Mliečna stolička - kaz do zubnej drene

9. júl 2024

Ahojte, dcéra 4 ročná bola u zubára pre bolesti stoličky. Zubár jej zúbok pozrel, urobil rentgen super spolupracovala. Pichol injekciu a už bol plač, strach a nechcela otvoriť ústa. Nakoniec ich otvorila tak jej to prevrtal dal jej tam niečo na umrtvenie zubu. Dnes sme boli vybrať umrtvovaciu vložku, nič ju nebolelo ale dostala strach z vŕtačky. Poranil jej jazyk, opäť plač. Zúbok nechal otvorený. Ešte by trebalo asi dorobiť kanáliky, tie jej dám ale urobiť inde a aj meníme zubára po tejto nepríjemnej situácii. Sestrička malej držala hlavu a nepekným tónom len hovorila no výdrž máme aj iných pacientov. Moja otázka ako sa zatiaľ starať o takýto otvorený zub? Termín do súkromnej detskej zubnej ambulancie máme až začiatkom októbra, robia tam ošetrenia pod rajskym plynom, čo bude zrejme vhodné riešenie pre malú. Dostala strach zo zubárov. Dakujem

jazula
9. júl 2024

K starostlivosti o rozrobený zúbok sa vyjadriť neviem. Ale mojej 3r ošetrovali podobné v premedikácii - vypila oblbovák vo forme sirupu a k zubárke išla až “pod vplyvom”. Síce je to náročné pre rodiča (treba dieťa držať), ale malá nezískala fakt žiadne zlé spomienky, aj ďalší raz tam šla bez problémov. Možno by som aj to zvážila, lebo rajský plyn sa dáva až na lôžku, či? By som sa bála, že ju do ambulancie nedostanem… Držím prsty 🤞.

eli3k
9. júl 2024

Mliecna stolicka pokial mi je zname nema kanaliky. Zubara zmen, co najskor, za takeho, co to s detmi vie.

e1i
9. júl 2024

@eli3k mliecna stolicka ma korene a teda aj kanaliky. 4r dcera o obe vrchne uz prisla a korene slusne boli

autor
9. júl 2024

@e1i a ako zvládla trhanie? Prečo museli trhať?

e1i
9. júl 2024

Bolo to uz velmi velmi pokazene,s rajskym plynom bez problemov,ani nevedela ze jej pichla dr aj injekciu. Za 15 min bolo hotovo,trhanie a 1 plomba

autor
9. júl 2024

@e1i a kde máte prosím zubárku? My sme zo Senca ale nerobí mi problém v rámci západného Slovenska cestovať a ani vyššia cena nie je problém

e1i
9. júl 2024

Boli sme v ČR.

e1i
9. júl 2024

Ale chvalia ludia andel dental v Hlohovci

eli3k
9. júl 2024

@e1i mas pravdu. Ja som videla iba stolicky vypadnute v case, kedy uz tie dlhe korene mali rozpustene kvoli tomu, ze sa tlacili trvale.
Nasa detska zubarka mliecne zuby riesi aj z hladiska efektivity, aby dietatko zbytocne netrapila. Chodili sme s tak malym k Mrazovej, teraz je Zaha Hadib. Plati sa u nej dost, ale ona teda ma obrovsku trpezlivost, je takej kludnej povahy. Aj dobre vybavenie. Tak mozes ju skusit.

e1i
9. júl 2024

@eli3k skusit asi moze autorka ja som zuby u dcerky poriesila ale viem ze anonyma nejde oznacit

eli3k
9. júl 2024

@e1i preto som dala novy odstavec 👍

e1i
9. júl 2024

@eli3k prepac citala som vcelku

eli3k
9. júl 2024

@e1i uplne vpohode.

monro
10. júl 2024

Pozrite si Cambridge orthodontics Dr. Hadi Behesti v Tomasove. Je skvely.

ninka2018
11. sep 2024

Na mliečnej stoličke sa neriešia kanáliky,necháva sa otvoreny zub ak bol kaz az do pulpy 🙂