Dobry den prajem.
Mamičky, ktoré riešili medove zúbky, dá sa nejako zabrániť šíreniu ci mam sa pripraviť, že sa úplne pokazia? Tento týždeň nás čaká prvá návšteva zubára, tak nech viem na čo sa mám pripraviť. Za každú skúsenosť budem vďačná
@mabenn no to ste ma potešili, že sa dá. A spolupracoval vo veku dvoch rokov? lebo nás sa obávam, že bude troska problem s tou spoluprácou.
kolko ma rokov? no, ono to dost zalezi od povahy dietata a doktorky, sestricky...riesit to treba, lebo sa to bude dalej rozpadavat a zhorsovat, takze ja som bola nekompromisna - vysvetlit dietatu jednoducho, ze zubky treba opravit, sedi pocas osetrenia na mne, ja ho drzim a ukludnujem, netrva to dlho-fakt chvilocka, zubarka na neho rozprava a vysvetluje mu...na zaciatku to bolo len o pretrpeni a jasne, ze dieta reaguje, ale casom si ako-tak zvykol, vie lepsie spolupracovat, ale to chodime uz roky...vzdy dostane odmenu aj od zubarky, aj od nas rodicov, uz sme riesili aj niekolko kazov normalnych, takze chodime pravidelne...boliet ho to neboli, ked riesime kazy, tak dostane sprej na umrtvenie, proste musi sa a hotovo nejak, aj ockovanie dieta prezije...ak vyslovene dieta zacne vrieskat a neotvori pusu, atd, to uz bude treba skonzultovat s doktorkou, ze co dalej, ale ja som nechcela nikdy ist az tak ze do celkovej anestezy kvoli tomu, ked ide o chvilku...
teraz uz pred osetrenim kazov na odporucanie doktorky davam diazepam, aby bol kludny, ale neviem, od kolkych rokov sa zvykne...ja som to az nedavna zacala davat a osetrenia su vo vacsej pohode
@mabenn hej jasne riešiť to chcem a samozrejme idem...to bez debaty, nechcela by som aby sa mu úplne rozpadli. Ma dva roky, dlhšie sme neboli ani u doktora, takže neviem ako bude reagovať, neviem ani aký doktor nás čaká, keďže bol problém vôbec nájsť nejakého, ktorý prijíma nových pacientov. Každopádne ďakujem za skúsenosť, aspoň to ma ukludnilo, že sa to dá riešiť.
ps: diazepam az od 3r, a je na predpis...ono 2rocne dieta ani celkom nevie, co sa deje, cize odputavat pozornost cely cas, hovorit na neho, drzat ho, zalezi velmi od zubara, ci tak male deti zvykne riesit, lebo na to treba trpezlivost a skusenost, drzim palce
ano, da sa, fixujeme zuby asi od 2rokov dosial - ma 5,5r...kazdych par mesiacov zubarka osetri ozonom a prelakuje, aby sa dalej nerozpadavali...syn ma problem s hornym radom asi 4zuby predne