Ahojte, kde ste davali opravovat "medove zubky" u deti a kolko to stalo? Mate aj foto pred a po?? A ake vysetrenia ste museli absolvovat? Dakujem za kazdu odpoved. Mozete aj do spravy. Dakujem.
@zuzinka888 kolko ma dieta rokov? pod narkozu by som sla jedine v nutnom pripade, nie je to jednorazovy zakrok - idealne je ak dieta spolupracuje...zuby treba v pravidelnych intervaloch osetrovat, aby sa nerozpadavali, kedze tam chyba sklovina...dufam, ze nepredpokladas, ze jednorazovym osetrenim budu zuby ako normalne...ide o pocet zubov ale v Ke 1 zub 1 osetrenie stalo cca 20-30eur..chodili sme kazde 3-4mesiace, posledny rok uz staci menej, lebo mu to drzi a dovolim si povedat, ze to stalo za to a uz cakame pomaly na trvale zuby
@zuzinka888 toto je podla mma vysoko individualne ci u, vzhladom na pracovisko, alebo aj sposob osetrenia, rozsah kazu. My sme napr. len za preventivku platili 25 eur, nemaju zmluvu.
ci nieco poistovna preplaca, netusim, neriesila som to, chodime s kartou a preventivkou...
@vreckovka2 medove zuby nie su kaz...chyba tam sklovina, to je zakladny rozdiel...chybajucou sklovinou samozrejme je vyssie riziko vzniku kazu, preto treba tie zuby fixovat a lakovat
@mabenn tak to necakam,ze jedno osetrenie ale zhanam info cca lebo mi "jedna pani povedala" ze to stoji okolo 2000 € a to je teda palka- s tou narkozou.( samozrdjme ze by som sa snazila € polepit) a nerobia to vsade. Moj ma 2 roky a bojim sa ze nebude spolupracovat tak preto zhanam aj konkretne pracoviska. Masa zubarka je MD a zastup je taky biedny- iba bolesti a preventivky.
My sme boli s malou opraviť zúbky, mala kaz na predných. Ide mat 4r. Robili jej to pod čiastočnou narkóze a hlavne je ze si nič nepamätá.
Konzultácia 50€ a potom 2x po 230€ dva zúbky. Je to dosť, ale zúbky držia a podla p. dr by mali vydržať do predškolského veku.
@zuzinka888 pozistuj, uvidis...za mna narkoza je velke riziko a nezmysel v tom, ze osetrenie treba opakovat...cez 1000e som do toho dala urcite, ale sumarne za tie roky...dieta staci, ze otvori pusu, pokial doktorka robi s tak malymi detmi, da sa...casom si maly zvykol...dietatu pokial umyvas zuby, je zvyknute na to, ze treba pusu otvorit a nechat si v nej nieco urobit...skor je to vecou doktorky, ci ma trpezlivost...nehovoriac o tom, ze sme uz niekolko kazov na inych zuboch poriesili...za mna narkoza nie, v pripade len velkej nutnosti
@lienkaam16 mozem poprosit nazov pracoviska alebo meno lekara??. Som ochotna aj cestovat kvoli ludskemu pristupu- aby nebola trauma. Lebo narkozy sa bojim.
@mabenn narkozy sa bojim aj ja. Maly si da umyt zubky( obcas dotoho, rozprava, protestuje) ale zuby umyvam iba ja. Vo vseobecnosti je moc bojazlivy- a osetrenie zubarom je taka "intimna zona". Preto zhanam ambulanciu kde maju s detmi skusenosti a trpezlivost. A ndvzdaju to po dvoch sekundach ako nas obvodny zubar. A Dakujem za info.
@zuzinka888 kolko zubkov ma takto zasiahnutych?
Dva predne - vsimla som si to pred vianicami ze tam ma take flaky a zhorsuje sa to. Mne sa to az tak nezda- lebo to vidim kazdy den. No manzel vravi ze je to horsie. A nas zubar na preventivke len otvor usta- maly sa otocil, pritulil ku mne a bol koniec. Ziadne nejake prihovorenie sa ako k malemu dietatu.....
@mabenn .
