mamicky, chcem sa s vami poradit. dcerka ma 13 mesiacov, a idu jej strasne rychlo zuby.. jeden za druhym, od 5,5 mesiaca,ked jej vysiel ten prvy, sme sa doteraz este v noci poriadne nevyspali!!! ale o inom chcem. teraz jej vychadzali stolicky, a spozorovala som, ze to znasala trocu horsie, ako tie ostatne. mozno za to moze, ze su vacsie te zuby, neviem. doteraz nemala pri nijako zube teplotu, ani hnacky, len sa v noci budila a hladala cumlik. cez den kuse vsetko mozne, to je normalne u nas 😉 teraz jej vychadzaju ocne zuby. a este dodnes hnackovala, kakala kasovite, niekedy zelene, niekedy zlte, aj hnede. ale okrem toho bola cez den velmi ticha, spokojna, normalne jedla, ako vzdy, len, ze som ju vkuse prebalovala. kakavala aj 4-5x denne, a ked ma uz videla s plienkou v ruke, doslova utekala z izby. presli sme si zaparenom ritkou, ale uz je to ovela lepsie ( pomohol nam kupel s repikovym cajom -vrelo odporucam! ). kedze hnacky trvali viac ako 10 dni, ( skusila som dietnu stravu, probiotika BioGaia, a nic ), vcera som volala lekarke, ci sa na nu nepozrie. tak nas objednala nadnes rano, a mali sme doniest aj pokakanu plienku zrana. xaxa, hadajte co??? Dcerka od rana nekakala, a vykakala sa len raz dnes, a aj to podvecer, a stolica bola hustejsia. prestala sice kakat, ale zasa jej vystupila teplota. pritom ju dnes lekarka vysetrila, pozerala hrdlo, pocuvala, prehmatala brusko a nenasla vobec nic! prideme domov, a po poludnajsom spanku sa prebudila s teplototu 37,9. po sirupe jej klesla na 37,3 a teraz vecer uz mala 38,5! dala som jej zasa sirup od teploty a teraz spinka. rucky ale ma studene, a ma cervene a uplne jej hori jedno licko. druhe ma normalne, a chladne. stretli ste sa s tymto? moze to cervene jedno licko suvisiet, ze jej na tej strane vychadza ocny zub, ale asi aj stolicka sucastne? nemyslim si, ze je to nejaka choroba, to by si dnes lekarka nieco vsimla, ci?? ☹
Očné zúbky aj nás nedávno potrápili viac ako ostatné zuby. Aj T do 38 bola. Hnačkovali, boli aj zapareniny a prebaľovanie jedna veľká naháňačka. Môže to súvisieť so zúbkami aj nemusí. Možno sa niečo rozbieha a zúbky to len prekrývajú.
aj nasa mava niekedy jedno licko cervene,ked jej ide zubok a aj tie hnacky.teploty nemava...teda aspon zatial a dufam,ze to tak ostane 🙂
ahoj, ja len toľko, že moja dcérka tiež zo začiatku zúbky zvládala, keď bola maličká. neskôr sme mali tiež vodnaté hnačky a aj teploty. trošku sme sa potrápili a keď zúbok vyšiel, zasa bolo dobre. neboj sa, verím, že aj u tvojej maličkej to tak bude. niektoré detičky to zvládajú lepšie, iné horšie. len treba vydržať. držím palce, nech máte už za tým.