Poraďte skúsene mamičky. Syn má 5 rokov a má na stoličkách , medzi dvoma stoličkami. Dneska sme boli u zubara. Povedal mi že má ten kaz hlboký a že to treba vyberat nervy a čistiť kanáliky. 130€ 😳 za jeden zub.
Keď som sa pýtala či nieje vhodne vytrhnúť. Vraj by mu potom rástli krivo dospelácke.
Myslite že je normálne čistiť kanáliky a vyberat nervy 5rocnemu dieťaťu ? 😏
Skus názor ďalšieho zubára. Ale napr môj zubár je za záchranu zuba aj keď je mliečny. Ja som dávala teraz opravovať 10r mliečny zub lebo sa jej odlomilo z neho a pod ním diera ale bez kazu zatiaľ
@saska00 no ty kokso! ...tolko ani ja nedavam, nieto deti.
Mliecne nevytrhavaju kvoli tomu, co Ti povedal...tak to je.
Moji z kazov mavali mrtve zuby, ktore stale prevrtala aby vytekal hnis a take ich nechavala...niektore sa casom aj odlomili.
V pondelok som riesila u 7r velky kaz, dala mu tam pastu aby odumrel a nebolel ho. Tahanie nervu som u deti nikdy nezazila ani nepocula...len manzelovi tahali nerv.
A ak to mal zapalene a ten hnis, tak tu dierku vycistila a aj doma som musela cistit ci vystriekat, aby mu to neupchalo jedlo a nehromadil sa hnis, lebo potom ho to bolelo.
Súhlasím aj s tým čo napísala euka je nezvyčajné ťahať nervy dieťaťu. Nepočul som o tom ešte nikdy.
Ano, dcére v tomto veku vyberali dreň z 2 zubov. Trvalo to dosť dlho. Mala rajsky plyn. Treba ísť na ošetrenie, ktoré indikuje lekár. Neriaď sa tu "múdrosťami " mamiciek
@saska00 ja ti napíšem moju osobnú "skusenost". Tiez som mala ako dieta kazy na medzi stoličkami, na oboch stranách. Zubárka samozrejme nechcela trhať, tak všetky 4 blombovala. Do týždňa sa mi to cele zapalilo a dostala som zápal okostnice, vyzerala som ako by som mala v ústach oriešky (tak som to mala napuchnute). Trhala mi potom všetky 4 stoličky naraz. Brala som na to 3 ATB, myslela som, že mi ustreli hlavu. Dodnes si to pamätám, ako mi.bolo zle..Trhanie tých zubov bola oproti tomu fakt malina.
Podobnú dilemu riešim aj teraz s mladšou. Nejde síce o stoličku, ale o 2jku. Tiez ju ma zalomenu, s kazom. Zubárka tiež vymysla s ošetrením, ale ja nebudem riskovať zápal, co je veľmi pravdepodobné, cize jej ju dám vybrať a bodka.
Inak neviem si predstaviť, ako ti malý vydrží trhanie nervu, a uspavat by som ho kvôli tomu nedávala. Porad sa ešte aj s iným zubarom. Za to nič nedáš. Plus ta cena je fakt mega prehnaná.
@saska00 mojej 9r ošetrila mliečny zub, klasiky vyvrtat a dvojploskova výplň. Stalo to šialene prachy, lebo súkromná klinika plus používa kofedram, spravila rovno aj preventivku (aj s rengenmi), no 200€ som tak nechala 😱😱 Ale neviem aké je iné/lepšie riešenie. Určite by som netrhala stoličku, ktorá drzi miesto potom trvalým zubom…