Nezaložené zuby bábätka

5. dec 2023

Ahojte, neviem ako nazvať tému, hádam to napíšem pochopiteľne.
Ked dieťaťu vyjdu všetky mliečne zuby, je šanca, že nebude mať založené niektoré trvalé?
Príklad, vyjdu mu dve dolné, no nemá založené trvalé.
Alebo keď nemá založené trvalé, nevyjdu ani mliečne?
Ďakujem za normálne odpovede 🙂

januska12323
5. dec 2023

Stáva sa aj to aj to. Ale neviem aká veľká je to rarita.

waitiekatie
5. dec 2023

zalezi od toho, ako stare je dieta. Bola som so 7r na preventivke a rtg, lebo mal mliecne zuby nadpocetne (ma jednu nadpocetnu dvojku), trvale ma v normalnom pocte, nema ziadnu navyse. nemal zalozenu jednu 5ku a jednu 7ku zatial, doktorka povedala, ze je to vzhladom na vek zatial v poriadku. Ono tie zuby sa vyvijaju s rastom sanky a celuste. Nemoze mat pod mliecnymi hned vsetky komplet trvale si myslim, kvoli rozmerom sanky. Vase otazky asi najlepsie zodpovie zubar..

waitiekatie
5. dec 2023

a ano, je mozne nemat trvaly zub pod mliecnym. manzel tak ma. aj jeho otec tak mal. preto sme aj robili rtg, aby bolo jasnejsie, co cakat..

anonymnasnazilka
5. dec 2023

ako uz pisu vyssie, je mozne mat mliecny zub a pod nim nemat zalozeny trvaly. nam zubarka povedala, ze pri tej 5tke je to u deti velmi bezne.

autor
5. dec 2023

@waitiekatie v akom veku dieťaťa ste robili rtg?

waitiekatie
5. dec 2023

v 7r

patus_2
5. dec 2023

Áno, ja nemám zalozene niektoré trvalé stoličky, mliečne zuby som mala všetky.

katica06
5. dec 2023

Možné to je. Moja mama, ja aj dcéra máme o jeden mliečny zub menej na každej strane. Tiež máme všetky tri päťky stále nezalozené na oboch stranách. Máme aj mne vytrhli mliečne päťky v iba dospelosti keď sa pokazili

renab
5. dec 2023

Aj moj 30 rocny syn ma stale 2 mliecne zuby, nema pod nimi trvale.

sense
5. dec 2023

Mliečne zuby mala všetky, trvalé nemá 5 založené
Ja som nemala založene 2 zuby mudrosti

dadis
5. dec 2023

Stale castejsie sa rodia deti s nezalozenymi 8ksmi (jedno z mojich deti nema zalozenu ani jednu 8cku) - vraj evolucia 🤷‍♀️

xsuzannex
5. dec 2023

Moja krstna nema vobec horne dvojky takze ano, je to mozne