Mliečne zúbky - kaz

saska00
5. dec 2023

Poraďte skúsene mamičky. Syn má 5 rokov a má na stoličkách , medzi dvoma stoličkami. Dneska sme boli u zubara. Povedal mi že má ten kaz hlboký a že to treba vyberat nervy a čistiť kanáliky. 130€ 😳 za jeden zub.

Keď som sa pýtala či nieje vhodne vytrhnúť. Vraj by mu potom rástli krivo dospelácke.
Myslite že je normálne čistiť kanáliky a vyberat nervy 5rocnemu dieťaťu ? 😏

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bloger
5. dec 2023

@saska00 No ja by som si našiel iného zubára. Minimálne brať za mliečný zub 130 eur je prehnané.

sense
5. dec 2023

Skus názor ďalšieho zubára. Ale napr môj zubár je za záchranu zuba aj keď je mliečny. Ja som dávala teraz opravovať 10r mliečny zub lebo sa jej odlomilo z neho a pod ním diera ale bez kazu zatiaľ

euka210
5. dec 2023

@saska00 no ty kokso! ...tolko ani ja nedavam, nieto deti.
Mliecne nevytrhavaju kvoli tomu, co Ti povedal...tak to je.
Moji z kazov mavali mrtve zuby, ktore stale prevrtala aby vytekal hnis a take ich nechavala...niektore sa casom aj odlomili.
V pondelok som riesila u 7r velky kaz, dala mu tam pastu aby odumrel a nebolel ho. Tahanie nervu som u deti nikdy nezazila ani nepocula...len manzelovi tahali nerv.
A ak to mal zapalene a ten hnis, tak tu dierku vycistila a aj doma som musela cistit ci vystriekat, aby mu to neupchalo jedlo a nehromadil sa hnis, lebo potom ho to bolelo.

bloger
5. dec 2023

Súhlasím aj s tým čo napísala euka je nezvyčajné ťahať nervy dieťaťu. Nepočul som o tom ešte nikdy.

egonsk
5. dec 2023

@saska00 trhat nervy je podla mna barbarstvo. Potom ked bude mat zahnisany zub, bude mu z ust smrdiet a on o tom ani nebude vediet. Nevravim o tom, ze to tympadom ohrozi jeho zdravie.

martinka13
5. dec 2023

Ano, dcére v tomto veku vyberali dreň z 2 zubov. Trvalo to dosť dlho. Mala rajsky plyn. Treba ísť na ošetrenie, ktoré indikuje lekár. Neriaď sa tu "múdrosťami " mamiciek

lienka.7
5. dec 2023

@saska00 ja ti napíšem moju osobnú "skusenost". Tiez som mala ako dieta kazy na medzi stoličkami, na oboch stranách. Zubárka samozrejme nechcela trhať, tak všetky 4 blombovala. Do týždňa sa mi to cele zapalilo a dostala som zápal okostnice, vyzerala som ako by som mala v ústach oriešky (tak som to mala napuchnute). Trhala mi potom všetky 4 stoličky naraz. Brala som na to 3 ATB, myslela som, že mi ustreli hlavu. Dodnes si to pamätám, ako mi.bolo zle..Trhanie tých zubov bola oproti tomu fakt malina.
Podobnú dilemu riešim aj teraz s mladšou. Nejde síce o stoličku, ale o 2jku. Tiez ju ma zalomenu, s kazom. Zubárka tiež vymysla s ošetrením, ale ja nebudem riskovať zápal, co je veľmi pravdepodobné, cize jej ju dám vybrať a bodka.
Inak neviem si predstaviť, ako ti malý vydrží trhanie nervu, a uspavat by som ho kvôli tomu nedávala. Porad sa ešte aj s iným zubarom. Za to nič nedáš. Plus ta cena je fakt mega prehnaná.

ketrint
6. dec 2023

@saska00 mojej 9r ošetrila mliečny zub, klasiky vyvrtat a dvojploskova výplň. Stalo to šialene prachy, lebo súkromná klinika plus používa kofedram, spravila rovno aj preventivku (aj s rengenmi), no 200€ som tak nechala 😱😱 Ale neviem aké je iné/lepšie riešenie. Určite by som netrhala stoličku, ktorá drzi miesto potom trvalým zubom…