Ahojte.
Dcérka má veľmi malinke zúbky, a medzi každým zubom má malú medzeru, čiže zuby nemá spojené ale medzierkou oddelené. Mala by som to nejak riešiť, alebo je to bežné ? Alebo keď jej budú rásť trvalé tak sa jej spoja ? Máte s tým skúsenosti ?
Nam na taketo zubky povedala zubarka, ze je to dobre, ze bude mat dost miesta na trvale, ktore su vacsie a je ich viac. Ze je vela ludi, ktorym sa uz ani nemaju kam potom osmicky vytlacit, lebo maju kratku sanku... ked to tak vezmes dospelacky chrup ma o 12 zubov viac ako detsky...
trvalych zubkov bude viac, budu viac pri sebe. mleicne a trvale su uplne ine, cize nevies este ake zubky mat bude. a ako baby pisu, bude viac miesta pre tie trvale. niektori ludia maju miesta malo a su s tym potom problemy.
Všetky moje deti mali mliečne riedke s medzerami.. prvym dvom sa už menia za trvalé a medzery miznú.. neriešila som to nikdy..
(Vždy lepšie mať obrovské medzery ako zuby natlačené a krivé ako som mala ja)
Ďakujem vám veľmi pekne 🙂
Ahojte, som zubná lekárka. Je to normálne, priam pre trvalý chrup žiadúce 🙂 . Finálne postavenie predných zúbkov sa ukáže až cca okolo 10.roka života, resp. po vyrastení dospelých špičákov. Pekný deň.
moja to tiež tak mala...trvalé zuby jej narástli krásne jeden vedľa druhého nikde žiadna medzera. My sme to vôbec neriešili so žiadnym odborníkom....
medzi "odborníkov" nerátam našu širokorozvetvenú rodinu...😉🙄