Od akého veku je vhodná elektrická zubná kefka?

lilysk
11. nov 2013

Ahojte mamicky
od akeho veku maju Vase deti elektricku zubnu kefku ?
Dakujem

stanislavao
11. nov 2013

podla mna od nijakeho. deti si maju vediet cistit zuby normalnou kefkou. do veku cca 5-6 rokov by detom mali cistit zuby rodicia, alebo aspon robit dohlad. elektricku kefku by som nepouzivala ani ja a nie to este ju dat dietatu.

bambina82
11. nov 2013

Elektricka kefka podla mna lepsie vycisti a najma u deti ked nechcu velmi dovolit. Moja dcera ma elektricku od 2.5r s tym ze ja jej umyvam najprv a potom ona sama. Pri normalnej kefke sme bojovali a nechcela dovolit cistit zadne zubky, s elektrickou je to viacmenej zabava 😉 Ja mozem len odporucit. Myslim si ze keby elektricke kefky nejako skodili tak ich asi nepredavaju a nestali by tak vela.

hradnapani
11. nov 2013

@lilysk malemu dietatu v akomkolvek veku by som el.kefku nedavala. El.kefka je dost nesetrna k dasnam, resp. sposobuje odhalovanie krckov zubov, lebo vyvija silnejsi tlak, ako ked sa cistia zuby manualne. Mozno na obcasne pouzitie ano, ale nie kazdodenne. Ale ja v nej pre male dieta nevidim zmysel, lebo ked si na nu zvykne tak, ze si nevycisti zuby poriadne samo kefkou, tak budete mat problem.
Na tvojom mieste by som sa urcite poradila so zubarom.

gabriela69111984
22. nov 2013

@lilysk dcerka bude mat dva roky, o pol roka jej planujem zadovazit el.zub.kefku, my s mm sami pouzivame a neviem si vynachvalit

freyjanr
22. nov 2013

@lilysk el.kefka strasne ničí zubnú sklovinu opýtaj sa zubára

gabriela69111984
22. nov 2013

@freyjanr dovolim si nesuhlasit, zubari preto neodporucaju el. kefku, lebo im kaframe do kseftov, kedze el. kefka kvalitnejsie vycisti zubky ako klasicka, a kedze mame zdravsie zubky, nemusime tolko chodit k zubarovi, 😉

freyjanr
23. nov 2013

@gabriela69111984 pokiaľ tvojmu zubárovi ide o to aby si mala zle zuby nech môže zarábat mala by si ho vymeniť.....