Nenormálny hlien u 2-ročného

22. aug 2023

Syn 2 roky, idú mu zuby, posledné stoličky, trápime sa už 2 týždeň. Najskôr 3 dní sopeľ číry, odsávame zvlhčujeme. Potom sopeľ už nie, ale rovno hlien, v noci chrápe, dávame teda Solmucol. To trvalo cca 5 dní. No a teraz ten hlien vykasliava stylom, že mám pocit, že sa každú chvíľu dogrcia, zadusi v spánku. Celý deň za ním beham s čajom, jeme polievky, nemliecne kaše, rozhryzol už 2 zubné kefky. Pokračujem so Solmucolom. Hrdlo červené nemá, stery negatívne. Teplota bola len na začiatku s tým soplom ale aj to ma 37,5 k večeru. Dávam cevitko, probiotika, Fenistil na noc, keď je veľký neukludnitelby plač tak nurofen od bolesti. Co mam ešte robit. Som zúfalá

anavixy
22. aug 2023

V prvom rade vyradit Solmucol. Solmucol sposobuje ze je hlienov este viac, pokial nie je na taku liecbu indikacia, je to nevhodne, navyse u 2 rocnych deti je konntraindikovane podavanie mukolytik (ano viem v pribalovom letaku sa pise ze moze, ale nie na bezny kasel).
Sopel a hlien je btw to iste, takze najprv bol sopel v nose potom uz lel hien, teda kasel bez sopla, hej?
Mlieko nema absolutne ziaden vplyv na zahlienenie.
Fenistil ak chces uspat dieta ok, ak cakas iny efekt, zbytocne.
Takze vysad Solmucol v prvom rade, vela tekutin, Nurofen od bolesti p.p je ok, no a potom len klasika gel na zuby, Vibrucol capiky.