Oprava detských zúbkov a narkóza

gupka27
26. aug 2018

Prosím vás viete mi poradiť ci sa da niekde ísť s dcérou aby jej pomohli so zúbkami ale v narkoze? Ona si jednoducho do kresla nesadne. Preventívky u zubára zvládla s riadnym bojom ale neviem si predstaviť ze by jej mal niečo robiť. Stoličku ma úplne vyhnitu ma tam veľkú dieru treba s tym niečo robiť a neviem ako. Mam pocit ze ju to začína bolieť.
Máte s tym niekto skúsenosti? Dakujem

deti95060810
26. aug 2018

my máme skúsenosť...lístok ti musí dať ošetrujúci zubár...čo viem robí sa to pri postihnutých deťoch - pri ktorých je chovanie ťažko zvládnuteľné... Najlepšie je sa inf. u zubára dcéry. čakacia doba v Mt bola 5 mesiacov...

0martina0
26. aug 2018

ja som bola tiez s dcerou ma dmo ale boli tam aj zdrave deti ktore mali strach zo zubara boli sme v martine a objednali nas po troch mesiacoch len sme jej chcli dat biele blomby a to nam nedali aj ked sme si ich chceli zaplatit nastastie to mala zadny zub

korra
26. aug 2018

@gupka27 tiez to budeme absolvovat. Sukromna ambulancia (cize vsetko "cash"). Nutne predoperacne, anesteziologa maju dohodnuteho. Nebude to narkoza plna, ale analgo-sedacia. Dieta nieje uspate uplne, po zakroku si nepamata. Co som zistovala v statnej, tak len deti s diagnozou dmo, autizmus, mentalne poruchy atd. Ze len "strach" nestaci 😐

0martina0
26. aug 2018

@korra mi sme boli pred dvoma rokmi a boli tam aj tae dei co sa bali ale mozno sa to pomenilo🙂

korra
26. aug 2018

@0martina0 toto je info 1.5 mesiaca dozadu...ze vraj so strachom si musi bezny zubar poradit 😐 bohuzial, neporadi. Maly mal v 13. mesiacoch uraz, zlomil si predne zuby. Zubar to riesit nechcel (mal znich len ulomene). Bohuzial sa zacali kazit (aj napriek unyvaniu), vydrzali sme do 2.5 roka. Zapalilo a zapuchlo mu to cele. Muselo to von. Aj slo, "na tvrdo" a odvtedy je problem. Len vidi cakaren je hystericky, dohovaranie, vysvetlovanie nezabera. V tom stave jednoducho nevnima. Potrebujeme osetrit este asi 2-3 zuby, ale bez tej narkozy to nepojde. Som rada, ze to spravia na tej sukromnej, aj ked teda financne "zahucime", ratam stym. Ale bude aspon na poriadku a v klude.

0martina0
26. aug 2018

@korra no vsak jasne deti a zubar tak to je ako pes a macka ale aj tak je to bordel ze na to neberu ohlad vsak aj dospely maju strech zo zubara ale si to musis zaplatit na sukromnej klinike

korra
26. aug 2018

@0martina0 no prave. Vela z nas si prave z detstva vselijake tie traumy zubarske nesie. Ja som si ako detsko tiez "uzila". Chcalabohu tie trvale boli ok. Az po tehotenstve to zacalo 😐 trvalo, kym som nasla dobreho zubara a chodim k nemu bez strachu a je vsetko bezbolestne (peniaze hruza, ale stoji to zato). Malemu to ale vysvetlit nevieme 😑 verim, ze vekom sa to zlepsi. Zatial to zabsolvujeme takto...

romiada
26. aug 2018

@gupka27 mojho brata 4r dcera musi takto k zubarovi .....sukromy, s narkozou, urobi cca 4-5zubov naraz...cena 1500eur 😟😟

evulka3
27. aug 2018

Skus pozriet,ci niekde nepouzivaju rajsky plyn-mozem pre deti fakt odporucat,je to aj menej narocne na telicko ako narkoza...akurat pred tyzdnom som bola s dcerkou-vrtali jej 2 zuby-cely cas sa ani nepohla,spolupracovala,uplne bez problemov...predtym sme skusili bez a ked pocula vrtacku bol plac a uz sa nedalo nic robit a s tym rajskym plynom-ziaden problem.ani sa len nepohla ked zacal vrtat-akoby jej to bolo jedno...byvam vo Viedni,ale predpokladam,ze uz to aj na SVK niekto pouziva-v BA mozno...skus ozaj popozerat..

evitka83
27. aug 2018

@gupka27 family dental care. Maju aj rajsky aj celkovu anestezu. Ale su sukromny. Su v BA a myslim, ze aj v TT

lilymama
27. aug 2018

@gupka27
V prvom rade deti treba zacat brat zubarovi odvtedy co im vyjdu zubky, aby sa naucili nemat strach.
druha vec, ak sa rodicia dobre staraju detom o zuby a docistuju ich, tak nebude mat predsa pokaazene zuby.
tretia vec, to ze ma dieta kaz na zube, neznamena ze robime hned paniku a riesime to narkozou. ak sa vytvori kaz da sa aj zastavit dostatocnymm cistenim a fluridmi. ale take informacie by mal osetrujuci zubny lekar podavat kazdemu kto sa stara o dieta.
ak zub neboli, netreba letiet hned zubarovi a co najviac som si vsimla a hlavne matky to robia ,hysterčia za dieta , a pritom dieta je viac menej v pohode.
a davat zbytocne narkozu?! ak je dobry zubny lekar a ma trpezlivost, s pomocou rodica, zubnej asistentky ,zvladnuu kaz spravit.
a aby som podotkla, nie vsetky biele vyplne su rovnake . existuju aj take biele vyplne, ktore sa davaju predovsetkym detom a su velmi jednoduche a rychlo hotove. a ani nie take drahe ;)len treba vediet 🙂

verini
19. nov 2018

@0martina0 prosím ťa, mohla by si mi dať kontakt na MT kde to robia?

0martina0
19. nov 2018

joj ja kontakt nemam ale robia tam každy den od siedmej do dvanastej pokiaľ chceš isť na konzultaciu mi sme boli vo štvrtok a objednali nas na marec ale nepomôžem ti s čislom

kdulackova
25. jún 2019

@korra ahoj, u koho ste boli? Mam podobný problém. Nik mi maleho nechce spraviť v sedacii. Ma hlboký kaz a zapálené dasno.

123xyz
23. júl 2019

@kdulackova odkiaľ si? Keď potrebuješ v sedačku a si z BA, MUDr. Tulekova to robí deťom.

matuskova003
23. júl 2019

@kdulackova určite oradent ! 🙂 ak si z Ba