ahojte prosim vas teraz som bola na pohotovosti syn ma stale teplotu ktora mu nemoze ustupit na menej ako 38 a doktorka nam povedala,ze to ma zo zubou.Moze to byt???taka vysoka???maate niektora skusenosti poradte prosim ☹
@marus313 aj nám tak doktorka vravela,že to je zo zubov. Ale nikdy to tak nebolo. Vždy keď mala malá viac ako 38 tak niečo bolo. A ja som to aj vždy vycítila a moj inštinkt ma teda nikdy nesklamal. Opakoval sa jej zápal stredného ucha. A keď mala horúčku zo zúbkov tak chvíľku bola horúca a potom to prešlo. To mala len taký nával. Ale neustále takú teplotu veru nie. Choď ráno k svojej lekárke ak neprejde teplota.
@marus313 moze, syn maval do 40
My sme mali zo zúbkov 40,5.Daj dieťatku paralenový čípok (detský samozrejme).A môžeš robiť aj obklady na zápästia z vreckoviek a namočené ich do citrónu s vodou.
@marus313 ahoj, nám detská lekárka povedala, že zo zúbkov môžu byť aj štyridsiatky teploty. A verím jej, má veľa, veľa spokojných pacientov. 🙂 Neviem, koľko mesiacov má Tvoj synček, ale striedaj mu prípadne Panadol s Nurofenom, môžeš myslím po 4 hodinách dávať tie rozdielne liečivá (zavolaj do lekárne a pre istotu sa poraď). Ale fakt si daj pozor a vždy to prestriedaj, nepomýľ sa, aby si ho nepredávkovala. 🙂 Držím palce, nech synčekovi horúčka rýchlo klesne. Samozrejme ak sa Ti nebude hocičo zdať, tak znovu zbehnite k lekárke.
moja dcérka mala 39C, lekárka povedala, že môže byť aj 40 a môžu z toho byť aj soplíky, dokonca aj bolesť ušiek...
@marus313 teplota zo zubkov moze byt zvysena - t.j. nieco nad 37st......ak ma teplotku nad 38 a nedajboze trva dlhsie treba to riesit, v tom bude nieco ine.
ako dlho ma taku teplotu?
@marus313 ono je to tak, ze ked male bolia zubky, tak ma (kvoli stresu, nepokoju, bolesti) znizenu imunitu. tym padom sa lahsie chytaju vsetky choroby. CIZE, zo zubkov teplota nie je, ale zubky mozu sposobit dalsiu chorobu. kolkokrat je to ale tak, ze sa ani nezisti, co tomu babatku je, a uz je zasa v poriadku, a za tyzden je zub vonku, tak sa potom hovori, ze to bolo zo zubkov. zo zubkov ale moze byt napr.taka hnacka, pretoze vtedy ma babatko vraj kyslejsie slinky, tak to ovplyvnuje travenie.
Ja co viem od lekarky, plus z casopisu, ze zuby sposobuju oslabenie imunity a preto dieta je skor nachylne daco chytit a ze cisto len zo zubov dlho teplota nebyva. Tak neviem. Ale to crp- cko by som dala urobit.
ja som iba citala odb. clanky, ze teplota zo zubov moze byt iba zvysena, vyssia ako 38 po odpocitani je zrejme nejaka viroza..
Mne moja mlada super zubarka, hovorila ze je to mytus. Teplota nie je sposobena vyrastanim zubkov (pokial tam nieje zapal) prave naopak. Ked je teplota je zvyseny metabolizmus a to sposobuje ze zuby sa tahaju von. Takze ai mam nato davat bacha. Skor treba za tym hladat nejake virusove ci bakterialne ochorenie.
