Môže sa dieťaťu tlačiť trvalý zub v troch rokoch?

igabi
13. apr 2021

Môj syn bude mat v juny 3 roky. Posledné dni bol úplne iný, hádzal sa o zem, neposlúchal a stále plakal. Všimla som si že si stále dáva ruky do pusy. Pri umývaní zubov sme nikdy nemali problém a zrazu ani za svet kefku do pusy. Zrazu som to zbadala. Na ľavej strane dolu veľmi bubon tvrdý, proste ako keď idu zuby. Už ho aj preháňať začalo, teplota okolo 37-37,2. Je to možné? Ako asi je keď sa to deje ale stretli ste sa s tým prosím niekto? Mne sa to zdá extrémne skoro

zuzap33
13. apr 2021

@igabi aký trvalý? Mliečny 🤦‍♀️

vevesh
13. apr 2021

@igabi ma uz vsetkych 20 mliecnych zubov vonku? Lebo kludne to moze byt novy mliecny zub. Na trvaly je v 3 rokoch priskoro-od 5r. je to normalne...

igabi
autor
13. apr 2021

@zuzap33 trvalý

igabi
autor
13. apr 2021

@vevesh no všetky mliečne má vonku snáď už 9 mesiacov. Jemu aj mliečne začali rast dosť skoro, už keď mal 2 mesiace sa mu zdurilo dasienko a mal teploty a plače. Prvé mu vyšli v 6 mesiacoch a vlastne všetky zuby ho veľmi veľmi potrápili.

stanislavicenka
13. apr 2021

@igabi vsetky mliecne vonku od 9mesiacov? To bolo aj v pozorovani lekarom?
Trvale zubky 6ky su mozne od5 tich rokov

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislavicenka
13. apr 2021

@sella38 teeaz som si vsimla.
A staci na to milsie upozornit🤦

igabi
autor
13. apr 2021

@stanislavicenka nie od 9 mesiacov ale už 9 mesiacov sú všetky zubky vonku mliečne. A prvý mu začal ísť keď mal 2 mesiace a strašne dlho sa tlačil. Všetky sa mu tlačili veľmi dlho a ozaj každý jeden s teplotami

halienka
13. apr 2021

@igabi no najlepšie zájsť za zubárom, môžem to byť hocičo, aj infekcia alebo vačok na ďasne, osobne si tiež myslím, že to trvalý zub ešte nebude. Ale zázraky sa občas stávajú, no tu ti to isto nikto nepotvrdí, jedine zubár.

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkamatka7
13. apr 2021

@igabi Novorodenec so zubom v ústach je rarita, ale potvrdená. Prvé sa z trvalých zubov tlačia stoličky. Je dobré, že rátaš s takou možnosťou, keďže teploty a plač si nejako vysvetliť musíš. Odpoveď Ti dá stomatológ. Možno sa o pár rokov dozvieme, že trvalé zuby sa vo výnimočných prípadoch prerežú aj u trojročných 🙂

igabi
autor
13. apr 2021

@katkamatka7 no to nie že teploty si nejako vysvetlit musím. Ja som si myslela že maly proste neposlucha, že má zase nejaké nive obdobie a stále sa mi zdalo že má mierne zvýšenú. Vibec som to nespájala dokopy až keď som videla ako si stále niečo tlači do pusy. Prsty, lyžičky. A pozrela som sa a tam veľká zdurenina. Tvrdá. Tak neviem. Mne sa to zdá tiež totálne odveci preto som sem napísala či náhodou niekto nemá skúsenosť. Doktorka nedvíha a stomatológ mi dal termín o 2 tyzdne

monro
13. apr 2021

je ta zdurenina vzadu za poslednými stoličkami? potom je to možné...ak pri zube, môže to byť vačok, ako známka, že zúbok odumrel.

igabi
autor
13. apr 2021

@monro je ti za zubom pekne v zuboradi.

lienk12
11. nov 2021

@igabi dobry den ako ste dopadli? Bol to zub trvaly?