Môžu ísť zúbky už v štvrtom mesiaci?

zuzanajamriskova
20. feb 2013

Ahojte maminky môžu podľa vás ísť zúbky už aj štvor mesačnému bábu? Veď ešte ani nevie poriadne držať hryzátko 🙂 ale je nejaký strašne podráždený stále,,,vkuse si cmúľa ruky, strašne slintá a dudlík by najradšej asi ziedol celý...prvému vyšiel prvý ked mal pol roka...tak preto sa mi zdajú tie príznaky nejaké podozrivo podobné ako pri prerezávaní zúbkov ale zatial mu nič nezbadať...nemá ani namodralé dasienka...

liliandax
20. feb 2013

@zuzanajamriskova
moze. Nam chybalo par dni do 4 mesiacov a mal vonku spodny a hned nato aj dalsi.. v 9-tich mesiacoch sme mali 8 zubov

ehalasova
20. feb 2013

Ahoj, no mozne to je, nasmu tento stav nastal v 2,5 mesiacoch a stale pretrvava. Dnes ma 4 mesiace, dasienka ma navrete a spodne dasna uz zabielene, cize cakame, kedy sa prerezu. Ono uz nastali pripady, kedy sa dieta narodilo so zubkami, cize mozu ist aj stvrtom mesiaci von 🙂

ssussie
20. feb 2013

@zuzanajamriskova nechcem ta strasit, ale my s tym bojujeme od troch mesiacov, mame sedem a zubka ani jedneho 🙂

zuzkazivcak
20. feb 2013

@zuzanajamriskova suhlasim s mamickami. Aj my sme mali 3 mesiace a mali sme spodny zubok.

zuzanajamriskova
autor
20. feb 2013

no tak to sa teším :/ takže to kľudne môže trvať ešte aj dva mesiace kým sa prerežú?

zivika
20. feb 2013

@zuzanajamriskova veru, aj nas maly slintal a zuzlal co prislo pod ruku od 4teho mesiaca a prvy zub vysiel az v 8. mesiaci 🙂 ale neboj, to su take etapy, tyzden-dva nervy jak das a potom dva tyzdne klud a tak 😉

zuzanajamriskova
autor
20. feb 2013

no pri prvom nám išli vždy štyri naraz...dva dolu dva hore...potom tri mesiace nič a potom zase štyri ...ale to boli samé horúčky hnačky...katastrofa.....ja som si najprv myslela že má koliky....a bolesti bruška...nemôžem ani to vylúčiť úplne...ale už má antikolikovú fľašu od brawna, dávam ho grgnúť aj počas jedenia....v tedy je strašne nervózny....ale mliečko čo pije pije už dva mesiace a doteraz s ním nemal problém tak preto som si nie istá či sú to bolesti bruška alebo niečo iné...

zmrzlinka
20. feb 2013

my sme mali take iste priznaky od tretieho mesiaca a prvy zub nam vysiel v siedmom mesiaci .... 😉

aliza
20. feb 2013

@zuzanajamriskova cmulanie prstov nie je znak rastu zubkov! cmulaju si prsty vsetky babatka, je to sucast reflexu, ktory pomaly zanika okolo 3-4m a neskor cmulanie sluzi najma na ukludnenie, je to sucast ich motorickeho vyvinu. Aj podrazdenost moze byt vyvijanim sa nervovej sustavy, dietatko je uz vnimavejsie, objavuje okolie, pohyb, reaguje na podnety a pod. Ale ano, su aj deti, ktore maju zubky skoro. Moj syn mal prvy v 3.mesiacoch a dcera v 4.m. Ale neboli viac podrazdene, ani nic take.

zuzanajamriskova
autor
20. feb 2013

no asi musím len vydržať nič iné mi neostáva 🙂 ved on z toho vyrastie :D

aliza
20. feb 2013

@zuzanajamriskova dokaz mas aj tu, v prispevkoch, vsetky deti priblizne v tom istom veku, ktory som spominala, si cmulali prsty a boli akoze podrazdenejsie, ale zub im vysiel az o niekolko mesiacov. Je totalna blbost, aby sa zub prerezaval 4 a viac mesiacov. To sa u nas len tak hovori, ze je to zubkami, aby sa mohlo vsetko zvalit na zubky a pritom sa deje len to, ze dietatko rastie a sa vyvija 😉.

