Ahojte. Potrebovali by sme radu. Máme 5 mesačnú dcérku, už od dvoch mesiacov slinta strašne. Pred pár dňami sme boli na druhom očkovaní a od vtedy je to neskutočný boj. Zhrniem to asi tak, v noci vôbec nechce spať , každú pol hodinu-hodinu je hore a plače, mrnči, fňuka. Toto sa deje aj cez deň, ale s tým že spí pár minút... Vôbec nič nepomáha, príde mi že je to zúbkami. Predtým ma stále pustila do úst s prstom, alebo tým naprstkom masážnym a ukludnila sa tak. Teraz keď jej chcem ísť do úst pomasirovat dasienka vôbec ma nepustí, keď sa tam aj dostanem a masirujem tak plače. Každý mi stále tvrdí že bruško,bruško ale bruškom to podľa mňa nieje. maximálne tým že je hladná, pretože mi skoro nič nezje, maximálne 60ml tak 4 krát denne a večer aj takých 120ml, pre niektorých je to veľa no pre nás mi príde že jej to je málo, pretože bola veľký jedak, ale plače keď ťahá mliečko počujem ako chce piť ale akoby nemôže.. nepomahaju hryzatka, cumel studený, geliky žiadne a ani nurofen, nurofen som skúšala včera večer pred spaním 1,5ml a aj tak bola stále hore. Dala som menej radšej, nechcem do nej trepať lieky ale nedá sa to už. Som strašne vyčerpaná z toho a prežívam to s ňou. Bolí ma keď ju počujem ako plače, nie je to taký plac jak predtým, ale za tým plačom počuť takú bolesť. Viem, že každé dieťa je iné a taktiež viem že to musíme asi len pretrpieť. Ale čo vám zabralo pri takom niečom, ak ste také mali aj vy? Čítala som tu na MK , ako jedna písala že mrkvičku z chladničky, že to pomáhalo im lepšie ako hryzatka, dnes sme skúsili ale pomohlo len na chvilinku. Potrebujeme len nejakú radu čo je také účinné, alebo čo to môže byt. Ďakujem☺️
@tatiana252024 u nas podobne, pomohlo nahradit chybajuce mlieko masovozeleninovym prikrmom, pit odmietal. Ako vysli zubky vsetko dobehol.
Mojej idu zubky teraz, pred 2 tyzdnami prvy, ale uz mesiac mala taketo stavy. V noci plac pri kazdom kojeni, nevie potom nasledne zaspat. Cez den tiez to mliecko ledva potiahne a ked nejak zle zahryzne tak plac. Ona je uz ale celkom dost na prikrmoch (ma 8 mesiacov) a z lyzicky nema problem papat. Aj vodu/cajik jej davam teraz len po lyzickach, pretoze flasku odmieta ovela viac ako prsnik. Poradila by som teda skusit vsetko davat lyzickou, ak je to dasienkami tak z lyzicky by mohla jest lepsie.
@ja_mama no moja práveže vodu pije normálne z fľašky s tým nemá problém, ale mliečko veľmi málo, sú to rovnaké fľaše aj cumle, ale hneď vie keď idem k nej s mliekom a keď s vodou.
@really8 áno, skúšali sme mrkvičku pár krát, vôbec nechcela mrkvu, máločo spapala, zemiačik tiež sme raz skúšali ale tak ju napínalo z toho až sa dusit začala cize som ani nepokračovala. Jediné čo stále spapa je nemliecna ryzova kasicka. Inak ja som z tých príkrmov úplne mimo, neviem čo jej môžem ďalej dávať ani ako to robit. je to moje prvé dieťatko a som opatrná so vsetkym
@tatiana252024 na nete je milion navodov ako postupovat. Ziaden nie je zly. Jeden si vyber a drz sa toho. Teraz bude do roka na mlieku? Skus tekvicu alebo cuketu. Mrkva a zemiak nie su prave naj (teda mojim nechutili, nie ze by boli nevhodne alebo skodlive). Mala by si akurat dodrzat postup zavadzani: zelenina, lepok, maso, ovocie. A tuky (tnapr trosku oleja) aby sa vitaminy vstrebavali.
@tatiana252024 no to papanie mi pride strasne malo. Ale ze straaaaasne. Hryzatka niektore mozu do mrazaku tak skus. Nezacala si uz s prikrmami? Ze jej nieco nesadlo?