Ahojte, moze dieta soplit pri prerezavani zubov, alebo je chore? Syncek uz tyzden cca je zvlastny, placlivy, a vcera mi aj zacal dost soplit, a vcera som mu aj zistila, ze ma opuchnute zadne dasno, idu mu zadne stolicky. Ma iba 17m, ja som si myslela, ze tie idu neskor.
Neboli sme nikde v sobotu, jedine vonku na prechadzke, ale bol hrubsie obleceny.... Pidl amna neprechladol, takze nechapem... 😏
Kazde horne zuby robia sople, lebo su zdurene cele dutiny naliate... spodne zuby by to robit nemali, ale stolicky proste fest bolia... my sme dokonca boli zo starsim synom narezavat dasna, co chudak uz len plakal bolestou.
Moze byt. Moje tretie pri vrchnych zuboch vpredu.
@lilianka28
@anjelicek26
@ivangeline idu na dolne. Ale ma ich opuchnute dost. Chuda. :(
Natierat gelom, ak treba, daj aj nurofen na bolest... je to velmi neprijemne pre tie deti... chladene hryzatko aj ked je uz "starsi" proste nech si to priklada na to... moj to mal az fialove navrete a stale nie a nie sa prerezat, zubarka to skalpelom behom jednej sekundy vyriesene, ani nemukol tak sa mu ulavilo, ked ten tlak bol prec.
pravdaze ano, soplenie je to najmenej, co moze mat, my sme mali aj teploty, aj vselico ine, takze bud rada, ze len to 🙂 pri chlapcoch je to vraj o cosi horsie dokonca, mozno na tom bude nieco pravdy.
@anjelicek26 😳😳😳😳😳😳😳
@mischelin999 tusim raz sme mali teploty zo zubkov, ale sople teda este nie.
Môj syn tak mal ... Vzdy 1 deň teplota a týždeň sopel 🤷
Moje 3z3 deti mali pri zubkoch sopel. Uvolnene dutiny a z toho aj takto spustene sople.
Naši mali sople, samozrejme potom z toho aj zapaly stredneho ucha a priedušiek keď im to natieklo 🤦, teploty do 39,5!, hnačky… my sme si teda s tymi zubami užili 🤦
Práve si tým prechádzame, horné 5-ky, sopeľ jak opraty
JOJ,moj prvorodený 🤦♀️Trápili sme sa so soplami,keď dva tyzdne nevstupovalo,už som s ním sla Dr že proste treba niečo iné ako volne dostupné asi. Vždy den po navsteve Dr zla noc a zub vonku a sople končili,asi 5x sme takto boli že kým mi volali za výsledky,tak už bolo pp soploch a zubok von🤷♀️A do toho mával tak 37,3 teplotu,to bola u neho zubova klasika. Nirofen dostavat nemohol lebo jeho podchladilo raz a odvtedy sme sa báli dať len pri zvýšenej teplote že na bolest🤷♀️
Ja som bola totálny popierač soplov z rastu zubov, ale náš mladší mi nalomil to presvedčenie, lebo opakovane mal počas prerezávania sa prvých zúbkov sopel, ktorý zázračne skončil vždy jeden deň po prerezaní zubu 🤷🏻♂️ keby sa to stalo raz alebo dvakrát, je to náhoda, ale 6 krát po sebe? 🤔 Takisto som popierala horúčku zo zubov, ale tiež mal 1,5 dňovú teplotu nad 39 bez akýchkoľvek iných príznakov a tiež zázračne skončila deň po prerezaní stoličky. Tak už pomaly začínam pripúšťať, že kadejaké rôzne prejavy môžu k tomu rastu zubov patriť 🤭
@thoughtfulweirdo prečo si bola taký popierač?
@vevapeto Lebo som sa nedopatrala nijakého logického vysvetlenia, prečo by mal rast len mliečnych zubov niečo z toho spôsobovať 😁
Môj synček soplil vždy aj pri spodných aj horných. A občas mal aj také dva dni teplotu 38. Proste vždy vždy. Skúste camiliu alebo levandulovy olej na licka. Super to upokojuje
Naša malá od začiatku co jej išli zuby máva sople dokonca občas aj kašeľ, už máme 15 mes. a skoro všetky zuby. Treba robiť to čo dievcata predomnou písali. Nám Dr povedala ze to je zo zubov.
Jasné, naše deti ak nebol sopel tak hnačka pri zuboch
@konulka20 Ahoj, Odsavala som iba rano a vecer, cez den mu bud vytekalo, alebo sa mi vysmrkal do vreckovky, a cez den som cca kazde 2-3 hodiny davala physiomer sprej. Takto to robim stale. 🙏🏼 A ked vidim, ze mu uz cez den netecie, tak nedrazdim nostek odsavanim. A pekne ho to prejde 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@konulka20 a este ked som mu odsavala tak najprv physiomer - odsala som - a dala som nasivin kvapky.
Davam aj hypertonicky aj izotonicky morsky, no nepomaha to 😞uspavam na prse, teva aj polhodinu kym prestane chrcat , uz to nechapem , do ust si nechce dat pozriet ,volne dychat ani v bdelom stave nevie. Odsavam len pred spankom a ked uz v nose bubliny su, ze nestaci utriet.Fukat som ju este nedokazala naucit a hustejsie by ani nevyfukla. Zajtra mam poradnu , tak uvidim co povie dr.
Áno, je to možné. Aspoň u nás to tak bolo. Pri prvých zúbkoch som tiež myslela, že ide o prechladnutie.