Info z povolanych ruk 🙂
no u nas ano , tiez sa mi nezdalo ze taka vysoka teplota ale bolo zo zubov. Absolvovali sme vsetky vysetrenia a nakoniec sa vyklobali 3 zuby naraz a aj zubar povedal ze ano moze to byt. Ale inac nic ani sopel ani nic ine. trvalo to 3 dni a konecne bol pokoj. Ale moze to byt aj nieco ine, zas lieky od teploty pomohli na 4 hodiny a potom sla teplota hore.
teplotujeme iba dnes ale stale od rana ma tu teplotu taku vysoku aj ked striedam panadol a Nurofen poti sa tak,ze mozem ho zakazdym prezliekat.Aj my sme mali z par zubmi sopliky ale teraz vobec nic ani sopliky ani kasel a doktorka nam povedala,ze nam idu stolicka a dalsie tri zubky na spodu 😒 syncek ma rok.
inak moj syn minuly stvrtok mal vysoke teploty /najvyssiu 40,1 po odp./ dostal aj febrilne krce... tiez mu nesla zrazit teplota cely den..
pri poslednom ataku teploty sa nam ju podarilo zrazit normalnym dlhym kupelom 37°C.. v zachranke nam vraveli, nech vzdy skusame taku teplotu, /nie nizsiu, ako odporucaju clanky/ pretoze je vlastne odost nizsia ako teplota jeho tela a dieta sa citi prijemne plus tam vydrzi dlho..
Teplota je normalny sprievodny jav,ked telo bojuje s virusom alebo infekciou...ak trva jeden den nejedna sa o nic vazne,treba dostatok tekutin,lieky na znizenie teploty
my sme boli dokonca v nemocke tyzden,mala mala vyse 39 teploty,vracala,hnackovala no otras,CRP mala ok aj KO a potom dosli na to ze jej idu zuby,vybehli 4 naraz.... 😀 takze asi tak
@marus313 moj mal teploty nad 39 dva dni po sebe,kedze bola chripkova sezona...na dalsi den som s nim bola u lekarky,vraj iba zuby
v noci na pohotovosti,lebo mi to nedalo...opat mal 39,5 a tam stara lekarka povedala,ze ak ma tri dni teplotu nad 38,5...tak vraj to IBA zuby nebudu...ze telo je pocas prerezavania zubkov oslabene a ze sa zrejme nieco pridruzilo...takze sme dostali atb...
vraj je zbytocne dieta trapit dlho vysokymi teplotami a cakat,ze sa nieco stane...u nas to vyzeralo,ze si to asi odnesu uska...lebo boli trosku '"chytene"...takze az tak preventivne atb sme nebrali
som za to,aby clovek atb nebral hned na vsetko,ale tiez nechcem,aby som si dlhym cakanim a skusanim lekarov privodila nieco horsie 😒
podla mna je to hlupost, chodte k inej doktorke
Babule, tak nas malicky ma uz 2. vecer zvysenu (do tych 38 po odcitani), vcera som nasla 1 zubok. Teplotu takuto mal len vecer a v noci, nezrazali sme. Okolo druhej - tretej v noci som si myslela, ze mu aj dam panadol, ale namerala som 37,2 - tak som mu nakoniec nic nedala... Do rana uz nic nemal. Cely den nic, vecer zase stuplo - ale nemerala som, nezda sa, ze to ma moc vysoke - ako vcera. Ma trochu opuchnute dasienko, stale cosi hryzka. Dali sme ho spinkat, obcas mrnka Tak ho len sledujeme zatial. Pije dost, kojim ho. Aj papa normalne, len trosku castejsia a redsia stolica. Tak dufam, ze su to len tie zubky....
Zo zubou max 38.. nad 38 uz hladajte infekciu a bez k doktorke. Inak moze byt ze ma z tych zubkov infekciu. Urcite ak teplota bude trvat viac ako dva dni chod k lekarke, nech ti ho omrkne a spravi CRP.
@katrinka8 🙂 tak tento priklad uz skor vyzera na zubky 🙂
@katarinamarkova - no dufam 😉 Nerada by som infekciu 😀
ano, moze. moja mala si kazdy zub odteplotovala, aj 39 mala. drzim palce, aby zubky rychlo vysli a mali ste pokoj 😉
Mne lekarka povedala, ze taka teplota zo zubov nebyva. Ze zo zubov byva len zvysena a tak do 38. Urobila malej Crp-cko, to bolo ok a usudila, ze to je viroza. Teploty trvali 4 dni, Nurofen pomohol len nachvilu, az zabal pomohol.