Ahojte, chcela by som sa opýtať, či niektorá nemá kontakt na odborníka, čo vyrába strojčeky na zuby. Sestra potrebuje fixný strojček na horné aj spodné zuby. Náš zubár si za to pýta cez 2500 € čo sa mi zdá strašne veľa. Počula som aj o dosť nižšie sumy a teda začínam pátrať to týchto odborníkoch.
Nemáte niekto skúsenosť/kontakt na nejakého zubára, poprípade mi neviete povedať približnú sumu? Sestra má 12 rokov. Je mi jasné, že sú tam aj náklady na kefky, na tie prehliadky a doťahovanie strojčeka, ale či neviete o niekom, kto by to vedel spraviť za trošku lepšie peniažky.
Ďakujem.
@buba1993 ahoj teda neviem mne sa to zda ozaj vela, ja mam fixny strojcek na dolnych zuboch a platila som okolo 250 € ked ratam aj prehliadky a mam ho uz rok. A to som dospela teda mi to poistovna nepreplati. Ak je stestra 12rocna ako pises tak jej to musi preplatit poistovna, alebo aspon cast, doplacala by ak by chcela bezfarebny a nie kovovy alebo podobne, neverim ze sa to neda do 200€ zvladnut. Ja som ako decko chodila do Prievidze, kde som byvala, teraz chodim do Kosic a fakt platim malo oproti tomu co si ty pisala. V kazdom vacsom meste na SK su ortodonti a urcite niekoho najdes. Bezna suma za strojcek je medzi 200-600 € jedna celust, teda x2 ak potrebuje dolne aj horne.
Moj strojcek ktory mam stal 4 tisic € , v Bratislave. Ale ano su aj lacnejsi mam kamaratky ktore mali strojceky za 800-1000 € a maju pekne zuby..Neporadila som ti lebo som z Ba , len ktomu ze su urcite aj lacnejsi.