Odlepuje sa fixný strojček?

tina7729
16. okt 2024

Ahojte, stalo sa vám alebo dieťaťu ,že sa odlepuje fixný strojček? Mojej dcére stále chodíme lepiť každú chvíľu ,už si pripadám trápne ,oni krútia hlavou ako je to možné . Dcéra popritom sa boji aj jesť ,tvrdé nič neje . Ja to už nechápem kôli čomu sa jej to robí.

rusalinka
16. okt 2024

Mne sa dvakrát za 2,5 roka odlepil zámok, z toho raz som zahryzla do rožka (! mäkkého) a raz ani neviem prečo. Zubár mi vravel, že inej pacientke sa to odlepuje každú chvíľu, tiež nevedeli prečo - možno nejaká reakcia jej slín na lepidlo, slabé lepidlo. Ťažko povedať. Ale teda - stáva sa to.

veronnica080
16. okt 2024

Pokial sa to deje casto a velakrat aj bez toho, aby dieta konzumovalo nieco tvrde, tak by som realne pouvazovala aj nad zmenou zubara. 🙏 Ak je to spravene kvalitne, tak sa to proste nedeje.

lubina
16. okt 2024

@tina7729 starsej dcere sa odlepil asi 2 razy za dobu, co to mala nalepene na zubkoch, co bolo nieco cez rok. Mladsia mala fixny strojcek nieco menej ako rok a ani raz sa jej zamocek neodlepil. Nemalo by sa to diat tak casto. Moze sa to sice stat, ak sa jedia oriesky alebo nieco tvrdsie, ale ina by to malo drzat pevne.

denisa_deniska
16. okt 2024

@tina7729 ani raz za dobu 4 roky, a to som si nejako zvykla a jedla som aj tvrdšie potraviny. Pokiaľ si stráži jedlo, neprechádza si po zámkoch jazykom? Aj keď podvedome? Jazyk je sice malý, ale veľmi silný sval, ktorý by úplne v pohode silou ten zámok odlepil

katica06
16. okt 2024

@tina7729 prvé mesiace sa to dialo furt, urobili sa nejaké veci teraz máme už kľud. Vymenila sa zubná kefka, podľa.odporúcania som dokúpila ďalšie kefky medzizubnú a ešte takú malú (neviem ako sa to volá), dieťa bolo poučené ako si má správne umývať zuby so strojčekom, vymenili na tam ten hlavný drôt (polkruh), za iný druch, z 2 zubov čo najviac odlepovali sa dočasne odstránili tie zdindzíky, a ďalšie dva zuby boli ďalšími drôtmi pripevnené aby sa neodlepovali. Keď boli tie zuby viac narovnané, tak tam tie dzindzíky boli nalepené späť.

svokrinjazykmonika
16. okt 2024

@tina7729 raz mi iba povolila tá zadná obruč inak nikdy nič.

andrejka1974
16. okt 2024

@tina7729 moje deti mali fixný strojček každý čele dva roky a ani raz sa nestalo že by sa odlepil

tina7729
autor
16. okt 2024

No zajtra tam ideme ,som zvedavá ..už nemám na toto nervy chodiť tam ako na klavír 😔 plus toľko peňazí čo to stojí a nehovoriac nerátam cestu tam a späť a je to hodina cesty od nás