Dobrý deň,
Chcem sa spýtať či je normálne mať mliečne zuby v 14 rokoch? Moja dcéra ma 14 rokov a veľmi túži mať rovné zuby ale ma furt 3 mliečne zuby a keď sme chceli ísť zubárke aby ich vytrhla tak sme potrebovali lístok od zubnej ortopedicky a ona nám ho nechcela dať lebo zevraj sa ten zub ešte ani nekýve.
Môžte nám dať dajake odporučenie čo spraviť aby sa začali kývať a potom aby ich mohla vytrhnúť aj sama ?
ktore zuby ma mliecne? aky vyzam ma trhat 3 zuby? co ked jej nenarastu trvale? kedze doteraz nenarastli?... je tu vela otaznikov, necudujem sa dr ze ich nechce vytrhnut
@stankajesuper Dobry den,
urcite treba urobit rtg, velky panoramaticky, kde sa hadam najde dovod, preco sa trvale zatial neprerezali a ci tam su. Ak nie su, tak rozhodnutie, ponechat mliecne a riesit strojcek, alebo vytrhnut mliecne a strojcekom riesit medzery po nich a pripadne iny problem, ktory dcera ma.
Vasa zubna lekarka musi vypisat vymenny listok celustnej ortodontičke a poprosit o kozultaciu, co sa tyka postavenia a naslednej liecby. 14 rokov je uz dost na prerezanie vsetkych trvalych 28 zubov a dost na zahajenie ortodontickej terapie.
Ak ste to vsetko absolvovali a vravela vam cakat, tak treba cakat, ale dohodnut sa na dalsom termine uz teraz, aby bola dcera sledovana. ZL
@stankajesuper moj brat ma vo veku 44 r stale mliecny zub. Dovod je ten, ze nema zarodok dospelackeho, ak by mu vytrhli mliecny, mal by dieru. Pozor na to.
Mám 31 a mám stále mliečny zub. Zubarka tiež začala riešiť operacie a blbosti, ale povedal som, že na take somariny nemam čas. Prakticky mi mali v umrtveni nasilu vytrhnuť ten mliečny zub a dajak operačne mi ten dospelacky zub pod nim vybrať hore. Nemám času na také blbosti, tak som do toho nešiel.
@stankajesuper moja staršia dcéra mala 2 mliečne do 16, od 12 jej pri preventívnych robili snímky, keďže trvalé zuby boli stále "bez zmeny' teda netlačí sa, nič s nimi nerobili, po 16 sa začali tlačiť von, a mliečne sa "odporucili" samé. Treba sa porozprávať so zubárov, poprípade vypočuť ďalší názor. V zásade, kým mliečne zuby nezaberajú miesto trvalým, netrhaju ich.
Aj ja som mala 14 mliečny zub vpredu. Našťastie sa mi už pomaly tlačil trvalý.
Aj zuby múdrosti vyšli až po štyridsiatke.
@stankajesuper my presne to isté ,syn bude mať v júni 14 ,mliečny stále má ,nad ním rastie trvacny ,a ma poslala na konzultáciu na čelustnú ambulanciu,a sa jej pýtam že či nemôže ten mliečny vytrhnúť a že aj po konzultácii,aj RTG už zase ,iní zubári neposielajú každú chvíľu na RTG
Choďte k inej zubarke