel (mal znich len ulomene). Bohuzial sa zacali kazit (aj napriek unyvaniu), vydrzali sme do 2.5 roka. Zapalilo a zapuchlo mu to cele. Muselo to von. Aj slo, "na tvrdo" a odvtedy je problem. Len vidi cakaren je hystericky, dohovaranie, vysvetlovanie nezabera. V tom stave jednoducho nevnima. Potrebujeme osetrit este asi 2-3 zuby, ale bez tej narkozy to nepojde. Som rada, ze to spravia na tej sukromnej, aj ked teda financne "zahucime", ratam stym. Ale bude aspon na poriadku a v klude.
@0martina0 no prave. Vela z nas si prave z detstva vselijake tie traumy zubarske nesie. Ja som si ako detsko tiez "uzila". Chcalabohu tie trvale boli ok. Az po tehotenstve to zacalo 😐 trvalo, kym som nasla dobreho zubara a chodim k nemu bez strachu a je vsetko bezbolestne (peniaze hruza, ale stoji to zato). Malemu to ale vysvetlit nevieme 😑 verim, ze vekom sa to zlepsi. Zatial to zabsolvujeme takto...
Skus pozriet,ci niekde nepouzivaju rajsky plyn-mozem pre deti fakt odporucat,je to aj menej narocne na telicko ako narkoza...akurat pred tyzdnom som bola s dcerkou-vrtali jej 2 zuby-cely cas sa ani nepohla,spolupracovala,uplne bez problemov...predtym sme skusili bez a ked pocula vrtacku bol plac a uz sa nedalo nic robit a s tym rajskym plynom-ziaden problem.ani sa len nepohla ked zacal vrtat-akoby jej to bolo jedno...byvam vo Viedni,ale predpokladam,ze uz to aj na SVK niekto pouziva-v BA mozno...skus ozaj popozerat..
@gupka27
V prvom rade deti treba zacat brat zubarovi odvtedy co im vyjdu zubky, aby sa naucili nemat strach.
druha vec, ak sa rodicia dobre staraju detom o zuby a docistuju ich, tak nebude mat predsa pokaazene zuby.
tretia vec, to ze ma dieta kaz na zube, neznamena ze robime hned paniku a riesime to narkozou. ak sa vytvori kaz da sa aj zastavit dostatocnymm cistenim a fluridmi. ale take informacie by mal osetrujuci zubny lekar podavat kazdemu kto sa stara o dieta.
ak zub neboli, netreba letiet hned zubarovi a co najviac som si vsimla a hlavne matky to robia ,hysterčia za dieta , a pritom dieta je viac menej v pohode.
a davat zbytocne narkozu?! ak je dobry zubny lekar a ma trpezlivost, s pomocou rodica, zubnej asistentky ,zvladnuu kaz spravit.
a aby som podotkla, nie vsetky biele vyplne su rovnake . existuju aj take biele vyplne, ktore sa davaju predovsetkym detom a su velmi jednoduche a rychlo hotove. a ani nie take drahe ;)len treba vediet 🙂
joj ja kontakt nemam ale robia tam každy den od siedmej do dvanastej pokiaľ chceš isť na konzultaciu mi sme boli vo štvrtok a objednali nas na marec ale nepomôžem ti s čislom
@korra ahoj, u koho ste boli? Mam podobný problém. Nik mi maleho nechce spraviť v sedacii. Ma hlboký kaz a zapálené dasno.
@kdulackova odkiaľ si? Keď potrebuješ v sedačku a si z BA, MUDr. Tulekova to robí deťom.
@kdulackova určite oradent ! 🙂 ak si z Ba
my máme skúsenosť...lístok ti musí dať ošetrujúci zubár...čo viem robí sa to pri postihnutých deťoch - pri ktorých je chovanie ťažko zvládnuteľné... Najlepšie je sa inf. u zubára dcéry. čakacia doba v Mt bola 5 mesiacov...