Mliečne zuby v 14. rokoch

stankajesuper
2. jún 2024

Dobrý deň,
Chcem sa spýtať či je normálne mať mliečne zuby v 14 rokoch? Moja dcéra ma 14 rokov a veľmi túži mať rovné zuby ale ma furt 3 mliečne zuby a keď sme chceli ísť zubárke aby ich vytrhla tak sme potrebovali lístok od zubnej ortopedicky a ona nám ho nechcela dať lebo zevraj sa ten zub ešte ani nekýve.
Môžte nám dať dajake odporučenie čo spraviť aby sa začali kývať a potom aby ich mohla vytrhnúť aj sama ?

pribinak
2. jún 2024

Choďte k inej zubarke

kacena4
2. jún 2024

ktore zuby ma mliecne? aky vyzam ma trhat 3 zuby? co ked jej nenarastu trvale? kedze doteraz nenarastli?... je tu vela otaznikov, necudujem sa dr ze ich nechce vytrhnut

ivi175
2. jún 2024

@stankajesuper Dobry den,
urcite treba urobit rtg, velky panoramaticky, kde sa hadam najde dovod, preco sa trvale zatial neprerezali a ci tam su. Ak nie su, tak rozhodnutie, ponechat mliecne a riesit strojcek, alebo vytrhnut mliecne a strojcekom riesit medzery po nich a pripadne iny problem, ktory dcera ma.
Vasa zubna lekarka musi vypisat vymenny listok celustnej ortodontičke a poprosit o kozultaciu, co sa tyka postavenia a naslednej liecby. 14 rokov je uz dost na prerezanie vsetkych trvalych 28 zubov a dost na zahajenie ortodontickej terapie.
Ak ste to vsetko absolvovali a vravela vam cakat, tak treba cakat, ale dohodnut sa na dalsom termine uz teraz, aby bola dcera sledovana. ZL

blaazi
2. jún 2024

@stankajesuper moj brat ma vo veku 44 r stale mliecny zub. Dovod je ten, ze nema zarodok dospelackeho, ak by mu vytrhli mliecny, mal by dieru. Pozor na to.

thirstymonk
2. jún 2024

Mám 31 a mám stále mliečny zub. Zubarka tiež začala riešiť operacie a blbosti, ale povedal som, že na take somariny nemam čas. Prakticky mi mali v umrtveni nasilu vytrhnuť ten mliečny zub a dajak operačne mi ten dospelacky zub pod nim vybrať hore. Nemám času na také blbosti, tak som do toho nešiel.

som_realistka
2. jún 2024

@stankajesuper moja staršia dcéra mala 2 mliečne do 16, od 12 jej pri preventívnych robili snímky, keďže trvalé zuby boli stále "bez zmeny' teda netlačí sa, nič s nimi nerobili, po 16 sa začali tlačiť von, a mliečne sa "odporucili" samé. Treba sa porozprávať so zubárov, poprípade vypočuť ďalší názor. V zásade, kým mliečne zuby nezaberajú miesto trvalým, netrhaju ich.

bylinka25
3. jún 2024

Aj ja som mala 14 mliečny zub vpredu. Našťastie sa mi už pomaly tlačil trvalý.
Aj zuby múdrosti vyšli až po štyridsiatke.