anjelicek26
20. feb 2013

@zuzanajamriskova - nasej malej vysli na den presne v 4 mesiacoch dolne jednotky a malemu v 5 mesiacoch... a suhlasim s @aliza, ze podrazdenost a cmulanie prstov ako take este nemusi znamenat, ze dietatu idu zuby... je to normalna faza vyvinu.

anndy1
20. feb 2013

jasnee ..koncila 4mesiac mala prv 5mesiacoch sme mali 2 v 6 mesiacoch dalsie dva v 9 mesiacoch sme mali 8zubkov 4hore a 4dole a teraz nam idu uz druhe stolicky vrchne a to ma rok aj 9mesiacov.takze vsetko je mozne..prvych 16 zubov jej vyslo ani neviem ako ale tie druhe stolicky sme si uzili najme nase chudatenko lenka ked jej clovek nemoze pomoct,aspon som jej ich citronom potierala.ale co nevidiet vyjdu aj tie dve vrchne posledne uz 4mesiac co jej idu.a este v 4 rokoch tretie pojdu.

merynka3
20. feb 2013

@zuzanajamriskova ja som mala prvý zúbok už v 2.mesiaci 🙂 takže určite môže.. závisí to hlavne od hormonálnej činnosti dieťaťa 🙂

miselkat
20. feb 2013

Mozu a hovori sa, ze dalsie dieta sa pyta do rodiny 😉

zuzanajamriskova
autor
20. feb 2013

@miselkat tak dúfam že to nie 😖 to by som už asi nezvládla ....už je nás dosť ...na to že bývame u rodičov ...xixixi

libela
20. feb 2013

a prečo nie? 🙂

lencika
20. feb 2013

jasne ze hej aj mame skusenosti, znamyn syn vo stvrtom mesiaci hned dva

zuzanajamriskova
autor
23. feb 2013

@aliza takže dnes sa nám ukázali zúbky....sú to očné zúbky...takže budeme mať doma malého upírika 🙂 len toľko k vašej teórií ....

nastasyk
23. feb 2013

Nam vysiel na zaciatku 4.mesiaca a tiez nevedel ani hryzatko drzat🙂

aliza
23. feb 2013

@zuzanajamriskova prepac, ale to nie je moja teoria 😉. To, ze vam vysiel zubok, je v pohode, ja som nepisala, ze vam nemozu ist zuby. Ja som len pisala, ze cmulanie pasticiek nie je znak prerezavania zubkov. A gratulujem! i ked, prve ocne zuby som teda este nevidela 😀

mata2
23. feb 2013

moze 😉
moj Tomas mal 3 mesiace a 3 tyzdne,ked mu vysiel prvy zub

zuzanajamriskova
autor
23. feb 2013

@aliza ani ja :D ale dnes mu vatieram pusu a zubok jeden už prerezaný a druhý už tiež skoro je ako taká šelmička :D

zuzik307
23. feb 2013

mame 4.5 mesiaca a v priebehu tyzdna prerezane dva zubky 🙂

semancikova
12. nov 2016

Mozem sa opytat prve vychadzaju zubky ocne ci...

mrkvicka060
12. nov 2016

Jasne, nas mal v 6 mesiacoch uz 6 zubov, 4 horne predne a 2 dolne tiez predne.. ocne a stolicky su vacsinou asi medzi poslednymi, ale kazde dieta je ine, niekomu vyjdu ocne prve. Ale malokedy 🙂
@semancikova

katka253111
12. nov 2016

Jasneee...moj mal 2 uz 🙂

semancikova
13. nov 2016

@zuzanajamriskova mozem sa opytatvtakze vam vysli ako prve ocne zubky?

jana_eyre
13. nov 2016

@semancikova zväčša vychadzaju jednotky, ale môže sa stať ze je aj iné poradie.. Môjmu synovcovi vysli prvé ocaky, mal okolo roka až.. Vyzeral ako upirik teraz ma všetky 😁 každé dieťa je ine, mojim prvým dvom zas vysli skoro - synovi v 3m a dcere v 4m..

kolinia
3. feb 2021

Moze byt toto zub? Dakujem