Môžu ísť ako prvé zuby trojky?

jtr
26. jan 2015

ahojte baby.potrebovala by som poradit.mojmu drobcovi idu zrejme zubky. podla toho co som si precitala priznaky,tak to ako by som videla synceka.je nepokojny,stale zuzle ruku,opsipal sa mi na hlavicke aj na chrbatiku a mal aj teplotu. no chcem sa vas opytat.mozu mu ist ako prve zubky horne trojky? lebo co viem detickam idu najprv predne zubky jednotky. uz som aj uvazovala ci to niesu aftiky na dasienkach,ale ked mu prejdem s prstom citim ako keby uz zubok. a este by som sa vas chcela opytat ohladom teploty.ked meriam drobcovi v zadocku, teplota je nad 38 alebo az nad 38,5? lebo co som citala, tak vsade pisu inac. dakujem za radu.pekny den prajem

matuskova003
26. jan 2015

ja už som tu na konikovi videla fotku jedneho babatka ktore malo von prve očné 🙂 Takže je to možne

marcelatje
26. jan 2015

Zúbky môžu ísť hocijako.
Keď v zadočku nameriaš napríklad 39°C je to vlastne 38,5°C

tana2278
26. jan 2015

@jtr Ked sa meria teplota v zadocku odcitava sa 0,5 stupna. Teplota, pri ktorej by sa mali davat lieky, resp. By sa mala znizovat je viac ako 38-38,5 stupna ( ak sa metia v zadocku po odcitani 0,5 stupna). Ja som sa riadila tymto a aj podla toho.

monicm
26. jan 2015

@jtr zúbky môžu ísť kľudne aj očné,je to síce výnimočné,ale nikde nie je napísané,že všetkým deťom idú zúbky rovnako.a čo sa týka teploty,je pravda,že lieky od teploty sa dávajú až nad 38,5,ale je rozdiel,či ide o ročné dieťa,alebo trojmesačné.tam treba skôr,aby nevznikali febrilné krče

jtr
autor
26. jan 2015

Dievčatá chcem sa aj opýtať. môže drobec zo zúbkov aj zvracať? lebo nikdy mi nezvracal,až teraz. dakujem

lenkadenisa
27. jan 2015

@jtr nám ide tiež prvý nejaký horný zadný ☹

hrjanka
27. jan 2015

synovcovi vysli ako prve vsetky stolicky, takze rast mozu tie zubky naozaj vselijako

tjaden
2. aug 2015

Malej práve vyšiel prvý zub očný hore a už sa aj tlačí druhý a tiež aj dole ma kopčeky nad očnými zúbkami, v prostriedku akoby sa nič nechystalo ísť von, bude vyzerať ako upír 😀