@zuzinka888 skus nejaku kliniku, a sleduj zubky...velmi odporucam natierat po umyti zubkov pastou gc tooth mousse - mineralizuje zuby aspon trosku...roky som ju pouzivala....uvidis, co ti povedia po konzultacii (my sme riesili 4 predne zuby), ale hoci sa uz opakujem, sorry, ja by som 2rocne dieta do narkozy nedavala, to uz by som radsej pockala rok, kym sa nauci spolupracovat...na tvojho zubara by som sa asi vykaslala...samozrejme, ze 2rocne dieta nebude spolupracovat ako 10rocne
este ti popisem ako asi prebiehalo vysetrenie u nas: na kresle maly sedi na mne, ja ho istim, hovorim na neho, drzim mu ruky, aby nahodou nebuchol doktorku, sestra pridrzi pusu, ak treba (aj kazy sme riesili), ma pustenu rozpravku na telke, doktorka sa mu milo prihovara a vysvetluje mu, co robi, samozrejme 2rocne dieta bude vydavat zvuky a branit sa, je to chvilka, ktoru sa dieta nauci, ze proste treba vydrzat, lebo ide o opravu zubov (nic ho neboli, je to len strach), na konci vysetrenia dostane od zubarky maly darcek, ktory si sam vyberie (hracky z kinderiek), od rodicov dostane darcek a pochvalu, su zubarkou sa priatelsky porozpravame na konci...asi tak nejak by to malo vyzerat a za takych podmienok sa da dlhodobo fungovat
@zuzinka888 dr Martin v Liptovský Mikuláš. Malá bola pri vedomí, len nevládala reagovať a nič si nepamätá. Nám to odporučila sama naša zubárka, nakoľko sa jej zúbok snažila opraviť, ale bol to boj a blondínka do týždňa vypadla, potom už nechcela otvoriť ani pusu. Tiež som sa bála, ale bolo sme na konzultácii a to am presvedčilo. Ani nezvracala po vôbec.
Následne sme boli na kontrole pri našej zubárke a povedala, že jej to spravili naozaj pekne. Preventívnu prehliadku sme zvládli hravou formou. Pre mňa je dôležité aj to ak sa dieťa naozaj veľmi bojí, samozrejme každé je iné. Kým starší nemal od mala problém otvoriť ústa, mala je neskutočný bojko.
Niekde mam aj foto pred a po, musím pozrieť.
@zuzinka888 našej sa aj prihováral, hladkali sme ju, držala som ju na rukách, rozprávky šli... proste ja spotená, malá ešte viac a výsledok bol že takmer hodinové trápenie nás oboch a výsledok nebol žiadny. Tým ze plakala, zatvárali ústa tak sa jej pod plombu dostali sliny a preto nevydržala ani týždeň.
Mala ma podla dr veľmi slabú sklovinu. Pozivame pasty, gély, niť. Vodu nechce :D
A ešte naozaj mliečny zúbok sa dokáže pokaziť veľmi rýchlo.
@mabenn ved preto zhanam niekoho overeneho. Nieco som uz obvolala no vacsinou ze maju vela svojich a ked tak moze dat termin az o 4 mesiace aby sme skusili pohladat inde. DAKUJEM
@zuzinka888 mas poslane IP s foto na zaciatku
@mabenn dakujem. A po osetreniach da zubky stabilizovali alebo sa to zhorsovalo?
@lienkaam16 a nemas nahodou fotky pred a po??
@zuzinka888 zhorsovalo
@lienkaam16 a dalsie taketo osetrenia uz nebolo treba? V tej " polonarkoze" bola iba raz?
@zuzinka888 len ona mala kaz, nie medove zúbky. Zatiaľ sme bez kazu. Ošetrenie mala 09/23 teraz na preventívnej prehliadke bez kazu, uvidíme opäť za pol roka. Opracované boli predné horné zúbky. Ako so písala robili nám to na 2 x. Teda 2x aj polonarkoza.
u zubarky, od cca 2rokov doteraz to fixujeme (takmer 6r), stalo to vela, chodili sme pravidelne na osetrenie ozonom a prelakovanie, foto pred a po nie je dolezite, kazdy to ma inak, mne staci, ze sme to dostali do stavu, ze sa mu to dalej nerozpadavalo a ma s cim jest...otazke: ake vysetrenia ste museli absolvovat? - nerozumiem...zubarka pozrela do pusy a vedela, co robit