Midazolam sirup pred ošetrením

13. apr 2024

Dievcata mate skusenost s tymto sirupom pred osetrenim u zubara s detmi?mansimi,kedze rajsky plyn este nebude vediet vdychovat tak ze jej daju sirup ,,,,ale citam vsade ,ze sa to dava do zily,alebo cez konecnik,tak neviem ,aky iny sirup s tymto nazvom moze byt?

No a druha otazka,zabral detom?ide o dieta 3r ,nie o 6r ,,,,tam viem,ze moc nezabera ,ze tam radsej rajsky

A poprosim nepisat tie,co s tym.nemate skusenosti,vdaka ,,,,,dieta je zial neosetritelne a do CA ho dame,az ked toto nezaberie

diewcatqoo
13. apr 2024

Syn bol ako 4 rocny na osetreni u zubara pod Midazolamom. Normalne dostal v odmerke vypit, ziadne do zily. Zvladol to uplne v poriadku, ziadna reakcia.
Akurat teda Midazolam nema anesteticky ucinok, takze rataj s tym, ze bude treba dopichnut lokalnu anestezu.

ajdika
13. apr 2024

Je to sirup, dava sa to do ust. Je to hnusne chutovo, takze to treba dat rychlo, ziadne prosikanie sa, aha...vypi toto atd., inak to bude odmietat. Zaucinkovat moze, nemusi, je to individualne, u niektorych to moze dokonca sposobit uplne opacny efekt. Ale v drvivej vacsine zaucinkuje.

autor
13. apr 2024

@diewcatqoo
@ajdika mohol to zapit niecim?

lesna_vila
13. apr 2024

Moj syn bol pod týmto ošetreny, forma sirupu. Raz peklo lebo malý bojoval, malo to skôr opačný účinok ja trauma ale on si to nepamätal. Ale teda moc sa spraviť nedalo keďže sa hybal... To mal dva roky. Potom v 4r to dostal znova, vraj to prekvapivo rýchlo metabolizoval, účinkovalo to len cca 10 minút a zubárka bola v polke. Ale ten boj čo nastal potom už nebol až taký nervydrasajuci ako minule a nejako dokončila čo chcela. A zase to najväčšie plus že si to nepamätal! Na priame otázky o tej návšteve zubára hovoril normálne o tom čo bolo pred zákrokom v čakárni, že tam dávali Frozen a potom plynule prešiel na opis predchádzajúcej preventívky.. Zašla som 😆

lesna_vila
13. apr 2024

Jaj a nám dovolili jeden glg vody po sirupe. A nezabudnite dávať dieťa často cikať aj keď nechce, zvyknú sa pocikat ako sú mimo. A že bol .mimo ešte dobre tri hodiny

autor
13. apr 2024

@lesna_vila este ma.plienku ale vdaka
A nechapem ako rychlo metabolizoval?netreba to.dat na jednu supu dietatu?vdaka

ajdika
13. apr 2024

Moze zapit trochou vody

autor
13. apr 2024

@ajdika vdaka

autor
13. apr 2024

A nezvracali vam deti z toho?

ajdika
13. apr 2024

Stane sa, ze to vyvratia, ale dovodom je skor ich hysak, ze sa brania, nechcu to, radsej sa dovracaju nasilu...len proste to treba dat sup-sup, nerobit z toho dramu zbytocne. Mnohi rodicia sa doprosuju dietatu, vidno na nich, ze vahaju, pytaju sa, ci si prosi atd., to uz vidis uplne hned, ze toto bude boj, dieta to hned vyciti, ze to asi nebude uplne koser 😆, tak v momente to zacne odmietat, hoci sa tomu v uvode ani vobec nebranilo a otvorilo hned pusu, ze to ide vypit. Ale...no...rodicia 🤷‍♀️.
Samozrejme je to ine u deti, co odmietaju stale vsetko hned, lieky, jedlo...to uz verim, ze je potom aj toto velky problem.

autor
13. apr 2024

@ajdika a kolko ml davaji?

ajdika
13. apr 2024

To je trosku, 1 ml, striekackou vacsinou do pusy rovno a hned zapit troskou vody.

autor
13. apr 2024

@ajdika aha ja som myslela ze nejak 5ml 😁 a to toto deti troska utlmi?panecku to musi byt ake silne
Ja sa bojim ze bude velmi vystrajat a neosetria ju

ajdika
13. apr 2024

No este su potom moznosti inhalacnej sedacie (to je take kratkodobe 10-15 minutove uspatie - inhalovanim konkretnych plynov), alebo potom uz celkova anesteze, ak treba toho aj viac robit naraz, alebo je zakrok na dlhsie.
Drzim palce 😘

autor
13. apr 2024

@ajdika rajsky vylucili lebo ona nevie vdychovat
A celkova je posledna moznost,treba osetrit 4 stolicky,dali nam moznost s premedikaciou aspon na 2x tak ak to znesie pojdeme touto cestou ak nie celkovou ,ale modlim sa aby to zabralo a dakuekm

ajdika
13. apr 2024

Nemyslela som rajsky plyn - to je oblbovak ano, to tak odd cca 5-6 rokov vedia deti inhalovat. Toto je iny plyn a dava ho anesteziolog.

autor
13. apr 2024

@ajdika toto nam.vobec neumoznili