Môžu 3 mesačnému bábätku už rásť zúbky?

zuzka17
21. feb 2012

Neviem či mojej malej už nezačínajú rásť zúbky pretože už 4 dni si vkuse pchá ručičku do pusinky a je nepokojná. Predtým to nikdy nerobila - najskôr som myslela že je hladná, tak som jej vkuse prsník prikladala, ale nechcela - obhrýzala len rúčku. Dávam jej už do rúčky aj to hryzátko, lenže ona si sama nechytí a nevie si to dať do pusy - drží a len ručičku žuje. Prosím poraďte.

exupery
21. feb 2012

Je to mozne,ale mozu jej liest aj 2mesiace.
Nasa tiez zacala okolo 3teho mesiaca-nepokoj,hryzanie rucicky,slintanie-a prvy vysiel koncom siesteho 😉

tinki
21. feb 2012

môžu aj nemusia, skôr je to výnimočné, v tomto veku je veľa detičiek nepokojných a slintajú. A zúbky vyjdú až okolo šiesteho mesiaca. Moja už dvojmesačná vyzerala ako keby jej mali zúbky vyjsť a vyšli až v 10 mesiacoch štyri naraz.

zuzu0608
21. feb 2012

Ahoj, naša má 3,5 mesiaca a tiež je z nej riadny slintoško a je trošku viacej podráždená aj v noci. To,že si cucká ručičku je normálne. Naša to tiež začala robiť asi tak pred týždňom, ale to je aj tým,že stále objavuje nové veci, teraz si našla ručičku,tak si ju bude užívať v ústočkách,potom si zas nájde palce na nohách,... 😉 . Môžu to byť aj tie zúbky, ale ako píšu baby, prvý sa prederie aj neskôr. Skús jej dať do ústočiek na spodné ďasno prst a prejdi jej po ňom, pokiaľ ho nemá navreté,tak sa ešte neprediera 😉 .

benne
21. feb 2012

Isteže môžu, ja som v 4m mala 4 zuby von, ale neslintala som, neplakala, bolo to pre našich prekvapko. V tomto veku je prirodzene, že ked dieťa vie dať ruku do pusy, tak ju tam bude dávať.. čo iné ma robiť.. ked sa naučí iné, bude to tiež opakovať až do omrzenia. Slintanie je tiež pre toto obdobie prirodzene.. moji sa preslintali do 8.mesiaca, kým im v tej puse niečo cinklo 😀

rora
21. feb 2012

u nas je toto tiez od 3 mesiaca na dennom poriadku,neskutocne slintanie, zuzlanie ruky a hocicoho co si do pusy pritiahne a byva nervozna az podrazdena obcas...no zuby zatial nikde. tak cakame.... 🙂

stanislavao
21. feb 2012

ano, moze to byt so zubkov. ale to neznamena, ze sa jej hned aj musia prerezat. to moze trvat aj este niekolko dalsich mesiacov, len ona ich citi a asi ju to svrbi, tak preto si zuje rucicku. len dajte pozor, aby sa jej na rukach z toho nevyhodil "ekzem". neni to normalny ekzem ,ale z toho, ze ich ma stale v ustach, tak synovec mal potom ruky take cervene, az supinate, neviem to presne opisat. neviem, ale co je na to vhodne. dudlik nechce miesto rucicky?

nela82
21. feb 2012

mojmu malemu sa ptrvy zubok prerezal ako 3-mesacnemu 😉

monhla
21. feb 2012

Môže byť. Detičky sú rôzne.
Kamarátkinej malej v 3 mesiacoch zub už vyšiel / hoci jej doktorka tvdila, že malá bude asi chorá, lebo v 3
mesiacoch zuby nerastú :( / Naša malá začala na konci 3 mesiaca slintať a zle spať a potvora zub vyšiel až v 6 mesiaci. A odvtedy sme tak každý zub čakali min. 2 mesiace s bolesťami.
Skú rôzne kúsatká. Keď nepomôžu, určite neublížia.

2danculik
16. feb 2013

my už máme piate hryzátko a malá nechce ani jedno, tiez mame problem má len 4mesiace a furt ohrýza rucicky a posledné dni je hrozne nervozna, gely nezaberajú :( takže ak viete čo tak malé bábo žužle najradšej tak radte 🙂

egiginka
15. apr 2014

12 tyzdnov, uz mame povlak a slintame a cucame atd,,,, ja som vraj tiez v tretom mesiaci mala uz 2 zuby, tak uvidime, kedy vyjdu, ale vyzera to , ze coksoro🙂

hasidlovka
16. máj 2014

My sme mali v troch mesiacoch už dva zúbky a do šiestich nám narástlo 8 , teraz má 7 mes. a asi idú ďalšie, lebo máme teploty !

zuzka1008
16. máj 2014

Mozu to byť zuby ale kým prerazia to potrvá, potom pojdu ako huby po daždi, ked mala nevie hrýzd hrýzatko,uviaź jej na platenú vreckovku uzlík, to jej lepšie pomasíruje ďasná ako hrýzatko 😉

dobromila1111
16. máj 2014

@zuzka17
Môžu sa mu nalievať dasienkam, vtedy sú deti dosť nepokojné.

milagrosss20
16. máj 2014

Nasa od 2 m robieva toto a dodnes..a zubky nikde..