Môže to byť prvý zub?

vevapeto
22. nov 2012

Ahojte maminy, prosim vas, ktore mate skusenost. Som prvorodicka, takze s prerezavanim zubkov mame premieru. 🙂 Mojej uz takmer 4 mes. dcerke som na hornom dasienku objavila biely utvar. Na dotyk tvrdy, nebolestivy, "zaba" to nie je. Normalne by som povedala ze super-zubok. Lenze utvar je na "päťke". Myslim ze nie je mozne aby prvy zubok vyrastol tam. Za odpoved dakujem. 😀

sviezost
22. nov 2012

Ano moze byt od 4 mesiacoch zubok mojej znemej tiez mal syn od 4 mesiacov zubok moje deticky mali od 7mesiaca.gratulujem k prvemu zubku . 🙂

strihalka
22. nov 2012

Myslim, ze to zoubek nebude, my to tam mane taky ale na 4ke a ňic neroste. Ten zub tam je, ale nez vyroste chvilimto bude trvat

matozazzo
22. nov 2012

my mame tie biele utvary vedla jednotiek (na dvojkach) uz od 11 mesiaca a ma 14 a este nic 🙂 Prve idu skoro vzdy predne zubky horne alebo dolne 🙂

murkodm
22. nov 2012

my sme malitiez prvy zub hned v den ked mal 4 mesiace. takze moze byt ale najprv rastu dolne jednotky potom horne, ale su aj ine pripady ze rastli skor dvojky alebo tak.

danadany
22. nov 2012

my to máme na očných zuboch aj hore aj dole, už máme 6 zubov a toto nám vybehlo s prvými zubami, myslím že je to zub ale vylezie až neskôr

gretka2
22. nov 2012

Skusala si jemne tuknut kovovou lyzickou, ci to cinkne? 🙂

enrico9
22. nov 2012

Dobrá rada, ak cinkne je tam aj mojej malej nešli zúbky po rade a pekne jej dorástli tak ako keby rástli po rade, má 17 mes. a 12 zubov a tiež pod ďasňami má biele ešte skované očáky 🙂)), ide to pomaly, ale ide....

surviver
22. nov 2012

s najväčšou pravdepodobnostou je to trojka,ta sa vysuva v tomto obdobi do alveolu //dasnoveho vybežku//,a javi sa ako taky "kosteny" utvar pod ďasnom,no kym sa prereže do ust,tak si ešte počkate 😉 ...skoro vždy sa prerežu najprv jednotky a dvojky... a ma to len na jednej strane? zväčša je to obojstrane...ak mate obavy tak kludne skočte k vašmu stomatologovi,pre "pokoj duše"

lialucia
22. nov 2012

Aj ja som si myslela, že môjmu malému ide zúbok, dole asi trojka ale nebol to zúbok, bola to cystička.
Skús sa opýtať doktorky v poradni, ona bude vedieť či je to zúbok alebo niečo iné.

ani2
22. nov 2012

nasej dcerke uz v 3 mesiacoch trcali spicky ocnych zubov vsetkych styroch,ukazali sme to zubarovi a nechapal. potom jej dasienko akokeby opuchlo,zubky zmizli a objavili sa az v 9 mesiacoch (najprv sp.rezaky) a teraz sa jej prerezavaju podla poradia ako ma byt. teraz ma 20 mesiacov a az teraz jej nadobro vysli tie ocne zuby 🙂